Απαγορεύτηκε το... «ισλαμικό μαγιό» στις Κάννες - «Τέλος το μπουρκίνι από τις παραλίες μας» είπε ο δήμαρχος της πόλης

 


Τέλος το «ισλαμικό μαγιό» το περιβόητο μπουρκίνι από τις παραλίες των Καννών με απόφαση του δημάρχου της πόλης της νοτιοανατολικής Γαλλίας με την οποία απαγορεύει στις πλαζ του δήμου, αυτό τό είδος «μαγιό» που αφήνει
ακάλυπτο μόνο το πρόσωπο.
Ο δήμαρχος των Καννών Νταβίντ Λινάρ, του κεντροδεξιού κόμματος του Νικολά Σαρκοζί «Οι Ρεπουμπλικάνοι», αποφάσισε στα τέλη του Ιουλίου να απαγορεύσει «την πρόσβαση στις παραλίες οποιουδήποτε δεν έχει την σωστή περιβολή, η οποία δεν σέβεται τις ηθικές αρχές και την αρχή της κοσμικότητας» απευθυνόμενος σαφέστατα στους μουσουλμάνους κατοίκους τς πόλης για να γνωρίζουν ότι δεν θα αλλάξει ο γαλλικός αλλά και σύγχρονος τρόπος ζωής για χάρη των θρησκευτικών πεποιθήσεών τους.
Για τον κ. Λινάρ «μια ενδυμασία λουομένου που δηλώνει επιδεικτικά τη συμμετοχή σε μια θρησκευτική κοινότητα, την ώρα που η Γαλλία και οι τόποι λατρείας της αποτελούν στόχο τρομοκρατικών επιθέσεων, μπορεί να διαταράξει τη δημόσια τάξη (...) κάτι το οποίο είναι απαραίτητο να προληφθεί».
Φυσικά αμέσως ΜΚΟ χρηματοδοτούμενες από Κατάρ και Σ.Αραβία με ισλαμικά κεφάλαια έσπευσαν να αντιδράσουν και να διαμαρτυρηθούν. Η απαγόρευση αυτή των μαγιό που καλύπτουν όλο το σώμα «αφαιρεί από την αρχή της κοσμικότητας την ουσία της», δήλωσε η Ένωση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (LDH), η οποία σκοπεύει να προσφύγει στην δικαιοσύνη για να ζητήσει ακύρωση της απόφασης αυτής, όπως άλλωστε και η επιτροπή κατά της ισλαμοφοβίας στη Γαλλία CCIF, η οποία εξέφρασε «βαθιά ανησυχία» όσον αφορά αυτήν την, όπως την χαρακτήρισε, «νέα επίθεση στις πιο θεμελιώδεις αρχές δικαίου».
«Μια τέτοια απόφαση απορρέει από μια στρατηγική της έντασης, κατήγγειλε παράλληλα η ένωση SOS racisme.»
Είναι σαφές ότι όταν μια οπτική γωνία αγνοεί τους νόμους της κοινής λογικής τότε απλούστατα η οπτική αυτή κρύβει άλλα συμφέροντα από πίσω. Δυστυχώς η οικονομική ισλαμική διείσδυση είναι πολύ μεγαλύτερη απ'οτι φαντάζεται κανείς και τα πετροδόλαρα έχουν αλώσει την Ευρώπη αλλά και τις... ΗΠΑ και ο νοών νοείτω







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις