Της ανωμαλίας το κάγκελο: Οι Γερμανοί θα μπορούν να αλλάζουν νόμιμα το φύλο τους μία φορά το χρόνο

 

Νέος νόμος ψηφίστηκε για

την προώθηση της «διαφορετικής κοινωνίας».

Σύμφωνα με έναν νέο νόμο, οι Γερμανοί θα μπορούν να αλλάζουν το φύλο και το όνομά τους χωρίς να χρειάζεται να υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση μία φορά το χρόνο, κάθε χρόνο εάν απαιτείται.

Ο νόμος περί αυτοδιάθεσης θα επιτρέψει σε τρανς, ίντερσεξ και μη δυαδικά άτομα να αλλάξουν το φύλο τους κατά βούληση, απλώς επισκεπτόμενοι ένα γραφείο μητρώου και υπογράφοντας ένα κομμάτι χαρτί.

Η ανάγκη υποβολής ιατρικής έκθεσης ή λήψης πραγματογνωμοσύνης σε δικαστικές διαδικασίες έχει εξαλειφθεί με τη νέα νομοθεσία, η οποία αναμένεται να περάσει από το κοινοβούλιο πριν τα μέλη της Bundestag φύγουν για διακοπές.

«Για τα άτομα με αναπηρία, ο νόμος είναι εξευτελιστικός. Θα το αντικαταστήσουμε επιτέλους με έναν σύγχρονο νόμο αυτοδιάθεσης. Ο νόμος για την αυτοδιάθεση θα βελτιώσει τις ζωές των τρανς ατόμων και θα αναγνωρίσει τη διαφορετικότητα των φύλων», δήλωσε η υπουργός Οικογένειας Λίζα Πάους.

«Σε πολλούς τομείς, η κοινωνία είναι πιο μπροστά από τη νομοθεσία. Ως κυβέρνηση, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα νομικό πλαίσιο για μια ανοιχτή, ποικιλόμορφη και σύγχρονη κοινωνία», πρόσθεσε.

Ο νόμος κωδικοποιεί επίσημα τη δυσφορία του φύλου, μια ψυχική ασθένεια, ως θεμελιώδες δικαίωμα, με την πάθηση να έχει προηγουμένως αντιμετωπιστεί (σωστά) ως ασθένεια.

«Η μέτρια πλειοψηφία των Γερμανών, το 46 τοις εκατό, εγκρίνει τα σχέδια της κυβέρνησης, ενώ το 41 τοις εκατό των ερωτηθέντων απορρίπτει το νόμο, σύμφωνα με αντιπροσωπευτική έρευνα του Ινστιτούτου YouGov», αναφέρει το Remix News.

Η μόνη ισχυρή αντίθεση στον νέο νόμο προέρχεται από φεμινιστικές ομάδες που φοβούνται ότι οι γυναίκες διαγράφονται και το δεξιό κόμμα AfD.

Σύμφωνα με τον Stephan Brandner του AfD, ο νόμος «δεν έχει καμία σχέση με την ελευθερία, αλλά είναι μια έκφραση κατάφωρης άρνησης της πραγματικότητας. Στη βιολογία, οι νόμοι δεν μπορούν απλά να αγνοηθούν».

Το κόμμα CDU προειδοποίησε επίσης ότι ο νέος νόμος θα μπορούσε να οδηγήσει σε «αυθαιρεσία», ενώ το FDP λέει ότι θα διευκολύνει τους εγκληματίες να κρύβονται από τις αρχές ή τους πιστωτές αλλάζοντας το όνομά τους.

Ωστόσο, η νομοθεσία αναμένεται να περάσει ούτως ή άλλως, αντιπροσωπεύοντας άλλη μια πλήρη κατά μέτωπο επίθεση κατά της λογικής και καταρρίπτοντας για άλλη μια φορά τον μύθο ότι η LGBT κοινότητα είναι «περιθωριοποιημένη», ενώ στην πραγματικότητα απολαμβάνει την πλήρη κρατική υποστήριξη.














ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις