Πήγε στη Σενεγάλη ο Γάλλος να μιλήσει για τους γάμους ομοφυλόφιλων και “πέρασε καλά”

 

Καλά που

έφυγε σώος από την Σενεγάλη, ο Γάλλος Jean-Luc Mélenchon ηγέτης του κόμματος La France Insoumise, όταν δοκίμασε να τους μιλήσει για “γάμο ομοφυλόφιλων” .

Ο Mélenchon αποδοκιμάστηκε στη Σενεγάλη για την ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδα του και ταπεινώθηκε από τον Sonko πρωθυπουργό της Σενεγάλης… Και θα θυμάται για καιρό την επίσκεψή του στη Σενεγάλη.

Στο Ντακάρ, μπροστά σε πλήθος Σενεγαλέζων φοιτητών, ο πρωθυπουργός της Σενεγάλης Ousmane Sonko και ο Γάλλος Jean-Luc Mélenchon, ηγέτης του κόμματος La France Insoumise, συζήτησαν την Πέμπτη για το μέλλον των σχέσεων Αφρικής-Ευρώπης.

Αναφερόμενος στο θέμα της ομοφυλοφιλίας, ο Jean-Luc Mélenchon ξεκίνησε προσεκτικά δηλώνοντας την ετεροφυλοφιλία του πριν πει ότι ελπίζει ότι μια μέρα η Σενεγάλη θα περάσει νομοθεσία σύμφωνα με τα αιτήματα του λόμπι των ΛΟΑΤΚΙ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν “ο πρώτος Γάλλος νομοθέτης που κατέθεσε νομοσχέδιο σχετικά με τη δυνατότητα γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου”, επειδή, για τον ίδιο, “η αγάπη πρέπει να είναι ανοιχτή σε όλους όσους τη θέλουν”.

Έκανε όμως το λάθος μπροστά σε ένα εξαγριωμένο κοινό που τον αποδοκίμαζε.. να υπονοήσει ότι οι αφρικανικοί λαοί είναι οι χειρότεροι αντιδραστικοί και ρατσιστές που έχουν ως τώρα αντιταχθεί σε αυτή τη νομική διάταξη”.

Ο Ousmane Sonko πήρε στη συνέχεια το λόγο και ήταν ασυμβίβαστος και ευθύς.

Μιλώντας για το θέμα της ομοφυλοφιλίας, ο Sonko, πρωθυπουργός και επικεφαλής του πολιτικού κόμματος PASTEF, υποστήριξε ότι “κάθε λαός (λευκών εννοεί) πρέπει να αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι οφείλει να σέβεται τις πατροπαράδοτες πεποιθήσεις άλλων λαών”. Από αυτή την άποψη, πιστεύει ότι “το ζήτημα των ΛΟΑΤΚΙ και του φύλου είναι πιθανό να αποτελέσει το επόμενο casus belli μεταξύ της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου”.

Σημειωση: Στα πλαίσια αυτής της ίδιας  διάσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Cheikh-Anta-Diop στο Ντακάρ με θέμα “ανταλλαγές για το μέλλον των σχέσεων μεταξύ Αφρικής και Ευρώπης”, ο Ousmane Sonko και ο Mélenchon, εξέτασαν και το ζήτημα της παρουσίας Γαλλικών στρατιωτικών βάσεων στη Σενεγάλη, εγείροντας “νόμιμα ερωτήματα“, σύμφωνα με τον Sonko, “περισσότερα από εξήντα χρόνια μετά την ανεξαρτησία της χώρας“.

Ο Sonko τόνισε ότι αναγνωρίζει την ύπαρξη αμυντικών συμφωνιών με άλλα έθνη όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μεγάλη Βρετανία, αλλά ΔΕΝ δέχεται πλέον την παρουσία ξένων στρατευμάτων στην χώρα του, ούτε ακόμα και τους υπόλοιπους 350 Γάλλους στρατιώτες που είναι παρόντες!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις