Κορονοϊός: Καινούργια μετάλλαξη που ονομάζεται “FLIRT” ανησυχεί τους πληρωμένους επιστήμονες της Νέας Τάξης

 

Μια νέα μετάλλαξη

του Covid φαίνεται να ανησυχεί τους ειδικούς. Η μετάλλαξη φέρει την ονομασία «FLiRT» και ενδέχεται να είναι θανάσιμη.

Το KP.2 είναι απόγονος της κυρίαρχης ιογενούς γενεαλογίας που κυκλοφορεί από τον Δεκέμβριο, στις ΗΠα και ονομάζεται JN.1 Οι ειδικοί αναγνωρίζουν ότι ο ιός θα συνεχίσει να εξελίσσεται και δεν ανησυχούν ιδιαίτερα για το KP.2.

Η συγκεκριμένη μετάλλαξη του κορονοϊού, η KP.2, αντιπροσώπευε το 28% όλων των μολύνσεων από τις αρχές Μαΐου, στις ΗΠΑ. Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στις ΗΠΑ ανακοίνωσε πρόσφατα ότι παρακολουθεί μία νέα μετάλλαξη του covid, την KP.2 και δεν βλέπει στοιχεία ότι προκαλεί πιο σοβαρή ασθένεια από άλλα στελέχη. Εργαστηριακές δοκιμές έδειξαν ότι το KP.2 δεν προκαλεί αύξηση των λοιμώξεων ή της μετάδοσης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση .

Το CDC έχει εντοπίσει και μια δεύτερη αναδυόμενη παραλλαγή, την KP.1.1, όμως πιο διαδεδομένη είναι σαφώς η KP.2. Και οι δύο νέες παραλλαγές ανήκουν σε μια ομάδα μεταλλάξεων του κορονοϊού που ονομάστηκε «FLiRT» από τους επιστήμονες. Το ακρωνύμιο επινοήθηκε για να περιγράψει έναν συνδυασμό μεταλλάξεων που βρέθηκαν στην πρωτεΐνη ακίδας του ιού SARS-CoV-2.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις