ΤΟ ΣτΕ ΕΔΩΣΕ ΔΙΟΡΙΑ ΔΥΟ ΜΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Χρονικό περιθώριο δύο μηνών έχει πλέον η κυβέρνηση για να χειριστεί το «καυτό» θέμα των μισθολογικών των ενστόλων.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έδωσε δίμηνη προθεσμία στο Yπουργείο Οικονομικών προκειμένου να συμμορφωθεί με την απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με την οποία κρίθηκαν ομόφωνα αντισυνταγματικές οι περικοπές των αποδοχών των ενστόλων που έγιναν αναδρομικά από τη 1η Αυγούστου 2012, υποχρεώνοντας έτσι την κυβέρνηση να καταβάλει τις διαφορές των αποδοχών τους.

Μετά τις διασκέψεις που πραγματοποίησε κεκλεισμένων των θυρών η τριμελής Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣτΕ κατέληξε στην απόφαση αυτή που δίνει μία μικρή …ανάσα στην κυβέρνηση για να χειριστεί το θέμα.

Η επιτροπή που συνεδρίασε υπό τον πρόεδρο του ΣτΕ κ. Ρίζο, απαρτιζόταν επίσης από τους συμβούλους Επικρατείας Ευθύμιο Αντωνόπουλο και Δημήτρη Αλεξανδρή. Οι ένστολοι με αίτηση που είχαν υποβάλλει ζητούσαν να συμμορφωθεί το υπουργείο Οικονομικών με την αμετάκλητη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, σε διαφορετική περίπτωση να επιβληθούν κυρώσεις.

Από το 2014 η αποκατάσταση των μισθών

Έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις, υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών τόνισε ότι, έως το τέλος του μήνα θα είναι έτοιμη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) η μελέτη για τα μισθολογικά των ένστολων, η οποία, κατά με τον ίδιο, «θα είναι σύμφωνη με το σκεπτικό του ΣτΕ, για αύξηση των απολαβών που δεν θα θίγει το αξιόμαχο. Αλλά, πλήρης αποκατάσταση (σ.σ. στο επίπεδο του Ιουλίου 2012) δεν μπορεί να γίνει». Όσον αφορά στην επιστροφή των αναδρομικών (Αύγουστος 2012- Αύγουστος 2014), αυτή κατά πάσα πιθανότητα θα αρχίσει από το επόμενο έτος, όμως λογιστικά το συνολικό κόστος θα εγγραφεί το 2014.
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις