Στρατιωτικό Δικαστήριο Eric Holder Ημέρα 1

 

Ο εγκληματίας Έρικ Χόλντερ

είχε προσπαθήσει να καθυστερήσει το στρατιωτικό δικαστήριο του Γκουαντάναμο την Παρασκευή λέγοντας ότι ήταν συναισθηματικά ανίκανος να δικαστεί. Η παράνομη σύλληψή του, σε συνδυασμό με την ψυχολογική πίεση και τη «συναισθηματική κακοποίηση» που υπέστη στα χέρια των δεσμοφυλάκων του, τον είχαν καταστήσει ανίκανο να υπερασπιστεί επαρκώς τον εαυτό του ενάντια σε απατηλές κατηγορίες, εξήγησε στον αντιναύαρχο Darse E. Crandall στην αρχή της διαδικασιας του πρωινού της Παρασκευής.

Ο ναύαρχος διαφώνησε και του υπενθύμισε ότι η JAG του είχε δώσει χρόνο να εξασφαλίσει εξωτερικό συνήγορο. Ο Χόλντερ είχε απαντήσει ότι δεν είχε ζητήσει εκπροσώπηση για δύο λόγους: οι κατηγορίες ήταν φάρσες και ότι εμπιστευόταν μόνο τη δική του περίφημη νομική οξυδέρκεια για να υπερασπιστεί την υπόθεσή του.

«Κρατούμενε αν έχεις αρκετά υγιές μυαλό για να μιλήσεις για νομικές υπερασπίσεις, μπορείς να δικαστείς. Η ηθική σας είναι εξασθενημένη, αλλά η σκέψη σας όχι», είπε ο αντιναύαρχος Κράνταλ καθώς ένα ζευγάρι δεσμοφυλακων διασφάλιζε ότι ο Χόλντερ θα καθόταν στο εδωλιο το κατηγορουμενου.

«Δεν χάνω υποθέσεις», είπε ο Χόλντερ.

«Ούτε εγώ», είπε ο ναύαρχος Κράνταλ.

Σε μια εναρκτήρια δήλωση, ο ναύαρχος είπε ότι ο Χόλντερ θα έπρεπε να είχε φυλακιστεί το 2012 επειδή χρησιμοποίησε την εξουσία του ως γενικός εισαγγελέας για να καλύψει τα χιλιάδες όπλα που χάθηκαν κατά τη διάρκεια του περιβόητου πενταετούς διαβόητου «Fast & Furious» του ATF. σκάνδαλο, μια επιχείρηση με την οποία το "Υπουργείο Αδικίας" του Ομπάμα «επετρεψε επίτηδες σε εξουσιοδοτημένους εμπόρους πυροβόλων όπλων να πουλήσουν όπλα σε παράνομους αγοραστές , ελπίζοντας να εντοπίσουν τα όπλα σε μεξικανούς ηγέτες καρτέλ ναρκωτικών και να τους συλλάβουν». Αλλά κανένας βασιλιάς των καρτέλ δεν πιάστηκε και η ATF έχασε τα ίχνη των όπλων. Η κάλυψη γύρω από το "Fast & Furious", που ονομάζεται επίσης "Project Gunrunner", άρχισε να αποκαλύπτεται μετά τη δολοφονία του πράκτορα της συνοριακής περιπολίας Μπράιαν Τέρι, του οποίου η ανθρωποκτονία συνδέθηκε με τον αύξοντα αριθμό ενός "αγνοούμενου" τουφεκιού τύπου AK-47. Μετά το θάνατό του, οι πληροφοριοδότες της ATF αποκάλυψαν το βάθος της επιχείρησης, εμπλέκοντας μεταξύ άλλων τον Χόλντερ, τον Εισαγγελέα των ΗΠΑ για την Περιφέρεια της Αριζόνα Ντένις Κ. Μπερκ και τον εν ενεργεία διευθυντή του ATF Κένεθ Μέλσον. Η μαρτυρία του πληροφοριοδοτη είχε πυροδοτήσει έρευνα στο Κογκρέσο, αλλά ο Ομπάμα επικαλέστηκε το Executive Privilege καταστέλλοντας ενοχοποιητικά έγγραφα και τον Σεπτέμβριο του 2012, ο γενικός επιθεωρητής του απάλλαξε τον Holder από οποιαδήποτε αδικοπραγία, λέγοντας ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι ο Holder γνώριζε για το "Fast & Furious" πριν γίνει θέμα. δημόσιου αρχείου.

«Τον παλλαξαν απο οποιαδηποτε ευθυνη. Μόνο 712 από τα 5.000 πυροβόλα όπλα που κλαπηκαν...βρέθηκαν ποτέ», είπε ο ναύαρχος στην ομάδα των αξιωματικών που είχε επιλέξει η JAG να ακούσει την υπόθεση.

«Αυτή είναι μια λανθασμένη περιγραφή της αλήθειας», είπε ο Χόλντερ. «Ήταν 2.000, και όλα αυτά έχουν καταγραφεί».

«Αυτό θέλει να πιστεύει ο κατηγορουμενος», είπε ο ναύαρχος στο πάνελ. «Αυτός και ο αφέντης του, Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα, φρόντισαν επιδέξια να μην φτάσουν στα Εθνικά Αρχεία τα έγγραφα που ήθελαν μυστικά. Αλλά τους έλειψαν μερικά πράγματα».

Ο Χόλντερ αντιτάχθηκε στη χρήση της λέξης «κύριος» από τον ναύαρχο, λέγοντας ότι προκαλούσε συνδηλώσεις δουλείας.

«Η ενσταση δεν λειτουργεί εδώ, κρατούμενε Χόλντερ», είπε ο ναύαρχος Κράνταλ.

Έδειξε τα έγγραφα του πίνακα που περιείχαν σειριακούς αριθμούς των 712 όπλων που ανακτήθηκαν, τα 1.288 «επίσημα» όπλα που δεν βρέθηκαν και άλλα 3.000 πυροβόλα όπλα που δεν αναφέρονται ποτέ στα επίσημα ευρήματα. Ένας ανακριτής του Πολεμικού Ναυτικού, είπε ο ναύαρχος, είχε αφαιρέσει τα δακτυλικά αποτυπώματα του Χόλντερ από μερικές από τις σελίδες. Η βοηθός του μπήκε στην αίθουσα του δικαστηρίου κρατώντας ένα πιστόλι FN Herstal 5.7 σε σφραγισμένη τσάντα αποδεικτικών στοιχείων, το οποίο τοποθέτησε σε ένα τραπέζι.

Αυτό το πιστόλι, εξήγησε ο ναύαρχος, ανακτήθηκε το 2009 από τον Nidal Hasan, τον ταγματάρχη και ψυχίατρο του στρατού των ΗΠΑ που πυροβόλησε θανάσιμα 13 άτομα και τραυμάτισε άλλους 30 κατά τη διάρκεια του Ft. Σφαγή τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Ο Χασάν, ένας ταυτοποιημενος ακραιος μουσουλμάνος, φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ» καθ' όλη τη διάρκεια της έξαψης του. Ο Χασάν κρίθηκε ένοχος για 13 κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης και 32 για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης στις 23 Αυγούστου 2013 και καταδικάστηκε σε θάνατο στις 28 Αυγούστου 2013. Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, εξακολουθεί να εκκρεμεί η ποινη στο Ft. Leavenworth.

«Σύμφωνα με τη βιβλιογραφία του ATF, το FN Herstal είναι ένα αγαπημένο όπλο των αγοραστών . Ο σειριακός αριθμός σε αυτό το πλαϊνό όπλο ταιριάζει με τον σειριακό αριθμό μιας σελίδας με τα δακτυλικά αποτυπώματα του κατηγορουμένου», είπε ο ναύαρχος στο πάνελ. «Ο κατηγορούμενος ενέκρινε ένα παράνομο πρόγραμμα πυροβόλων όπλων, ισχυρίζεται ότι έχασε τα όπλα, κρύβει την ύπαρξη 3.000 επιπλέον πυροβόλων όπλων. Ο ένας σκοτώνει έναν πράκτορα της συνοριακής περιπολίας. Ένας άλλος με μαγικό τρόπο βρίσκεται στον δρόμο ενός ριζοσπάστη μουσουλμάνου τρομοκράτη, σε μια στρατιωτική εγκατάσταση των ΗΠΑ. Ο εκτελεστης πιάνεται και τιμωρείται, αλλά δεν έγινε έρευνα για την προέλευση του πιστολιού, το οποίο, γνωρίζουμε, αγόρασε κάποιος άλλος εκτός από τον Χασάν σε έναν πλέον κλειστό έμπορο πυροβόλων όπλων στο Νέο Μεξικό. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τουλάχιστον μερικά από τα όπλα δεν χάθηκαν. τοποθετήθηκαν σε χέρια, χέρια σαν του Νιντάλ Χασάν».

 Ο Χόλντερ δεν κρατούσε πια τη γλώσσα του. Ονόμασε τη «θεωρία» του ναυάρχου μια "θεωρια συνωμοσιας" που μπαζει απο παντου. Ειπε οτι η JAG είχε κατασκευάσει τους σειριακούς αριθμούς και είχε κατευθυνει ετσι τους μαζικούς πυροβολισμούς ωστε να ταιριάζει σε μια ατζέντα που τους βολευε. «Αυτό είναι μια κοροϊδία της δικαιοσύνης», είπε.

Ο ναύαρχος έβαλε το δικαστήριο σε παυση μέχρι το πρωί της Δευτέρας.

 

 

 

 

 

 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΝΕΚΔΟΤΟ .
    ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΕΚΔΟΤΟΥ .
    ΚΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΡΟΜΦΑΙΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ .
    ΝΑ ΤΡΕΜΕΤΕ ΤΗΝ ΘΕΙΑ .
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις