ΜΑΝΑ ΘΑΝΟΥ ΑΞΑΡΛΙΑΝ: “Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ”(BINTEO)

axarlian


Συγκλόνισε για μια φορά ακόμα, η μάνα του αδικοχαμένου Θάνου Αξαρλιάν ο οποίος δολοφονήθηκε το καλοκαίρι του 1992 όταν θραύσμα από ρουκέτα της “17Ν” τον έπληξε και τον σκότωσε. Ως δράστης στο ακροατήριο υποδείχτηκε ο Χριστόδουλος Ξηρός. Πάντως η οργάνωση με προκήρυξη που είχε στείλει, δεν παραδέχθηκε ποτε το
λάθος της.

Η ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
Διαβάστε-Έχει ενδιαφέρον:
Συντετριμμένη κατέθεσε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η Σταυρούλα Αξαρλιάν, μητέρα του Θ.Αξαρλιάν, ο οποίος δολοφονήθηκε από τη 17 Νοέμβρη κατά την επίθεση με ρουκέτα σε βάρος του πρώην υπουργού.
Η κ. Σταυρούλα Αξαρλιάν κατέθεσε ότι τρεις ημέρες μετά τη δολοφονία είχε παρακαλέσει τους τρομοκράτες να καταθέσουν τα όπλα και να σταματήσουν στη μνήμη του παιδιού της, αλλά, όπως είπε, εκείνοι συνέχισαν.
«Περίμενα αυτή τη στιγμή, γιατί δεν είχα μιλήσει ποτέ μου. Ο γιος μου ήταν ένα χαρισματικό παιδί, που θα προσέφερε στην κοινωνία. Θα μπορούσα να μιλώ ώρες γι αυτόν. Όταν σκοτώθηκε, χάθηκε όλος ο κόσμος από μπροστά μου» ανέφερε η κ. Αξαρλιάν.
Η μάρτυρας υποστήριξε ότι οι δράστες δεν στόχευαν μόνο τον Ι.Παλαιοκρασσά ή το γιο της, εκτοξεύοντας, όπως τόνισε, ρουκέτα στο Σύνταγμα, καθώς εκεί υπάρχει πάντα κόσμος.
Η κ. Αξαρλιάν, αφού κατέθεσε ότι ο γιος της δεν υπήρχε περίπτωση να ζήσει, προσέθεσε: «Όταν έγινε η κηδεία, το παιδί μου ήταν σα να κοιμόταν. Είχε θραύσματα από τη ρουκέτα στη δεξιά του πλευρά, η οποία είχε διαλυθεί».
Η μάρτυρας κατέθεσε, επίσης, ότι δεν έχει πάρει αποζημίωση, αλλά μόνο μία σύνταξη και τόνισε πως «η μνήμη των ανθρώπων, που δολοφονήθηκαν από τη 17 Νοέμβρη, δεν πρέπει να σβήσει ποτέ».
Παίρνοντας το λόγο, ο συνήγορος υπεράσπισης των αδελφών Ξηρού, Γιώργος Αγιοστρατίτης, εξέφρασε τη λύπη του στη μάρτυρα και είπε ότι δεν προτίθεται να της υποβάλει ερωτήσεις. «Τώρα είναι πολύ αργά» απάντησε η κ. Αξαρλιάν, τονίζοντας: «Όταν εγώ τους παρακάλεσα να σταματήσουν, εκείνοι δεν το έκαναν».
Τη βαθιά του λύπη για το θάνατο του Θάνου Αξαρλιάν εξέφρασε με παρέμβασή του και ο Δημήτρης Κουφοντίνας. «Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη. Δεν έχω να πω τίποτε άλλο» ανέφερε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, όταν ρωτήθηκε από τον αναπληρωτή εισαγγελέα κ. Βασίλη Μαρκή εάν συμμετείχε στην επίθεση σε βάρος του Ιωάννη Παλαιοκρασσά.
Αμεση ήταν η απάντηση της κ. Αξαρλιάν: «Δε με ενδιαφέρει τι λένε. Για μένα δεν υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι».
Σε ερώτηση του εισαγγελέα της έδρας εάν έχει σχέση με τη συγκεκριμένη επίθεση της 17 Νοέμβρη, ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη.
«Ποια είναι η θέση σας για αυτή την πράξη;» ρώτησε ο εισαγγελέας τον Αλ.Γιωτόπουλο. «Διαφωνώ, όπως με όλες τις πράξεις γιατί η χρησιμοποίηση βίας είναι αναντίστοιχη με το πολιτικό κλίμα» ήταν η απάντηση του φερόμενου ως «Λάμπρου» της 17Ν.
Από την πλευρά του, ο Κώστας Τέλιος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του εισαγγελέα, παραδέχθηκε ότι ήταν παρών, μαζί με άλλους, τους οποίους δεν κατονόμασε, στην επίθεση και επιφυλάχθηκε να καταθέσει περισσότερα στην απολογία του. Εξέφρασε, πάντως, τη «βαθύτατη συντριβή και οδύνη» του για το περιστατικό.
Τη θλίψη του για το θάνατο του Θάνου Αξαρλιάν εξέφρασε στη δικαστική αίθουσα και ο Βασίλης Τζωρτζάτος, ο οποίος αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη με την υπόθεση.

Ο ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΞΗΡΟΣ
Ο Ξηρός, σύμφωνα με όσα έχουν γραφεί, ήταν ήταν παρόν σε 8 δολοφονίες της 17 Νοέμβρη 
Όπως προέκυψε από τις έρευνες της αστυνομίας είχε ενεργό συμμετοχή σε 8 δολοφονίες που συγκλόνισαν τη χώρα. Τα θύματα του ήταν επιχειρηματίες, διπλωμάτες, εκδότες, αστυνομικοί αλλά και τυχαίοι αθώοι πολίτες όπως ο νεαρός φοιτητής Αθανάσιος Αξαρλιάν, που έπεσε νεκρός λίγα μέτρα από την πλατεία  Συντάγματος, όταν εξερράγη δίπλα του η ρουκέτα που είχε ως στόχο τον τότε υπουργό  Γιάννη Παλαιοκρασσά.
Το πρωί της Κυριακής η μάνα Αξαρλιάν συγκλόνισε και πάλι.

Δειτε το βιντεο εδω....
https://www.youtube.com/watch?v=TDucbDFdHAE

πηγη
makeleio

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις