Η μόνη καλή παρενόχληση των ημερών…

 

”SOS” εκπέμπει το τούρκικο πολεμικό ερευνητικό πλοίο Τσεσμέ που με βάση παράνομα εκδοθείσα NAVTEX οργώνει την καρδιά

του Αιγαίου.. Όπως μεταδίδει το τούρκικο πρακτορείο ειδήσεων ANADOLU με BREAKING ”Έλληνικά μαχητικά παρενοχλούν το τουρκικό επιστημονικό ερευνητικό πλοίο TCG Cesme στα διεθνή ύδατα του Βορείου Αιγαίου” που διεξάγει υδρογραφικές έρευνες…Σύμφωνα με τουρκικό Υπ.Άμυνας 4 ελληνικά μαχητικά F-16 παρενόχλησαν το τούρκικο πλοίο κι 1 από αυτά εκτόξευσε κέλυφος βομβίδας στα 2 ναυτικά μίλια από το τούρκικο ερευνητικό.

4 ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 παρενοχλούν το Τουρκικό πλοίο TCG Çeşme” η dailysabah.Και προσθέτει:

Τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που ανήκουν στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία παρενόχλησαν το ερευνητικό σκάφος TCG Çeşme της Τουρκίας, ενώ διεξάγει μια υδρογραφική επιστημονική και τεχνική έρευνα σε διεθνή ύδατα στο βόρειο Αιγαίο, σύμφωνα με πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας την Τρίτη.

Το πλοίο, το οποίο έχει προγραμματιστεί να συνεχίσει τις εργασίες του στην περιοχή μέχρι τις 2 Μαρτίου, στοχεύτηκε από ελληνικά μαχητικά αεροπλάνα κοντά στο νησί της Λήμνου στο βόρειο τμήμα του Αιγαίου.

Ένα από τα τέσσερα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη παρενόχλησε το τουρκικό ερευνητικό σκάφος ρίχνοντας μια «κέλυφος βομβίδας»  2 ναυτικά μίλια (3,7 ναυτικά χιλιόμετρα) μακριά.Κατά τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ακολούθησε αερομαχία ελληνικών – τουρκικών μαχητικών.

Απαραίτητη απάντηση πραγματοποιήθηκε στα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη που πετούσαν πάνω από το τουρκικό πλοίο σε υψόμετρο 1.000 μέτρων (3.280 πόδια), πρόσθεσαν πηγές.

Σχολιάζοντας το περιστατικό, ο υπουργός Άμυνας Χούλι Ακάρ είπε επίσης ότι ήταν ένα άλλο είδος παρενόχλησης που η Τουρκία συνήθιζε να βλέπει από τους Έλληνες γείτονές της και πρόσθεσε ότι δόθηκε η απαραίτητη νόμιμη απάντηση.

“Σε αυτό το ζήτημα, η στάση, η απόφαση και το έργο μας που θα κάνουμε είναι βέβαιη. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει γι αυτό”, είπε επίσης.”

Η Αθήνα ισχυρίζεται ότι παρόλο που το πλοίο επιχειρούσε σε διεθνή ύδατα, η ευθύνη για την έκδοση ΝΑVTEX σε αυτό το τμήμα του Αιγαίου ανήκε στην Ελλάδα.

Οι δραστηριότητες του πλοίου δεν περιλαμβάνουν έρευνα στον πυθμένα των ωκεανών, που “είναι απολύτως σύμφωνη με τη Συμφωνία της Βέρνης του 1976”, ανέφεραν οι πηγές από την Άγκυρα, επικρίνοντας τις παρατηρήσεις της ελληνικής πλευράς.

Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πηγές του ελληνικού υπουργείου Άμυνας αντέκρουσαν τις τουρκικές κατηγορίες.Δηλ. διαψεύδουν επίσημα ως όφειλαν…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις