Σκάνδαλο με το πως το Ισραήλ μάζευε παιδιά για να μεγαλώσει τον πληθυσμό του το 1960

 


Στην επιφάνεια έρχεται και πάλι η σοκαριστική υπόθεση κατά την οποία χιλιάδες μωρά εξαφανίστηκαν ή «πέθαναν» κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος, παραπάνω από μισό αιώνα πίσω, όταν η ναζιστική Γερμανία καταδίωκε
τους Εβραίους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Haaretz», πέρα από τη γνωστή εδώ και δεκαετίες κατηγορία κατά του ισραηλινού κράτους ότι «έκλεβε» μωρά από την Υεμένη για μεγαλώσει τον πληθυσμό της, χιλιάδες εβραϊκές οικογένειες στην Ευρώπη έχασαν τα μωρά τους κάτω από περίεργες συνθήκες σε νοσοκομεία του Ισραήλ, αλλά και σε καταυλισμούς προσφύγων στην Κύπρο.
Πολλές από αυτές τις οικογένειες δεν έλαβαν ποτέ πιστοποιητικά θανάτου των παιδιών τους, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι νοσοκόμες τους τα έπαιρναν με τη βία από την αγκαλιά, αφού «είχαν πολλά παιδιά». 
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις δίδυμων παιδιών που το ένα από τα δύο «πέθαινε» από κάποια άγνωστη ασθένεια. Μάλιστα στις οικογένειες που είχαν «χάσει» τα παιδιά τους, όταν γίνονταν 18 ετών κι έπρεπε να υπηρετήσουν στον στρατό, κατέφταναν έγγραφα που τους ζητούσαν να καταταχθούν, ενώ υποθετικά είχαν φύγει από τη ζωή.
Το σκάνδαλο επιβεβαίωσε, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας του Ισραήλ Τζάκι Χανέκμπι τον περασμένο μήνα, μιλώντας για εκατοντάδες «κλεμμένα» μωρά, ενώ ζήτησε να εξεταστούν 1,5 εκατομμύρια έγγραφα από τα αρχεία του κράτους. Τα νούμερα που έχουν έρθει στη δημοσιότητα, μιλάνε για έναν απίστευτο αριθμό από 1500 μέχρι… 5000 παιδιά!
Την πρόθεσή του να ξεκαθαριστεί μια και καλή η υπόθεση με το παιδομάζωμα της Υεμένης, εξήγγειλε και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ποστάροντας ένα σχετικό βιντεάκι στη σελίδα του στο Facebook.







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις