Τέξας: Αντιδράσεις για την εκτέλεση θανατοποινίτη..(Βίντεο)

Αντιδράσεις στην Μεξικανική και Αμερικανική κυβέρνηση, έχει προκαλέσει η εκτέλεση του θανατοποινίτη Έντγαρ Ταμάγιο, στο Τέξας, των ΗΠΑ.

Ο 46 χρονος Μεξικανός είχε καταδικαστεί με την εσχάτη των ποινών, για την δολοφονία αστυνομικού το 1994, μετά από ληστεία που
είχε διαπράξει.
Σύμφωνα με την μεξικανική κυβέρνηση, η εκτέλεση του συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου, καθώς την ώρα της σύλληψης του δεν ενημερώθηκε για το δικαίωμα της υπεράσπισης, από δικηγόρο της πρεσβείας του Μεξικού στις ΗΠΑ.

" Είμαστε εδώ για να υπενθυμίσουμε στον κόσμο ποιος είναι το πραγματικό θύμα και να προειδοποιήσουμε τον Τζον Κέρι ότι δεν έχει το δικαίωμα να απαγορεύει την πρόσβαση το Ανώτατο Δικαστήριο και να μας παραπέμπει στην διεθνή κοινότητα," δήλωσε ο αδερφός του.

Οι συγγενείς του Ταμάγιο, υποστηρίζουν πως εάν είχε πρόσβαση σε νομική υποστήριξη από την αρχή, δεν θα είχε καταδικαστεί σε θάνατο.

Την εκτέλεση προσπάθησε να καθυστερήσει με παρέμβαση του, ο υπουργός εξωτερικώς των ΗΠΑ Τζον Κέρι, μετά από προσφυγή Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο όμως αρνήθηκε την αναστολή της αρχικής απόφασης του δικαστηρίου.
πηγη
eglimatikotita

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις