ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ ΚΟΝΓΚΟ


  Τρεις Αμερικανοί (σιωνιστές της CIA) κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στο Κονγκό που άφησε πίσω του πολλούς νεκρούς. Αμερικανοί συνελήφθησαν σε απόπειρα πραξικοπήματος στο Κονγκό.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Κονγκό λέει ότι η χώρα του δεν έχει καμία σχέση με αυτό.

Ο στρατός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό απέτρεψε με επιτυχία μια απόπειρα πραξικοπήματος με στόχο να πάρει τον έλεγχο του Παλατιού του Έθνους και της κατοικίας του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας Βιτάλ Καμέρχε, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι RTNC.

Χάρη στη γρήγορη επέμβαση των ενόπλων δυνάμεων, η δημόσια τάξη αποκαταστάθηκε γρήγορα και οι αντάρτες συνελήφθησαν.



Η απόπειρα πραξικοπήματος συνδέεται με υποστηρικτές του κινήματος «Νέο Ζαΐρ» με επικεφαλής τον Κρίστιαν Μαλάνγκα, ο οποίος φέρεται να έχει σχηματίσει εξόριστη κυβέρνηση στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ανάλυσης Atum Mundi, η Malanga, που ζει στις ΗΠΑ, φέρεται να ενεπλάκη στην απόπειρα πραξικοπήματος και στη συνέχεια σκοτώθηκε.

Οι δράστες ήταν φαινομενικά οπλισμένοι με ένα Ισραηλινό IMI Mini Uzi υποπολυβόλο και μάλλον κοινά κινέζικα τυφέκια τύπου 56/Τύπου 56-1.

Σύμφωνα με τον στρατό της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, σταμάτησαν μια απόπειρα πραξικοπήματος κοντά στο προεδρικό μέγαρο. Ανάμεσα στους 50 εμπλεκόμενους ήταν και τρεις Αμερικανοί που συνελήφθησαν. Ένα διαβατήριο για έναν από αυτούς τους Αμερικανούς κυκλοφορεί τώρα στο διαδίκτυο, ένας 36χρονος Αμερικανός πολίτης που γεννήθηκε στο Μέριλαντ. (WaPo) Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στο Κονγκό Λούσι Τάμλιν αναγνώρισε πρόσφατα τη συμμετοχή Αμερικανών πολιτών σε μια δήλωση.

 

Το πραξικόπημα φέρεται να ηγήθηκε από τον Κονγκολέζο πολιτικό Κρίστιαν Μαλάνγκα με έδρα τις ΗΠΑ. Σκοτώθηκε στο προεδρικό μέγαρο μετά από αντίσταση σύλληψης.















ΠΗΓΗ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις