Η JAG καταδικάζει την υπουργό Εξωτερικών του Μέιν, Shenna Bellows για προδοσία

 

Το Σώμα του Γενικού Εισαγγελέα

του Ναυτικού των ΗΠΑ καταδίκασε σε θάνατο την υπουργό Εξωτερικών του Μέιν, Shenna Bellows, για εσκεμμένη παρερμήνευση του Τμήματος 3 της 14ης Τροποποίησης του Συντάγματος για να εμποδίσει το όνομα του Προέδρου Τραμπ να εμφανίζεται στο προκριματικό ψηφοδέλτιο της πολιτείας τον περασμένο Δεκέμβριο.

Όπως αναφέρθηκε τον περασμένο μήνα, οι ερευνητές της JAG συνέλαβαν την κακιά γυναίκα καθώς περπατούσε στις όχθες του ποταμού Kennebec κοντά στο σπίτι της στην Augusta του Maine. Όπως συνηθίζεται μεταξύ των προσωπικοτήτων του Deep State, η Bellows αποδοκίμασε την «κακόβουλη σύλληψη» και απείλησε να «μηνύσει την JAG» εκτός και αν την άφηναν αμέσως ελεύθερη, μια κενή απειλή που σάστισε τους ερευνητές στο κέντρο επεξεργασίας της JAG στο Pensacola.

«Θέλω να πάω σπίτι», είπε στους ανακριτές.

Μια μέρα αργότερα, έλαβε δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια για το τελευταίο σπίτι που θα γνώριζε ποτέ - το διαβόητο κέντρο κράτησης του Camp Delta του GITMO, όπου πέρασε ένα μήνα στην απομόνωση πριν από το δικαστήριο της 15ης Μαΐου.

Η δίκη ξεκίνησε ταραχώδης όταν ο δικηγόρος της που είχε ορίσει το δικαστήριο ζήτησε μια κακοδικία βασισμένη σε «ψευδείς αποδείξεις» και την άδεια να συνομιλήσει ιδιωτικά με τους τρεις συμμετέχοντες που η JAG είχε εξουσιοδοτήσει να αποφασίσουν για το πεπρωμένο της Bellows. Ο αντιναύαρχος Darse E. Crandall αρνήθηκε και τις δύο προτάσεις, λέγοντας ότι μια κακοδικία ήταν αδικαιολόγητη και ότι μια εμπιστευτική συνεδρία κουτσομπολιού θα παραβίαζε την ευπρέπεια.

«Συγχωρέστε με, ναύαρχε, το ζήτησα κατόπιν αιτήματος του πελάτη μου», είπε ο δικηγόρος υπεράσπισης.

Εν τω μεταξύ, μια δεμενη με χειροπεδες Bellows αναστέναξε απογοητευμένη.

Στην ομιλία του, ο Ναύαρχος είπε ότι η μονομερής απόφαση της Μπέλοους να αποκλείσει τον Πρόεδρο Τραμπ από τις προκριματικές εκλογές της πολιτείας -παρόλο που αργότερα αντέστρεψε την απόφασή της- ήταν πράξη προδοσίας επειδή ο πρόεδρος δεν είχε υποκινήσει εξέγερση ούτε τον είχε κατηγορήσει κανένα δικαστήριο για ένα τέτοιο έγκλημα. Ο κατάφωρος φιλελεύθερος ριζοσπαστισμός της, σε συνδυασμό με το έξαλλο μίσος για τον Τραμπ, την ώθησαν να καταχραστεί πρόθυμα τη δικαστική της εξουσία, υποστήριξε ο ναύαρχος Κράνταλ.

Στις 3 Δεκεμβρίου 2023, συνέχισε, η Bellows έγραψε σε ένα email στην Jill Biden ότι ως υπουργός Εξωτερικών, είχε μια ηθική ώθηση να «σώσει το Maine από τον Trump» «φροντίζοντας να μην τον ψηφίσει κανένας κάτοικος του Maine».

Ο δικηγόρος της Bellows σηκώθηκε όρθιος και του έφερε αντίρρηση. «Με σεβασμό, ναύαρχε, δεν έχω ακούσει για αυτά τα στοιχεία μέχρι στιγμής - είναι ακατάλληλο. Δεν υπάρχουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο αρχείο ανακάλυψης. Απαιτω να τα φερετε στο φως εφοσον υπαρχουν».

«Είναι νέα στοιχεία που μόλις ήρθαν στο φως», είπε ο Ναύαρχος. «Και σε αυτό, η πελάτισσά σας, η κρατούμενη Bellows, παραδέχεται ότι δεν είχε νομική βάση για να χτυπήσει το όνομα του προέδρου Τραμπ από το ψηφοδέλτιο. Έγραψε ότι ήταν η «ηθική της υποχρέωση».

"Πού είναι αυτό το email;" απαίτησε ο συνήγορος υπεράσπισης.

Ο ναύαρχος εμφάνισε μια εικόνα της σε μια τηλεόραση επίπεδης οθόνης και μοίρασε αντίγραφα στους αντιπάλους δικηγόρους και στους συμμετέχοντες της επιτροπής.

«Σιχαίνομαι ό,τι υποστηρίζει ο Τραμπ, Τζιλ, και θα διασφαλίσω ότι κανείς δεν μπορεί να τον ψηφίσει στις προκριματικές και γενικές εκλογές. Δεν θα είμαι μέρος της δημοκρατίας του. Αν έκανε ή δεν υποκίνησε εξέγερση, είναι φρικτό άτομο. Μπορείτε να πείτε στον Τζο ότι θα κάνω αυτό που μου αναλογεί», ανέφερε το email.

«Η Διοίκηση Κυβερνοχώρου των Δυνάμεων του Πεζοναυτικού Σώματος επαλήθευσε ότι το email προήλθε από την κυβερνητική διεύθυνση της κρατούμενης Bellows», είπε ο Ναύαρχος στην επιτροπή.

«Θα ήθελα ένα διάλειμμα για να μιλήσω με τον πελάτη μου», είπε η υπεράσπιση.

«Δεν θα υπάρξει διάλειμμα», είπε ο ναύαρχος.

«Ναύαρχε, πρέπει να διαμαρτυρηθώ: Κάποιος άλλος θα μπορούσε να είχε πρόσβαση στον λογαριασμό email της πελάτισσάς μου παράνομα και να το έγραψε για να την πλαισιώσει», είπε η υπεράσπιση.

Επιτέλους ο Μπέλοους μίλησε. "Είναι δικό μου. Το εστειλα. Ήμουν αναστατωμένη και θυμωμένη. Αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο αρχικός μου κανόνας βασίστηκε στην ερμηνεία μου για τη ρήτρα αποκλεισμού και όχι στην ιδιοτροπία. Αυτό είναι το μόνο που θα πω».

«Νομίζω ότι είπες πολλά, κρατούμενη Μπέλοους», είπε ο ναύαρχος. «Τα λόγια σου λένε πολλά».

Στη συνέχεια ζήτησε από το πάνελ να καταλήξει σε ετυμηγορία με βάση μόνο το email και τη λακωνική δήλωση της Bellows.

«Περίμενε λίγο», παρενέβη η Μπέλοους. «Χρειάζομαι τουλάχιστον αρκετές εβδομάδες για να υπερασπιστώ εύλογα τις δύσκολες κατηγορίες σας».

«Εδώ στο GITMO, κρατούμενη Bellows, πιστεύουμε σε γρήγορες δίκες και δεν έχουμε ακόμη φερει σε αυτήν την αίθουσα εναν αθώο ανθρώπο».

Η επιτροπή κήρυξε την Bellows ένοχη για προδοσία και ενέκρινε τη θανατική ποινή, την οποία ο Ναύαρχος είχε προγραμματίσει για τις 23 Μαΐου.

Επιπλέον, η υπόθεση της JAG εναντίον των τεσσάρων SCJ του Κολοράντο έχει προγραμματιστεί για τις 24 Μαΐου.

 

 

 

 

 ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις