Παραλήπτης των RPG-7 και των Καλάσνικοφ ο Μαζιώτης και η νέα ομάδα που έχει συγκρότηση


 













Ο Νίκος Μαζιώτης και η νέα τρομοκρατική ομάδα που έχει συγκροτήσει θα ήταν οι παραλήπτες του βαρύ οπλισμού που βρέθηκε στο κλεμμένο αυτοκίνητο το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε η ΕΛ.ΑΣ μετά τη διαπίστωση, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι τα 4 αντιαρματικά βλήματα RPG-7 που βρέθηκαν στο Opel Astra είναι από την ίδια παρτίδα των αντιαρματικών που είχαν βρεθεί στη γιάφκα του «Επαναστατικού Αγώνα» στην οδό Αιγίνης Κυψέλη, την περίοδο της εξάρθρωσης του τον
Απρίλιο του 2010. Επιπλέον, αποδείχτηκε και εργαστηριακά στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών ότι ο αντιαρματικός εκτοξευτήρας που επίσης βρέθηκε στο κλεμμένο αυτοκίνητο είναι ίδιου τύπου και κατασκευής με τον εκτοξευτήρα που είχε βρεθεί στη γιάφκα του ΕΑ στη Κυψέλη. Συγκεκριμένα πρόκειται για εκτοξευτήρα κινεζικής προέλευσης, TYPE 69, διαμετρήματος των 40 mm.
Το ζητούμενο τώρα για τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής, αφού με την ανεύρεση του οπλισμού απετράπη όπως υποστηρίζεται ισχυρό χτύπημα υψηλού συμβολισμού από τον Νίκο Μαζιώτη, είναι να εντοπιστεί το «δίκτυο» εκείνο το οποίο διακίνησε τα αντιαρματικά τα βλήματα, τις χειροβομβίδες και τα Καλάσνικοφ που βρέθηκαν στο κλεμμένο όχημα, τα οποία και θα κατέληγαν στην ομάδα του φυγόποινου και καταζητούμενου δραπέτη, νυν αρχηγού κατά την Αστυνομία του «ΟΛΑ» (Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών).
Η συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση ευθύνεται για την επίθεση με Καλάσνικοφ στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας επί της Λεωφόρου Συγγρού, στις αρχές πέρυσι τον Γενάρη, αφού προηγουμένως είχε επιχειρηθεί εκτόξευση ρουκέτας (αντιαρματικό βλήμα) πλην όμως ανεπιτυχώς. Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής στους συλλογισμούς που αναπτύσσουν, δεν αποκλείουν το γεγονός ότι ο Μαζιώτης στο νέο χτύπημα που ετοίμαζε, θα επανερχόταν στον ίδιο στόχο, με εκτόξευση αντιαρματικού βλήματος στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού, ή ακόμη, στο Ζάππειο Μέγαρο όπου πραγματοποιούνται συνεδριάσεις αξιωματούχων της ΕΕ λόγω της προεδρίας που έχει η Ελλάδα
Το αντιτρομοκρατικό επιτελείο, το οποίο είναι το ίδιο που είχε συλλάβει τον Μαζιώτη και τα μέλη της οργάνωσης του πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, εκτιμά ότι και στη νέα υπόθεση ενεργό ρόλο έχει παίξει το ίδιο «δίκτυο» που προμήθευε με όπλα τον «Επαναστατικό Αγώνα». Και αυτό το «κανάλι» τροφοδοσίας, σύμφωνα με τις ισχυρές ενδείξεις των διωκτικών Αρχών αποτελείται από ποινικούς με «πάρε-δώσε» την γειτονική μας χώρα, την Αλβανία.
Στο τραπέζι των ερευνών έπεσε και το ενδεχόμενο (με μικρές πιθανότητες) να εμπλέκεται στην υπόθεση, ως προς την τροφοδοσία των τρομοκρατών με όπλα, και ο καταζητούμενος κακοποιός Βασίλης Παλαιοκώστας, ο οποίος ως γνωστό έχει κατηγορηθεί-εκτός όλων των άλλων-στη τρομοκρατική ενέργεια στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης με παγιδευμένο δέμα, τον Ιούνιο του 2010, όπου είχε σκοτωθεί ο υπασπιστής του τότε υπουργού Μιχάλης Χρυσοχοΐδη, ο 52χρονος αστυνομικός υποδιευθυντής Γιώργος Βασιλάκης.
Αστυνομικές πηγές σημείωναν με νόημα, στο πλαίσιο των εκδοχών που διερευνώνται, ότι ο Παλαιοκώστας μετά την πρώτη απόδρασή του με ελικόπτερο από τις φυλακές του Κορυδαλλού, στις 4 Ιουνίου 2006, συνδέθηκε στη συνέχεια με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και με δύο από αυτούς τους Β.Χ και Π. Γ διέπραξαν την απαγωγή στη Θεσσαλονίκη του βιομήχανου Γιώργου Μυλωνά (9/6/2008). Δυο μήνες αργότερα όταν συνελήφθη, οι αστυνομικοί στο κρησφύγετο του, σε μια μονοκατοικία που είχε ενοικιάσει έξω από τη πόλη της Θεσσαλονίκης, βρήκαν ανάμεσα στον οπλισμό Καλάσνικοφ και αντιαρματικές ρουκέτες.
Ανεξαρτήτως, εάν στην υπόθεση του οπλισμού στο κλεμμένο αυτοκίνητο στο Φάληρο υπάρχει σχέση Παλαιοκώστα – Μαζιώτη, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ο τελευταίος, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ, έχει σχέση με ποινικούς οι οποίοι παίζουν ρόλο «προμηθευτή όπλων» (με το αζημίωτο). Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εδώ και από δύο μήνες περίπου, σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, είχε διαπιστώσει (με τον… γνωστό της τρόπο) σχέσεις εντός των φυλακών Κορυδαλλού (αλλά και σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας) μεταξύ κατηγορουμένων για τρομοκρατία με εγκλείστους ποινικούς. Οι σχέσεις αυτές, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, απέβλεπαν στην χρηματοδότηση προμήθειας όπλων, τα οποία θα κατέληγαν σε ασύλληπτα ή διαφεύγοντα μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων.
Στην Αντιτρομοκρατική είχε οργανωθεί ολόκληρο επιχειρησιακό σχέδιο διείσδυσης στο «κανάλι» τρομοκρατών-ποινικών, ενδεχομένως απ’ ότι έχουν αναφέρει κάποιες πληροφορίες με «ελεγχόμενη» αγοραπωλησία όπλων και εκρηκτικών. Δεν αποκλείεται η ανεύρεση του κλεμμένου Opel Astra στην οδό Αγίας Κυριακής στο Παλαιό Φάληρο να είναι αποτέλεσμα του «ειδικού σχεδίου» της Αντιτρομοκρατικής. Το αυτοκίνητο που είχε κλαπεί τη πρωτοχρονιά από τη περιοχή της Κερατέας, εντοπίστηκε από την Αστυνομία στις 18 Ιανουαρίου, και έκτοτε τέθηκε σε παρακολούθηση. Όμως κανείς από τους ποινικούς είτε από τους τρομοκράτες, για άγνωστο λόγο, δεν μετέβη στο σημείο να παραλάβει τον οπλισμό από το αυτοκίνητο.
Ο εξαρθρωμένος από τις Αρχές «Επαναστατικός Αγώνας» του Νίκου Μαζιώτη, όπως είχε αποκαλύψει η αστυνομική έρευνα, είχε προμηθευτεί 6 αντιαρματικά βλήματα RPG-7. Ένα από αυτά εκτοξεύτηκε εναντίον της Αμερικανικής πρεσβείας, στις 12 Ιανουαρίου 2007. Τα υπόλοιπα 5 βλήματα είχαν βρεθεί στη γιάφκα της οργάνωσης στην οδό Αιγίνης στη Κυψέλη, στις 19 Απριλίου 2010.

πηγη
zeronews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις