Οι ύποπτοι του FBI στο Cherry Point ήταν πρακτορες της ATF

 

Οι δύο ομοσπονδιακοί πράκτορες

που πιάστηκαν έξω από μια αποθήκη πυρομαχικων στο USMC Cherry Point Air Station είχαν μεταφερθεί στο FBI από το ATF(υπηρεσια οπλων κι εκρηκτικων) μόνο λίγες μέρες πριν ένας μηχανικός αεροσκαφών εντόπισε το υποπτο δίδυμο κρυφά γύρω από μια αποθήκη πυρομαχικών σε μια ασφαλή στρατιωτική εγκατάσταση, ειπε μια πηγή στο General Smith.


Όπως αναφέρθηκε χθες, ένας ύποπτος, αφού συνελήφθη, είπε στη Στρατιωτική Αστυνομία του Cherry Point ότι ήταν πράκτορας του FBI του οποίου οι εντολές περιελάμβαναν διείσδυση στη βάση και τοποθέτηση ενός απομακρυσμένου πυροκροτητή σε ένα κτίριο αποθήκευσης βομβών. Είπε ότι «οι ανώτεροί του», πιθανώς ο διευθυντής Christopher Wray ή οι άμεσοι υφιστάμενοί του, είχαν εξουσιοδοτήσει την εισβολή. Ωστόσο, δεν ειπε το όνομα του Wray - η πηγή μας έκανε αυτή την υπόθεση, την οποία θεωρησαμε ως γεγονός.

Οι M.P.s (military police) επιβεβαίωσαν την ταυτότητα των υπόπτων μέσω αντιστοίχισης δακτυλικών αποτυπωμάτων χρησιμοποιώντας το Ενσωματωμένο Αυτοματοποιημένο Σύστημα Αναγνώρισης Δακτυλικών Αποτυπωμάτων. Πράγματι, ήταν ειδικοί πράκτορες του FBI, ο καθένας με πάνω από 10 χρόνια ομοσπονδιακής υπηρεσίας. Ωστόσο, ένας έλεγχος ιστορικού αποκάλυψε ένα κομμάτι πληροφοριών που ο ομιλητικός ύποπτος έκρυψε από τη στρατιωτική αστυνομία: αυτός και ο συνάδελφός του μεταφέρθηκαν από το γραφείο πεδίου του FBI στο Spokane στο τμήμα πεδίου του ATF της Ατλάντα στις 10 Απριλίου, λιγότερο από μια εβδομάδα πριν από την επίθεση.

Οι μεταφορές μεταξύ υπηρεσιών είναι συχνές. Το FBI και η DEA, για παράδειγμα, έχουν στρατολογήσει ιστορικά μέλη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της IRS και το «ανακάτεμα προσωπικού», όπως είπε ένας πληροφοριοδότης του FBI που δεν σχετίζεται με αυτό το περιστατικό, είναι κάτι συνηθισμένο. Παρ' όλα αυτά, οι πιθανότητες να επανατοποθετηθούν και οι δύο πράκτορες στο γραφείο του ATF στην Ατλάντα είναι απειροελάχιστες και, λαμβάνοντας υπόψη τα κακόβουλα σχέδιά τους, αποκλείουν την απλή σύμπτωση.

Δεν είναι σαφές γιατί το FBI θα έστελνε πράκτορες στο ATF για να διαπράξουν μια πράξη εγχώριου τρόμου εναντίον μιας στρατιωτικής εγκατάστασης των ΗΠΑ. Αν και οι υπηρεσιες έχουν διαφορετικούς ρόλους, στο παρελθόν έχουν συνωμοτήσει εγκληματικά εναντίον των πολιτών, συγκεκριμένα στο Ruby Ridge, στο Idaho (Randy Weaver,) και στο Waco, Texas (Branch Davidians).

Ακόμη και ο φλύαρος ύποπτος, είπε η πηγή μας, συνέχισε όταν ο M.P.s ρώτησε για την πρόσφατη αλλαγή εργασίας του.

«Όταν η στρατιωτική αστυνομία ανέφερε το ATF, ο τύπος ξαφνικά σταματησε να λεει πολλα. Μέχρι εκεί μιλούσε πολυ. Γνωρίζουμε ότι ο διευθυντής της ATF Ντέττελμπαχ είναι Μαύρο Καπέλο αλλά δεν ήταν πραγματικά στο ραντάρ μας μέχρι τις προάλλες. Δεδομένης της φιλίας του με τον Wray, μπορούμε να κάνουμε κάποιες υποθέσεις», είπε η πηγή μας.

Ούτε το FBI ούτε το ATF, πρόσθεσε, έχουν δικαιοδοσία στις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ, για κανένα λόγο.

Όταν ρωτήθηκε για την τύχη των δύο πρακτόρων, η πηγή μας είπε: «Ειλικρινά, αυτή τη στιγμή κρατούνται ως αιχμάλωτοι πολέμου, ενώ η JAG αποφασίζει εάν πρέπει να κρατηθούν για στρατιωτικό δικαστήριο ή να εκτελεστούν συνοπτικά, αφού πιάστηκαν στα πράσα. .» 





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..














ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις