Προβλέπουν παγκόσμιο χάος και βιάζονται για την Θεσσαλονίκη – Η επιστολή που στάλθηκε στο Νταβός

 


Η παγκόσμια τάξη των διεθνιστών επιθυμεί την κυριαρχία τον πλανήτη, προσπαθώντας παράλληλα να δημιουργήσει μία δική της περιφέρει στα Βαλκάνια με πρωτεύουσα την
Θεσσαλονίκη.

Ως εκ τούτου, επιδιώκεται η ανάληψη της τύχης όσων χωρών ανήκουν στην σφαίρα επιρροής της παγκοσμιοποίησης, από μία παγκόσμια κυβέρνηση, η οποία θα «δώσει» λύση στην κρίση που τεχνηέντως συντηρείται και δεν αποκλείεται να επιδεινωθεί με άσχημο τρόπο.
Αυτά δεν τα γράφουμε εμείς, αλλά η επιστολή ενός επενδυτή με παγκόσμια επιρροή, η οποία  έχει θέσει, όπως σχολιάζεται, σε συναγερμό τους πολιτικούς και οικονομικούς ηγέτες που καταφτάνουν στις Ελβετικές Αλπεις για την ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Ο Σεθ Κλάρμαν, γνωστός και ως «Μάντης της Βοστόνης», είναι ένας παγκοσμιοποιητής δισεκατομμυριούχος επενδυτής που φημίζεται για τις «ακριβείς αναλύσεις» του.
Μάλιστα, η επιστολή του χαρακτηρίζεται ως «τεράστια κόκκινη σημαία» για τις παγκόσμιες κοινωνικές εντάσεις, τα αυξανόμενα επίπεδα χρέους και την όλο και πιο μειωμένη αμερικανική ηγετική ισχύ, εννοώντας την μείωση της ισχύος του Βαθέως Κράτους από την Εθνική Δεξιά του Ν.Τραμπ.

Με λίγα λόγια, ο Κλαρμαν αναφέρει πως έρχεται «κατάρρευση αγορών, κραχ δηλαδή, πανικός στους πολίτες και μαζική βία στους δρόμους».

Όλα αυτά, στα οποία θα κληθεί να «δώσει λύση» ένας παγκόσμιος ηγέτης.
Ο Κλάρμαν είναι επικεφαλής του Baupost Group, το οποίο διαχειρίζεται γύρω στα 27 δισ. δολάρια.
Δεν μετέχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, αλλά οι απόψεις του είναι δημοφιλέστατες στο Νταβός και η συγκεκριμένη επιστολή, η οποία είναι σημαντικά πιο δυσοίωνη από προηγούμενα κείμενά του, προειδοποιεί ότι η αυξανόμενη αίσθηση πολιτικής και κοινωνικής ανισότητας παγκοσμίως μπορεί να καταλήξει σε οικονομική πανωλεθρία.
 «Δεν μπορούμε να μιλάμε για “business as usual” εν τω μέσω αλλεπάλληλων διαμαρτυριών, εξεγέρσεων, κυβερνητικών λουκέτων και αυξανόμενων κοινωνικών εντάσεων» γράφει χαρακτηριστικά στην ετήσια επιστολή του προς τους επενδυτές του, μεταξύ των οποίων τα Πανεπιστήμια Χάρβαρντ και Γέιλ και μερικές από τις πλουσιότερες οικογένειες του κόσμου.
Ο Κλάρμαν δηλώνει προβληματισμένος τόσο ως προς το γιατί οι επενδυτές δεν δίνουν σημασία στις εκρήξεις του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter, όσο και για τον σαφώς υποβαθμισμένο παγκόσμιο ρόλο των ΗΠΑ κατά την διάρκεια του 2018.
(…)
Κρίση, κατάρρευση αγορών και βία
Ο επενδυτής πιστεύει ότι η κοινή γνώμη, σχεδόν παράλογα, δεν δίνει την πρέπουσα σημασία σε αυτούς τους κινδύνους και ότι οι επενδυτές παρασύρονται και παίρνουν όλο και περισσότερα ρίσκα.
Ο δισεκατομμυριούχος από την Βοστώνη ήταν χορηγός των Ρεπουμπλικάνων επί χρόνια αλλά σήμερα δηλώνει ανεξάρτητος, επικρίνει τον Τραμπ και ενισχύει την εκλογή Δημοκρατικών που μπορούν να τον εξουδετερώσουν. Στην επιστολή του γράφει ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της προσπάθειας του Τραμπ να παρουσιάσει ακριβείς πληροφορίες σαν «fake news».
Η κρίση μπορεί να βρίσκεται προ των πυλών ή να αργεί μερικά χρόνια ακόμα, αλλά ο Κλάρμαν είναι βέβαιος ότι έρχεται και ότι δεν θα εκδηλωθεί μόνο με κατάρρευση των αγορών, αλλά και με ακόμα περισσότερη βία παγκοσμίως.

















ΠΗΓΗ









Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις