Ο «Κόκκινος Οκτώβρης»


Ο «Κόκκινος Οκτώβρης» αναφέρεται σε έναν όρο που έχει χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικά πλαίσια σε όλη την ιστορία. Ακολουθούν μερικές αξιόλογες αναφορές:

1. Ο «Κόκκινος Οκτώβρης» είναι μια αναφορά στην Οκτωβριανή Επανάσταση στη Ρωσία το 1917. Σηματοδότησε την ανατροπή της Ρωσικής Προσωρινής Κυβέρνησης και την άνοδο του Μπολσεβίκικου Κόμματος με επικεφαλής τον Βλαντιμίρ Λένιν.

2. Στο μυθιστόρημα του Tom Clancy «The Hunt for Red October», είναι το όνομα ενός σοβιετικού υποβρυχίου. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από την αποστασία του κυβερνήτη του υποβρυχίου στις Ηνωμένες Πολιτείες και την επακόλουθη διεθνή ίντριγκα.

3. Το «Red October» συνδέεται επίσης με το φανταστικό υποβρύχιο στην κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Tom Clancy που κυκλοφόρησε το 1990, με πρωταγωνιστή τον Sean Connery.

4. Στον χρηματοπιστωτικό κόσμο, ο «Κόκκινος Οκτώβριος» έχει χρησιμοποιηθεί για να περιγράψει μια περίοδο σημαντικής πτώσης της αγοράς ή χρηματοοικονομικών κρίσεων που συμβαίνουν κατά τον μήνα Οκτώβριο. 

















ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις