Γι αυτους που περιμενουν τα εγκαίνια της θητείας του Μπάιντεν

 Διατηρεί το προβάδισμα στη Τζόρτζια ο Μπάιντεν | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Τα εγκαίνια της θητείας του Πρόεδρου Μπάιντεν, δεν θα πραγματοποιηθούν στην προγραμματισμένη ημερομηνία δλδ στις 20 Ιανουαρίου.
 
Αυτό αποφάσισε η Εναρκτήρια Επιτροπή του Κογκρέσου , αφού αρνήθηκε να αναγνωρίσει τον Μπάιντεν ως εκλεγμένο Πρόεδρο και την Καμάλα Χαρις ως Αντιπρόεδρο, καταψηφίζοντάς τους και μπλοκάροντας έτσι, το όποιο ψήφισμα υπέρ του Μπάιντεν με ψήφους 3 έναντι 3. 
 
Αυτή η απόφαση, ελήφθη με φόντο την άρνηση του Προέδρου Τραμπ να αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των εκλογών (για τα οποία ακόμη και το CNN και το Forbes, αναγκάστηκαν να πεσουν σε επιπεδα κίτρινου Τύπου)⠀
Τρεις οι ηρωικοί Ρεπουμπλικάνοι: Ο αρχηγός της πλειοψηφίας της Γερουσίας Mitch McConnell , ο πρόεδρος της επιτροπής κανόνων Roy Blunt του Μιζούρι και ο επικεφαλης του Σώματος των Ρεπουμπλικανών Kevin McCarthy. ⠀
Οι Ρεπουμπλικάνοι, αρνήθηκαν ακόμη και να επιτρέψουν (Στην Κοινή Επιτροπή του Κογκρέσου) την Τελετη των Εγκαινίων .
Το Τέξας, μήνυσε 4 πολιτείες (Πενσυλβάνια, Μίσιγκαν, Ουισκόνσιν και Γεωργία) στο Ανώτατο Δικαστήριο για παραβίαση του Συντάγματος των ΗΠΑ στις εκλογές. 
 
Έτσι 8 ακόμη πολιτείες εντάχθηκαν στην αγωγή μαζί με το Τέξας, κατά των συνταγματικών παραβιάσεων σε 4 πολιτείες: Λουιζιάνα, Αρκάνσας, Αλαμπάμα, Φλόριντα, Κεντάκι, Μισισιπή, Νότια Ντακότα και Νότια Καρολίνα.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

  1. Μια διόρθωση αν μου επιτρέπεις φίλε sinomosiologe:Το Τέξας μήνυσε τις πολιτείες που είναι στην παρένθεση στην προτελευταία παράγραφο του άρθρου σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις