Putin: Απογοητευμένη η Δύση με την Ουκρανία - Δεκάδες χιλιάδες οι νεκροί της - Τα άτρωτα δυτικά όπλα καίγονται

Putin: Απογοητευμένη η Δύση με την Ουκρανία - Δεκάδες χιλιάδες οι νεκροί της - Τα άτρωτα δυτικά όπλα καίγονται - Το πολωνικό σχέδιο 

Η Δύση είναι απογοητευμένη

με την Ουκρανία και την αντεπίθεση της υποστήριξε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, ο οποίος αφού υποστήριξε πως το Κίεβο μετρά δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, επισήμανε ότι εξαντλούνται οι πόροι κινητοποίησης των Ουκρανών.
«Είναι προφανές, σήμερα, ότι οι Δυτικοί είναι ξεκάθαρα απογοητευμένοι με τα αποτελέσματα της λεγόμενης αντεπίθεσης των Ουκρανών, την οποία το Κίεβο ανακοίνωσε βροντερά τους προηγούμενους μήνες.
Αποτελέσματα από την αντεπίθεση των Ουκρανών δεν υπάρχουν, τουλάχιστον όχι ακόμη.
Ούτε οι κολοσσιαίοι πόροι που δόθηκαν στο καθεστώς του Κιέβου, ούτε η προμήθεια δυτικών όπλων - τανκ, πυροβολικό, τεθωρακισμένα οχήματα, πύραυλοι - ούτε η αποστολή χιλιάδων ξένων μισθοφόρων και συμβούλων, που χρησιμοποιήθηκαν με τον πιο ενεργό τρόπο στην προσπάθεια τους να διαρρήξουν το μέτωπο του στρατού μας, απέδωσαν» υποστήριξε μιλώντας σε συνεδρίαση του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας ο Putin.

Δεκάδες χιλιάδες νεκροί

Όπως είπε ο Putin, οι απώλειες των Ουκρανών από την έναρξη της αντεπίθεσης τους, αποτιμώνται σε δεκάδες χιλιάδες.
«Το πιο σημαντικό είναι ότι ως αποτέλεσμα αυτών των επιθέσεων αυτοκτονίας, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας υπέστησαν τεράστιες απώλειες.
Πρόκειται για δεκάδες χιλιάδες, ακριβώς δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους» υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος, τονίζοντας πως καταγράφεται μια αλλαγή στη στάση της κοινής γνώμης τόσο στην Ουκρανία όσο και στην Ευρώπη σχετικά με τις στρατιωτικές συγκρούσεις στην Ουκρανία.

Συνειδητοποιούν οι Ευρωπαίοι το αδιέξοδο

«Οι άνθρωποι στην Ουκρανία έχουν όλο και περισσότερο να κάνουν μια ερώτηση, μια θεμιτή ερώτηση: για ποιον λόγο, για τα ιδιοτελή συμφέροντα τίνος πεθαίνουν οι συγγενείς και οι φίλοι τους;
Βλέπουμε ότι η κοινή γνώμη στην Ευρώπη αλλάζει επίσης.
Τόσο οι Ευρωπαίοι όσο και οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών ελίτ βλέπουν ότι η λεγόμενη υποστήριξη στην Ουκρανία είναι στην πραγματικότητα ένα αδιέξοδο, μια άδεια, ατελείωτη σπατάλη χρημάτων και κόπων, που στην πραγματικότητα εξυπηρετεί ξένα, μακριά από τα ευρωπαϊκά συμφέροντα, τα συμφέροντα ενός υπερπόντιου παγκόσμιου ηγεμόνα που επωφελείται από την αποδυνάμωση της Ευρώπης.
Το ατελείωτο σύρσιμο της ουκρανικής σύγκρουσης είναι επίσης ευεργετικό για αυτόν», είπε ο Ρώσος ηγέτης.

Εξαντλούνται οι πόροι της κινητοποίησης των Ουκρανών

Σύμφωνα με τον Putin, εξαντλούνται οι πόροι της κινητοποίησης για την Ουκρανία.
«Παρά τις συνεχείς επιθέσεις, τα αδιάκοπα κύματα της κινητοποίησης ανθρώπων στις πόλεις και στα χωριά της Ουκρανίας, είναι όλο και πιο δύσκολο για το σημερινό καθεστώς του Κιέβου να φέρει νέες ενισχύσεις στο μέτωπο.
Οι πόροι της κινητοποίησης της Ουκρανίας εξαντλούνται» τόνισε ο Putin, ο οποίος παράλληλα εξήρε τη στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας για τον τρόπο που διεξάγει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, όπως επίσης και τις ενέργειες των Ρώσων αξιωματικών και στρατιωτών.

Εξαιρετική δουλειά

«Η ηγεσία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης ενεργεί επαγγελματικά.
Οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί μας, οι μονάδες και οι σχηματισμοί μας κάνουν το καθήκον τους προς την Πατρίδα θαρραλέα, σταθερά, ηρωικά» είπε ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο απάντησε και στις πρόσφατες αιτιάσεις που είχε διατυπώσει κατά της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας ο επικεφαλής της Wagner, Yevgeny Prigozhin.

Καίγονται τα άτρωτα δυτικά όπλα

«Την ίδια στιγμή, όλος ο κόσμος βλέπει ότι ο περίφημος δυτικός, υποτιθέμενος άτρωτος στρατιωτικός εξοπλισμός καίγεται και όσον αφορά τα τακτικά και τεχνικά του δεδομένα, συχνά είναι ακόμη και κατώτερος από ορισμένους τύπους σοβιετικής κατασκευής όπλων» υπογράμμισε ο Putin.

Εάν μπουν οι Πολωνοί στη δυτική Ουκρανία, δεν πρόκειται να φύγουν

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε και στις πληροφορίες που διατυπώνονται σχετικά με την δημιουργία ενός στρατιωτικού σώματος με Ουκρανούς, Λιθουανούς και Πολωνούς στρατιώτες.
Όπως είπε ο Putin, εάν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε αυτό το στρατιωτικό τμήμα θα χρησιμοποιηθεί για την κατάληψη των εδαφών της δυτικής Ουκρανίας.
«Δεν μπορώ παρά να σχολιάσω αυτά που μόλις ειπώθηκαν αλλά και τις πληροφορίες στον Τύπο περί των σχεδίων δημιουργίας ενός Πολωνο-Λιθουανο-Ουκρανικού στρατιωικού σχηματισμού.
Δεν πρόκειται για κάποιου είδους συγκέντρωση μισθοφόρων.
Ήδη υπάρχουν αρκετοί στην Ουκρανία και εξουδετερώνονται.
Μιλάμε για έναν τακτικό, καλά εκπαιδευμένο και άρτια εξοπλισμένο στρατιωτικό σχηματισμό στην Ουκρανία, ο οποίος σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί για επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
Η προοπτική είναι προφανής.
Εάν οι πολωνικές στρατιωτικές δυνάμεις εισέλθουν, για παράδειγμα, στο Lviv ή σε άλλα εδάφη της Ουκρανίας, τότε θα παραμείνουν εκεί.
Και θα παραμείνουν εκεί για πάντα» υπογράμμισε ο Putin.

Μαθήματα ιστορίας

Σύμφωνα με τον Putin, δεν πρόκειται για κάποιο νέο σχέδιο από την πλευρά της Πολωνίας.
Όπως είπε, μετά την ήττα της Γερμανίας και των συμμάχων της κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου πολέμου, στρατεύματα της Πολωνίας κατέλαβαν τη Lviv και τα γειτονικά με αυτήν εδάφη, τα οποία τότε ανήκαν στην Αυστρουγγαρία.
«Η Πολωνία, υποκινούμενη από τη Δύση, εκμεταλλεύτηκε την τραγωδία του Εμφυλίου Πολέμου στη Ρωσία, και προσάρτησε μερικές ιστορικές ρωσικές επαρχίες.
Η χώρα μας, που ήταν τότε σε δύσκολη κατάσταση, αναγκάστηκε να υπογράψει τη Συνθήκη της Ρίγας το 1921 και επί της ουσίας να αναγνωρίσει την παραίτηση από τα εδάφη της.
Ακόμα και πριν από το 1920, η Πολωνία κατέλαβε μέρος της Λιθουανίας - την περιοχή Vilna, η οποία περιλαμβάνει το σύγχρονο Vilnius.
Φαίνεται ότι μαζί με τους Λιθουανούς πολέμησαν ενάντια στον λεγόμενο ρωσικό ιμπεριαλισμό.
Όμως μόλις εμφανίστηκε η ευκαιρία, «έκοψαν» αμέσως ένα κομμάτι γης από τους γείτονές τους» ανέφερε ο Putin, επισημαίνοντας πως η Πολωνία συμμετείχε επίσης στη διαίρεση της Τσεχοσλοβακίας ως αποτέλεσμα της Συμφωνίας του Μονάχου με τον Χίτλερ το 1938, καταλαμβάνοντας πλήρως την περιοχή Cieszyn Silesia.
Μάλιστα, ο Putin αποκάλεσε τα δυτικά εδάφη της Πολωνίας «δώρο του Στάλιν στους Πολωνούς».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις