Η Μεγάλη και η Μικρή Κυρά

 

Τα 2 ‘Μυστικά’ Νησιά στη

Σαλαμίνα (Σαλ_Αμίς, Αλ Αμίς, Φως Αμέω, Συλλέγω το Φως),

Μεγάλη και Μικρή Κυρά, Φαρμακούσσες κατά τον Στράβωνα, Λέρος και Άγιος Γεώργιος Σήμερα, που ανήκουν στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, ενώνονται με γέφυρες με το ομώνυμο Νησί, ενώ στο Google Earth παρουσιάζονται φυσικά με Πίξελς.

Υπάρχουν Έντονες Φήμες ότι στη Μεγάλη Κυρά ή Νέρα ή Λέρος (ήταν αδύνατον να βρω Φωτογραφείς στο Διαδίκτυο - με παρέπεμπαν παραπλανητικά μέσα απ’ το Google στην γνωστή Λέρο στα Δωδεκάνησα) εδρεύει ένα απ’ τα Διεθνή Κέντρα Διακίνησης Παιδιών και Γενετικών Πειραμάτων που επισκέπτεται Ιγκόγνιτο η Παγκόσμια Ελίτ με Σκάφη.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι εκεί ‘βρίσκεται’ σύμφωνα με Αρχαίες Πηγές ο Τάφος της Μάγισσας Κίρκης (Κηρύκειο, βλ. αντίστοιχο Άρθρο), που μετέτρεπε τους επισκέπτες σε διάφορα Ζώα και τους Άντρες του Οδυσσέα σε Γουρούνια, η πρώτη καταγεγραμμένη Γενετίστρια.

Τον Τάφο της έψαχνε εκεί μανιωδώς η Σοφία Σλίμαν, χωρίς κανένα γνωστό αποτέλεσμα, η Γυναίκα του Γνωστού Αρχαιολόγου, που η Οικεία τους στις μέρες μας, στην Οδό Πανεπιστημίου, φιλοξενεί το Νομισματικό Μουσείο, πάντα το Χρήμα αντιπροσώπευε τη Παγκόσμια Ελίτ.

Μια αρχαία γραπτή πηγή, ένα ξεχασμένο σχόλιο στον Θεόκριτο, μας λέει: ἔτι καὶ νῦν ἐν τῷ Σεληναίῳ ὄρει ὅλμους δεικνύουσι τῆς Μηδείας καὶ Κίρκης, ἐν οἷς ἔκοπτον τὰ φάρμακα, που σημαίνει: ακόμα και τώρα στο βουνό στα Σελήνια δείχνουν (οι κάτοικοι) τα Γουδιά της Μήδειας (Μεδέω, Φροντίζω, Medicine) και της Κίρκης, όπου εκεί κοπανούσαν τα δηλητήρια, η Μεγάλη Μάγισσα Κυρά, Θεία Κίρκη και η Μικρή Ανηψιά της, Μήδεια που σκότωσε τα Παιδιά της.

Το δηλητήριο είναι η γνωστή στη Σαλαμίνα Γαλατσίδα ή αλλιώς, επί το επιστημονικότερον, η Ευφορβία (Καλή Φόρβη, Τροφή, Χόρτο) η Ηλιοσκόπια, που πάντα τα άνθη της στρέφονται προς τον Ήλιο, ο φόβος και ο τρόμος των Τσοπάνηδων αν το φάνε τα Πρόβατά τους.

Πολλές Συν_πτώσεις σε Μυστικούς ‘Παραδείσους’ που είναι κυριολεκτικα διπλα μας

===========================================

Ευφορβία η Ηλιοσκόπια, κοινώς Γαλατσίδα


Το Ζεύγος Σλήμαν

Παλαιοχριστιανική Εκκλησία Αγίου Γεωργιου, τώρα νεότερο Κτήσμα

Νήσος Άγιος Γεώργιος, Λοιμοκαθαρτήριο


Νήσος Λέρος και Άγιος Γεώργιος οι Σημερινές Ονομασίες, οι Νήσοι ανήκουν στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος


Φαρμακούσσες Νήσοι, Μεγάλη και Μικρή Κυρά


Η Μάγισσα Μήδεια, κατά τον Όμηρο Ανηψιά της Κίρκης


Η Μάγισσα Γενετίστρια Κίρκη





 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις