Ανοίγουν μαζικά τα καταφύγια στην Αν.Ουκρανία

ΈΚΤΑΚΤΟ: Ανοίγουν μαζικά τα καταφύγια στην Αν.Ουκρανία - Επικίνδυνη συγκέντρωση δυνάμεων στην περιοχή


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας, με την εκεχειρία να κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να καταρρεύσει. Όπως είχατε ενημερωθεί από εμάς, η υπερβολική όσο και ύποπτη συγκέντρωση δυνάμεων στην περιοχή μπορεί
να οδηγήσει στην κατάρρευση οποιαδήποτε ειρηνευτικής συνομιλίας και την επανενεργοποίηση του μετώπου της ανατολικής Ουκρανίας. Εξάλλου η μαζική μεταφορά των πυραύλων S-400 σε Κριμαία και δυτική Ρωσία μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι.
Εκτός των άλλων αυτό που επίσης εμπνέει ανησυχία, είναι ότι ,για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της κρίσης πριν δύο χρόνια, εφαρμόζεται από το στρατό της Ουκρανίας το σχέδιο εκκένωσης των πυκνοκατοικημένων περιοχών ανατολικά του Ντονέτσκ. Αυτό επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο κυβερνήτης του Ντονέτσκ  Αlexander Zakharchenko , προαναγγέλοντας άνοιγμα τουλάχιστον 150 καταφυγίων για τους πολίτες τις επόμενες μέρες.
"Οι δυνάμεις της Δημοκρατίας του Ντονέτσκ είναι έτοιμες να αποκρούσουν κάθε επίθεση των Ουκρανικών δυνάμεων από τρεις κατευθύνσεις", υποστήριξε ο ίδιος, επιβεβαιώνοντας εμμέσως πως τα τελευταία 24ωρα υπάρχει μία τάση για προβοκάτσια των Ουκρανών σε Κριμαία και Ντονέτσκ.
Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις πάντως παρακολουθούν σε μικρή απόσταση από τα σύνορα, έτοιμες να επέμβουν σε τυχόν εχθροπραξίες των Ουκρανών εναντίον ρωσόφωνων πληθυσμών.






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις