ΜΉΠΩΣ Η ΠΑΝΟΎΚΛΑ ΠΑΡΑΜΟΝΕΎΕΙ ΣΕ ΈΝΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΌ ΕΡΓΑΣΤΉΡΙΟ ΠΕΡΙΜΈΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΈΞΩ...?

  

Το ξέσπασμα της πανδημίας του κοροναϊού έκανε ολόκληρο τον κόσμο να

συνειδητοποιήσει την απειλή των λοιμών. Έτσι, ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικό όταν αναφέρθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι είχε σταλεί συναγερμός στην ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, προειδοποιώντας ότι 15 "αμφισβητήσιμα φιαλίδια" με την ένδειξη "ευλογιά" βρέθηκαν σε έναν καταψύκτη σε εγκαταστάσεις της Merck έξω από τη Φιλαδέλφεια. 

ΚΑΚΌΣ ΧΕΙΡΙΣΜΌΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΗΦΌΡΟΥ ΙΟΎ ΤΗΣ ΕΥΛΟΓΙΆΣ

Πέντε από τα φιαλίδια είχαν την ένδειξη "ευλογιά" και 10 την ένδειξη "εμβολιασμός". Τα φιαλίδια ασφαλίστηκαν αμέσως, η εγκατάσταση αποκλείστηκε και το FBI και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων διερευνούν επί του παρόντος το περιστατικό. 

"Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι κάποιος εκτέθηκε στον μικρό αριθμό κατεψυγμένων φιαλιδίων. Τα κατεψυγμένα φιαλίδια με την ένδειξη 'ευλογιά' ανακαλύφθηκαν τυχαία από έναν εργαζόμενο εργαστηρίου, ενώ καθάριζε έναν καταψύκτη σε μια εγκατάσταση που διεξάγει έρευνα για εμβόλια στην Πενσυλβάνια", δήλωσε εκπρόσωπος του CDC στο Yahoo News. 

"Το CDC, οι συνεργάτες της Διοίκησης και οι αστυνομικές αρχές ερευνούν το θέμα και το περιεχόμενο των φιαλιδίων φαίνεται να είναι άθικτο. Ο εργαζόμενος στο εργαστήριο που ανακάλυψε τα φιαλίδια φορούσε γάντια και μάσκα προσώπου. Θα παρέχουμε περαιτέρω λεπτομέρειες μόλις αυτές είναι διαθέσιμες", δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Αφού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) πιστοποίησε την παγκόσμια εξάλειψη της νόσου το 1980, οι επιστήμονες συζητούσαν αν θα έπρεπε να διατηρήσουν δείγματα της καταστροφικής νόσου προκειμένου να συνεχίσουν την έρευνα.  Όσοι τάχθηκαν υπέρ της διατήρησης των δειγμάτων υποστήριξαν ότι χρειάζονται για την ανάπτυξη νέων εμβολίων ως απάντηση σε ένα νέο ξέσπασμα.

Η πλειονότητα των Αμερικανών δεν έχει εμβολιαστεί κατά της ευλογιάς και όσοι είχαν εμβολιαστεί θα είχαν τώρα πιθανότατα εξασθενημένη ανοσία.

Υπάρχουν πλέον μόνο δύο τοποθεσίες που αποθηκεύουν και χειρίζονται επίσημα τον ιό της βαριόλας υπό την εποπτεία του ΠΟΥ: τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στην Ατλάντα της Τζόρτζια και το Κρατικό Ερευνητικό Κέντρο Ιολογίας και Βιοτεχνολογίας (Ινστιτούτο VECTOR) στο Κολτσόβο της Ρωσίας.

Ο BILL GATES ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΊΗΣΕ ΓΙΑ ΒΙΟΤΡΟΜΟΚΡΑΤΊΑ ΜΕ ΕΥΛΟΓΙΆ ΠΡΙΝ ΑΠΌ ΔΎΟ ΕΒΔΟΜΆΔΕΣ

Η αποκάλυψη του πιο πρόσφατου κακού χειρισμού των δειγμάτων του ιού έρχεται λιγότερο από δύο εβδομάδες αφότου ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς κάλεσε σε μια διεθνή ομάδα εργασίας για την προετοιμασία μιας βιοτρομοκρατικής επίθεσης με ευλογιά. Σε συνέντευξή του με τον πρώην υπουργό Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζέρεμι Χαντ, για το think tank Policy Exchange, ο Γκέιτς ζήτησε να δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας του ΠΟΥ για πανδημίες ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία θα διεξάγει "παιχνίδια με μικρόβια". Αιτιολόγησε τη δαπάνη προειδοποιώντας για μια πιθανή απειλή "βιοτρομοκρατών που θα απελευθερώσουν ευλογιά σε 10 αεροδρόμια".

ΚΑΚΌΣ ΧΕΙΡΙΣΜΌΣ ΤΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΏΝ ΌΠΛΩΝ: ΑΠΌ Ό,ΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΎΝ


 

 

Παρά την προσοχή που δόθηκε στον χειρισμό του θανατηφόρου ιού, δεν είναι η πρώτη φορά που δείγματα έχουν υποστεί κακό χειρισμό. Το 2014, ένας επιστήμονας που καθάριζε μια αποθήκη σε ένα εργαστήριο στην πανεπιστημιούπολη Bethesda του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας βρήκε φιαλίδια που χρονολογούνταν από τη δεκαετία του 1950. και περιείχαν δείγματα του ιού της βαριόλας που προκαλεί την ευλογιά. Το 2019, μια έκρηξη στο ρωσικό εργαστήριο που μελετούσε τον ιό της ευλογιάς έθεσε ερωτήματα σχετικά με τη σοφία της διατήρησης αυτών των μελετών. 

Το 2015, το CDC επισήμανε ένα από τα πιο ασφαλή εργαστήρια του Υπουργείου Άμυνας που βρίσκεται στο Μέριλαντ, το οποίο ενδέχεται να έχει επισημάνει λανθασμένα, να έχει αποθηκεύσει ακατάλληλα και να έχει αποστείλει δείγματα δυνητικά μολυσματικού άνθρακα και βουβωνικής πανώλης. Η αποκάλυψη οδήγησε σε επείγουσα απαγόρευση της έρευνας για όλα τα παθογόνα βιοτρομοκρατίας σε εννέα εργαστήρια που διαχειρίζεται το Πεντάγωνο/ Αυτό έγινε εν μέσω αποκαλύψεων ότι ένα άλλο εργαστήριο του στρατού στη Γιούτα είχε χειριστεί λανθασμένα δείγματα άνθρακα επί 10 χρόνια.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο τελευταίος γνωστός θάνατος από ευλογιά ήταν το 1978 και προκλήθηκε από διαρροή σε εργαστήριο. Η Janet Parker, ιατρική φωτογράφος στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας. Εργαζόταν έναν όροφο πάνω από το Τμήμα Ιατρικής Μικροβιολογίας, όπου το προσωπικό και οι φοιτητές διεξήγαγαν έρευνα για την ευλογιά. Αρρώστησε και πέθανε μετά από ένα μήνα.  Η έρευνα έδειξε ότι η Janet Parker είχε μολυνθεί είτε μέσω αερομεταφερόμενης οδού μέσω του συστήματος αγωγών του κτιρίου της ιατρικής σχολής είτε μέσω άμεσης επαφής κατά την επίσκεψή της στο διάδρομο της μικροβιολογίας.

ΜΕΓΆΛΟ ΧΡΉΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΆΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΞΈΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΥΛΟΓΙΆΣ

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι ο ΠΟΥ πιστοποίησε την παγκόσμια εξάλειψη της ευλογιάς το 1980, ο FDA ενέκρινε δύο φάρμακα για τη θεραπεία της ευλογιάς: το tecovirimat (TPOXX) om 2018 και το brincidofovir (TEMBEXA) το 2020. Τον Σεπτέμβριο, ο Βοηθός Γραμματέας για την ετοιμότητα και την αντίδραση στο Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ παρήγγειλε μαθήματα θεραπείας της ευλογιάς από το στόμα με TPOXX αξίας 112,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, η ευλογιά, που προκαλείται από τον ιό Variola, έχει σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους από κάθε άλλη μολυσματική ασθένεια μαζί. Ο κίνδυνος θανάτου μετά τη νόσηση από ευλογιά ήταν περίπου 30%, με υψηλότερα ποσοστά μεταξύ των βρεφών. Η ασθένεια εμφανιζόταν ιστορικά σε επιδημίες. Στην Ευρώπη του 18ου αιώνα, υπολογίζεται ότι 400.000 άνθρωποι πέθαιναν από την ασθένεια ετησίως και ότι το ένα τρίτο όλων των περιπτώσεων τύφλωσης οφειλόταν στην ευλογιά. Η ευλογιά εκτιμάται ότι σκότωσε έως και 300 εκατομμύρια ανθρώπους τον 20ό αιώνα και περίπου 500 εκατομμύρια ανθρώπους τα τελευταία 100 χρόνια της ύπαρξής της. Μέχρι πρόσφατα, το 1967, εμφανίζονταν 15 εκατομμύρια κρούσματα ετησίως. Το τελευταίο φυσικό κρούσμα διαγνώστηκε τον Οκτώβριο του 1977.

ΘΑ ΜΠΟΡΟΎΣΕ Η ΕΥΛΟΓΙΆ ΝΑ ΕΊΝΑΙ Η ΠΡΟΜΕΣΣΙΑΝΉ ΈΚΤΗ ΠΑΝΟΎΚΛΑ;

Η εκτίμηση του Γκέιτς φέρνει στο μυαλό εικόνες μιας παγκόσμιας επιδημίας φρικτών δεινών παρόμοιες με το τελευταίο κεφάλαιο του Ζαχαρία, όπου αναφέρεται ότι μια πληγή ασθενειών θα επανεμφανιστεί στο τέλος των ημερών ως θεία κρίση.

Και αυτή θα είναι η πληγή με την οποία ο Χασέμ θα χτυπήσει όλους τους λαούς που πολέμησαν εναντίον της Ιερουσαλαϊμ: η σάρκα τους θα καταφάει ενώ στέκονται στα πόδια τους και τα μάτια τους θα καταφάγουν στις κόγχες τους και η γλώσσα τους θα καταφάγει στο στόμα τους. Ζαχαρίας 14:12

Όσο τρομακτικό κι αν είναι, η προειδοποίηση του Γκέιτς και η βιβλική προφητεία είναι και οι δύο πολύ ρεαλιστικές για να αγνοηθούν. Μια τέτοια πανδημία θα έμοιαζε πολύ με τις πληγές της Αιγύπτου, οι οποίες προβλέπεται στην εβραϊκή λογοτεχνία ότι θα επανεμφανιστούν πριν από τον Μεσσία. Η επανάληψη των πληγών στο τέλος των ημερών αναφέρεται στην καμπαλιστική λογοτεχνία ως μέρος των "πόνων της γέννησης του Μεσσία" (chevlei Moshiach στα εβραϊκά).

Γράφεται στο Midrash Tanchuma, ομολογιακές διδασκαλίες που συγκεντρώθηκαν γύρω στον πέμπτο αιώνα, ότι "όπως ο Θεός χτύπησε τους Αιγυπτίους με 10 πληγές, έτσι θα χτυπήσει και τους εχθρούς του εβραϊκού λαού την ώρα της Λύτρωσης".

Σε μια ενδιαφέρουσα σύμπτωση, οι πρώτες ενδείξεις ευλογιάς χρονολογούνται στον 3ο αιώνα π.Χ. σε αιγυπτιακές μούμιες.  Από αυτή την άποψη, η ευλογιά, η οποία χαρακτηρίζεται από αλλοιώσεις που αναπτύσσονται ομοιόμορφα σε όλη τη διάρκεια της νόσου, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η προμεσσιανή ενσάρκωση της έκτης πληγής:

Ο ραβίνος Yosef Berger, ο ραβίνος του τάφου του βασιλιά Δαβίδ στο όρος Σιών, εξήγησε ότι, σε αντίθεση με τις άλλες πληγές, η πληγή των σπυριών ήταν αποτέλεσμα μιας ενέργειας που έκανε ο Μωυσής- πέταξε σκόνη στον αέρα. 

Τότε ο Χασέμ είπε στον Μωυσή και τον Αχαρών: "Πάρτε ο καθένας από εσάς μια χούφτα αιθάλη από το καμίνι και αφήστε τον Μωυσή να την πετάξει προς τον ουρανό μπροστά στα μάτια του Φαραώ. Έξοδος 9:8

''Αυτή ήταν μία από τις λίγες πληγές στις οποίες μπορούσε να γίνει αντιληπτή ως αποτέλεσμα των πράξεων του ανθρώπου", είπε ο Ραββίνος Μπέργκερ. "Αν μια πληγή ξεσπάσει στην Αμερική, είναι σίγουρα αποτέλεσμα της παρέμβασης του Θεού, αλλά ο άνθρωπος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για το δικό του μέρος στην πρόκληση της".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

ΠΗΓΗ 

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις