Βαρουφάκης, Ζωή και ΑΝΤΑΡΣΥΑ διαμελίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ!

newego_LARGE_t_901_106796278-1024x681


Δεν είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο αντίπαλος του Τσίπρα σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός πάει σε πρόωρες εκλογές.
Είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Εάν ο Βαρουφάκης κατέβει στις εθνικές εκλογές οι δημοσκοπήσεις του
δίνουν ένα ποσοστό που κυμαίνεται ανάμεσα στο 4-6%.
Αντίστοιχα εντυπωσιακό είναι το ποσοστό που παίρνει και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Μόνο αυτά τα 2 κόμματα λεηλατούν ένα 10-12% από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ενα άλλο 14% επιστρέφει πίσω σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ενώ ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ παίρνει κι αυτός από τον ΣΥΡΙΖΑ ένα ποσοστό 2,5-3,5%.
DiEM25 founders Yanis Varoufakis and Srećko Horvat talk with Julian Assange about the importance of whistleblowers, transparency and democracy in Brussels on Jun 19, 2016
Αποτέλεσμα το σημερινό ποστοστό του ΣΥΡΙΖΑ να κυμαίνεται ανάμεσα σε 6-8%. Μιλάμε για τον διαμελισμό ενός κόμματος το οποίο μέσα σε ένα χρόνο έχει υποστεί πανωλεθρία. Εάν μάλιστα ο πρωθυπουργός επιλέξει να μην πάει σε εκλογές την Ανοιξη του 2017 απλά δεν θα έχει κόμμα. Δεν θα υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Και η ΝΔ όμως έχει πρόβλημα καθώς θεωρείται αδύνατο να ξεπεράσει το 28% που είχε πιάσει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Εκεί ακριβώς ποντάρει ο Τσίπρας.
Και σε κάτι ακόμη: To πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να κατέβουν στις εκλογές με νέα προσωποπαγή κόμματα ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής.
Σ΄αυτή την περίπτωση το ποσοστό της ΝΔ θα μοιράζονταν στα 3!

ΝΔ-Κυριάκος 13%

Σαμαράς 12%

Καραμανλής 12%







ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις