Φιάσκο με την δήθεν επίσκεψη και τις επενδύσεις του CEO της Samsung


 Στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 όταν η Madonna ήταν το απόλυτο pop idol κυκλοφόρησε η  «πληροφορία» που είχε μεταδώσει  ο ραδιοσταθμός «κλικ» κατόπιν διαβεβαίωσης γνωστού μόδιστρου ότι η διάσημη τραγουδίστρια έρχεται στην Ελλάδα για συναυλία αλλά
 και για να  πάει στη Μύκονο.
Αποδείχθηκε η μεγαλύτερη δημοσιογραφική «μούφα» περί έλευσης δημοσίου προσώπου μέχρι σήμερα.
Σήμερα, το «ρεκόρ» έσπασε η ψευδής πληροφορία ότι δήθεν ο πρόεδρος και CEO του νοτιοκορεατικού κολοσσού της Samsung Βοο-Keun Yoon  έρχεται στην Ελλάδα για  προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά και εν προκειμένου να συζητήσουν τις «κολοσσιαίες επενδύσεις» της εταιρείας στην Ελλάδα.
Η πληροφορία άρχισε να μεταδίδεται από εχθές το απόγευμα  από τα «μεγάλα» ΜΜΕ της χώρας και όλοι περίμεναν να δουν τον Βοο-Keun Yoon να διαβαίνει το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου και να ανταλλάσσει χειραψίες με τον πρωθυπουργό!
Δυστυχώς για αυτούς ούτε και ο Βοο-Keun Yoon το ήξερε!
Το αποτέλεσμα ήταν μόλις το μάθει και αφου πρώτα ρώτησε που «πέφτει η Ελλάδα;» και "ποιος είναι ο Αντώνης Σαμαράς;" εξέδωσε μια λιτή ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία:
«Ο πρόεδρος & CEO της Samsung Electronics Co. Ltd, κ. Βοο-Keun Yoon, δεν βρίσκεται στην Αθήνα σήμερα, ενώ δεν έχει καμία προγραμματισμένη επίσκεψη στη χώρα μας για το προσεχές διάστημα».
Με άλλα λόγια η εταιρεία είπε πως όχι μόνο η επίσκεψη του CEO ακυρώθηκε αλλά ουδέποτε είχε και πρόθεση να επισκεφθεί την Ελλάδα!
Το ερώτημα επομένως από πού ξεκίνησαν τα σχετικά “success story” δημοσιεύματα παραμένει. Ελπίζουμε μόνο να μην ξεκίνησαν από το ίδιο γραφείο που κάποιος είχε την έμπνευση της αφίσας με τα 17 εκατ. €. Γιατί σε αυτή την περίπτωση το πρόβλημα είναι σοβαρό…

defencenet

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις