Πολιτικός ο επόμενος στόχος των τρομοκρατών – Τι εκτιμούν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ – Και η ΕΥΠ στις έρευνες για τον εντοπισμό του Χριστόδουλου Ξηρού


 












Πολιτικός θα είναι ο επόμενος στόχος της τρομοκρατίας και μάλιστα σε αιματηρή ενέργεια, είναι η εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ μετά την «αποκρυπτογράφηση» του διαδικτυακού διαγγέλματος του Χριστόδουλου Ξηρού, όπου και επίσημα ο «Μανώλης» της 17 Νοέμβρη ως ελεύθερος δραπέτης εξήγγειλε το νέο αντάρτικο πόλης καλώντας τη κοινωνία σε «σύγκρουση και ανατροπή».
Ήδη στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ο συναγερμός των τελευταίων ημερών τέθηκε σε ύψιστο βαθμό, ενώ στην εγρήγορση των Αρχών προστέθηκε και η
Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.
Αυτό που προσπαθούν τώρα να διαγνώσουν οι διώκτες της τρομοκρατίας είναι το ποιο πολιτικό πρόσωπο μπορεί να αποτελεί εν δυνάμει στόχος, ώστε να παρθούν ή να ενισχυθούν τα μέτρα φύλαξης του, αν και αυτό δεν είναι αρκετό να αποτρέψει τυχόν ενέργεια πολιτικής τρομοκρατίας.
Όπως εκμυστηρεύτηκε στέλεχος του Αντιτρομοκρατικού επιτελείου στο «ZeroNews.gr», ο φόβος της Αστυνομίας δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι ως στόχος μπορεί να επιλεγεί ένα πρόσωπο το οποίο θα είναι «δεύτερης γραμμής» και συνεπώς ευάλωτο, το χτύπημα ωστόσο εναντίον του θα εννοιοδοτεί αντιμνημονιακή ενέργεια, και ταυτόχρονα θα σηματοδοτεί στη πράξη την ολική επαναφορά της σκληρής τρομοκρατίας στην Ελλάδα. Ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ακόμη, ότι μετά την προσχεδιασμένη από καιρό αποφυλάκιση ενός σημαίνοντος προσώπου της «17Ν», και τον αντίκτυπο που αυτή δημιούργησε στους χώρους εκείνους όπου εκκολάπτεται το αντάρτικο πόλης, δεν μπορεί παρά η συνέχεια της να συνοδευτεί και από μία εντυπωσιακή και πιθανότατα αιματηρή ενέργεια, ώστε και να «δικαιολογηθεί» η όποια αίγλη στο πρόσωπο του Χριστόδουλου Ξηρού. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εκτιμά επίσης ότι η όποια ενέργεια έχει σχεδιαστεί από την ομάδα πλέον του Χριστόδουλου Ξηρού, θα εκδηλωθεί το αμέσως προσεχές διάστημα, επωφελούμενοι οι δράστες τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί επιτείνοντας με το χτύπημα τους τον τρόμο στο κράτος που είναι άλλωστε και στις επιδιώξεις τους.
Η αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον «Μανώλη» της «17Ν» επιχειρώντας να βρεθούν στα ίχνη του μέσω ατόμων τα οποία με τον άλφα ή βήτα τρόπο είναι σε θέση να βρίσκονται σε επαφή μαζί του, είτε ακόμη και να του παρέχουν κάλυψη. Τέτοια άτομα, σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, δεν είναι άλλα από ασύλληπτα μέλη της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς» τα οποία πήραν «γραμμή» από τους φυλακισμένους συντρόφους τους στον Κορυδαλλό. Άλλωστε από την δικαστική και αστυνομική έρευνα καταδείχτηκε ότι ο Ξηρός, μέχρι πριν πάρει και την τελευταία 7η άδεια του από τις φυλακές στις αρχές του μήνα, μπαινόβγαινε ανενόχλητος στα κελιά των εγκλείστων των «Πυρήνων». Επίσης δεν είναι τυχαίο, ότι μόλις προχθές, οι δράστες που κατηγορούνται ως μέλη των «Πυρήνων» για τη ληστεία στη τράπεζα στο Βελβεντό Κοζάνης, με μήνυμα τους που ανήρτησαν σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου προανήγγειλαν τα επικείμενα χτυπήματα με τη φράση «σύντροφοι για ότι ετοιμάζετε, καλή επιτυχία».
Στην Αθήνα οι έρευνες
Το ανθρωποκυνηγητό της Αντιτρομοκρατικής εστιάζεται στην Αθήνα, όπου είναι σίγουροι ότι κρύβεται ο Ξηρός. Στο πλαίσιο των ερευνών το απόγευμα έγινε επιχείρηση σε κατάστημα ίντερνετ καφέ στην οδό Δήλου στο Γουδί, καθώς κάτοικος της περιοχής ενημέρωσε ότι είδε τον Ξηρό. Ο δραπέτης δεν εντοπίστηκε και αστυνομικοί ερευνούν μήπως από το συγκεκριμένο κατάστημα ανέβασε στο indymedia την επιστολή του και το βίντεο με το «διάγγελμα» του, αν και η μαρτυρία του κατοίκου δεν κρίθηκε και τόσο αξιόπιστη.
Στα πρότυπα του Οσάμα Μπιν Λάντεν
Σε ένα μαύρο φόντο με τις φωτογραφίες του Άρη Βελουχιώτη, του Τσε Γκεβάρα, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και του Γ. Καραϊσκάκη, και φορώντας ένα κόκκινο φούτερ εμφανίστηκε στο διαδίκτυο ο Χριστόδουλος Ξηρός, με σημείωμά του και βίντεο με εικόνα και ήχο, στο πρότυπο του Οσάμα μπιν Λάντεν.
Στο σημείωμα, που το υπογράφει ως «ελεύθερο μέλος της 17 Ν», ξεκινά με τον θούριο του Ρήγα «καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή», και στο περιεχόμενο του εξαγγέλλει την απόφασή του για αντάρτικο πόλης με της εξής χαρακτηριστική φράση: «πήρα για άλλη μια φορά την απόφαση, να βροντήξω το αντάρτικο τουφέκι ενάντια σε αυτούς που μας κλέψαν την ζωή και πούλησαν τα όνειρά μας για να βγάλουν κέρδος».
Τόσο στο σημείωμα του όσο και στο οπτικοακουστικό «διάγγελμα» του ο Ξηρός είναι απειλητικός, χρησιμοποιώντας το στίχο ενός τραγουδιού «γύρισα για να σας γ....όλους», εναντίον πολιτικών, δημοσιογράφων, ιδιοκτητών μέσων ενημέρωσης και άλλων παραγόντων της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής.
Στο σημείωμα του ακόμη σημειώνει για τα ΜΜΕ «ότι και να κάνετε πολύ σύντομα το ποτάμι της οργής θα φουντώσει και θα σας πνίξει», ενώ προειδοποιεί «μην τολμήσετε να κανιβαλλίσετε τους συγγενείς μου και τα αγαπημένα μου πρόσωπα, μη φαντασθείτε ότι θα επαναλάβετε τα όργια του 2002, όταν μας είχατε όλους αιχμαλώτους. Τώρα θα λάβετε την απάντηση που σας αξίζει».
Στο «διάγγελμα», που φέρεται να διαβάζεται από σημειώσεις, ο Ξηρός αφού αναφέρεται στα καταστροφικά αποτελέσματα του μνημονίου (ανεργία, συσσίτια, αυτοχειρίες κ.λ.π), καλεί σε «σύγκρουση και ανατροπή», και παραθέτει τη «πολιτική πλατφόρμα» του. Σύμφωνα με αυτή πρέπει μεταξύ των άλλων να εκδιωχθούν οι πολιτικοί, να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι του μνημονίου, να δημευθούν οι περιουσίες των τραπεζών και των κλεπτών πολιτικών.
Σε άλλο σημείο προτείνει να δημιουργηθούν ομάδες περιφρούρησης σε κάθε χώρο και σε κάθε γειτονιά «ενάντια σε κατασχέσεις, κόψιμο ρολογιών ηλεκτρικού και νερού», και για τις επιθέσεις προτείνει «ραβδί και φτύσιμο πρώτα πρώτα σε υπουργούς, βουλευτές, πολιτευτές, σε συνδικαλιστές και δημοσιογράφους όπου τους πετυχαίνουμε». Τέλος απευθύνει έκκληση «για ενότητα σε όλους τους συντρόφους», σημειώνοντας «τώρα είναι η δική μας ώρα, όπως το '41 ήταν του Άρη και το '21 του Καραισκάκη».

πηγη
zeronews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις