FACEBOOK


Μια πρώην υπάλληλος του Facebook λέει ότι δεκάδες χιλιάδες σελίδες εσωτερικής έρευνας της εταιρείας που έχει παράσχει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποδεικνύουν ότι το Facebook λέει ψέματα στο κοινό και στους επενδυτές σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εκστρατειών του για την εξάλειψη του μίσους, της βίας και της παραπληροφόρησης από τις πλατφόρμες του.

Αυτή η πρώην υπάλληλος, η οποία υπέβαλε ανώνυμα τις καταγγελίες στις ομοσπονδιακές αρχές κατά του Facebook τον περασμένο μήνα, θα αποκαλύψει την ταυτότητά της και θα πει τη γνώμη της σε μια συνέντευξη που θα μεταδοθεί το βράδυ της Κυριακής στο 60 Minutes.

Ο πρώην υπάλληλος λέει ότι τα έγγραφα αποδεικνύουν ότι η εταιρεία γνωρίζει ότι οι αλγόριθμοί της ενισχύουν το πολωτικό και μίσος περιεχόμενο, προσθέτοντας ότι οι κοινωνίες σε όλο τον κόσμο διαλύονται, εν μέρει λόγω της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης. Το κέρδος υπερτερεί της ασφάλειας στο Facebook, σύμφωνα με τον πρώην υπάλληλο.

Πριν από τις εκλογές του 2020, το FB έθεσε σε εφαρμογή συστήματα ασφαλείας εν μέρει για να μειώσει τη διάδοση παραπληροφόρησης. 

















ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις