«Κάρφωσε» τις γιάφκες των αντιεξουσιαστών στην Ελλάδα οΤάσος Τσεχιλίδης

«Κάρφωσε» γιάφκες αντιεξουσιαστών ο ισοβίτης για τον πενταπλό φόνο στην Αγία Νάπα
Με πληροφορίες που δημοσιεύει η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης» - Φέρεται να αποκάλυψε στους κύπριους αστυνομικούς σημεία στα οποία υπάρχουν κρυμμένα όπλα στην Ελλάδα.
Συναγερμό στην Αντιτρομοκρατική σήμανε ο καταδικασθείς πέντε φορές σε ισόβια Τάσος Τσεχιλίδης, ο οποίος χθες αποκάλυψε στη Κυπριακή Αστυνομία πληροφορίες για τη σχέση του ιδίου και του φίλου του Δημήτρη Μαμαλικόπουλου, με τον αντιεξουσιαστικό χώρο στην Ελλάδα.

Πληροφορίες που δημοσιεύει η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρουν πως ο Τάσος Τσεχιλίδης μετά τη χθεσινή καταδίκη του από το Κακουργιοδικείο της Κύπρου για τον πενταπλό φόνο στην Αγία Νάπα τον Ιούνιο του 2012, «έσπασε» και ζήτησε να μιλήσει στην αστυνομία. Ενώ μέχρι χθες αρνείτο κάθε ανάμειξη στον πενταπλό φόνο, αποφάσισε να μιλήσει ελπίζοντας σε ευνοϊκή μεταχείριση του αφού δεν έχει πολλά περιθώρια να βγει κάποτε από τη φυλακή.

Ο Τσεχιλίδης φέρεται να αποκάλυψε στους κύπριους αστυνομικούς σημεία στα οποία υπάρχουν κρυμμένα όπλα στην Ελλάδα, ενώ έδωσε και τα ονόματα αυτών που διέταξαν τον πενταπλό φόνο στην Αγία Νάπα. Αναφέρθηκε και στο όπλο του φόνου υποδεικνύοντας το σημείο που είναι κρυμμένο.

Πληροφορίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Πολίτης» αναφέρουν ότι μετά την ανακοίνωση της απόφασης του κακουργιοδικείου, ο Τσεχιλίδης κατέρρευσε. Στο κελί των δικαστηρίων επιτέθηκε στον Μαμαλικόπουλο, τον οποίο κατηγόρησε για την καταστροφή της ζωής του, λέγοντας πως ήταν ψέματα όσα του είχε υποσχεθεί για ευνοϊκή εξέλιξη. Για να μην πιαστούν στα χέρια, οι δύο ισοβίτες μεταφέρθηκαν χωριστά στις Κεντρικές φυλακές στη Λευκωσία και τοποθετήθηκαν σε διαφορετικές πτέρυγες.

Ο εκτελεστής

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της ΕΛΑΣ είχε επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κυρίως για τον συγκατάδικο πλέον του Τσεχιλίδη, τον Δημήτρη Μαμαλικόπουλο, ο οποίος ήταν και ο εκτελεστής της σφαγής στην Αγία Νάπα, καθώς υπήρχαν ενδείξεις για σχέση του με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια και ίσως και με τους εκτελεστές των δύο μελών της Χρυσής Αυγή (Καπελώνη - Φουντούλη) στο Νέο Ηράκλειο. Ο Μαμαλικόπουλος μετά την καταδίκη του φαίνεται να τα έχει χαμένα, καθώς πίστευε ότι οι «φίλοι» του θα βοηθούσαν, όπως του είχαν υποσχεθεί, να αποφύγει την καταδίκη και να επιστρέψει στην Ελλάδα. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα φαίνεται να τον είχαν εγκαταλείψει όλοι, αφού αναγκαζόταν να ζητάει τσιγάρα και χρήματα για την καντίνα από συγκαταδίκους του. Η ψυχολογία του ήταν ήδη πεσμένη γιατί η σύντροφος του στην Αθήνα τον εγκατάλειψε λέγοντάς του πως θέλει να κάνει τη ζωή της και δεν ήταν διατεθειμένη να τρέχει στις φυλακές. Ο χωρισμός τού είχε δημιουργήσει την εμμονή ότι σύντομα θα αποφυλακιστεί και θα επιστρέψει στην Αθήνα για να την μεταπείσει και να ζήσουν μαζί. Αστυνομικές πηγές κατά την εφημερίδα «Πολίτης» ανέφεραν ότι είναι πολύ πιθανόν να δεχθεί να μιλήσει και ο Μαμαλικόπουλος, ιδιαιτέρως όταν μάθει πως ο Τσεχιλίδης άνοιξε το στόμα του και αποκάλυψε τα πάντα.

Φανατικός του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Τάσος Τσεχιλίδης στην απολογία του στο Κακουργιοδικείο είχε αναφέρει πως είχε έρθει για διακοπές στη Κύπρο τότε που έγινε ο πενταπλός φόνος αλλά στις 17 Ιουνίου 2012 διέκοψαν τις διακοπές τους με τον Μαμαλικόπουλο και πήγαν στην Ελλάδα «ύστερα από δική μου επιμονή για να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί είμαι φανατικός οπαδός». Από τα στοιχεία που κατατέθηκαν στο κακουργιοδικείο και τα οποία οδήγησαν στην καταδίκη, φαίνεται πως ο Τσεχιλίδης ήταν ο άνθρωπος που κρατούσε τσίλιες και οργάνωσε την διαφυγή μετά την εκτέλεση των πέντε ανθρώπων από τον Μαμαλικόπουλο.


πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις