Έρχεται το τέλος: Την Πέμπτη ολοκληρώνεται η εκχώρηση της Μακεδονίας...Συγχαρητηρια στους ψηφοφορους αυτης της χωρας
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Υπάρχει η πρόταση να κατατεθεί πρόταση μομφής από τη ΝΔ.
Η Συμφωνία των Πρεσπών και οι διαδικασίες ψήφισής της
συζητήθηκαν εκτενώς στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, αποφασίστηκε ότι την Δευτέρα και την Τρίτη θα περάσει από επιτροπής και την Τετάρτη και την Πέμπτη θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια. Αυτό σημαίνει ότι θα ψηφιστεί πιθανότατα το βράδυ της Πέμπτης.
Πάντως η ΝΔ όπως ήδη έχει γράψει το pronews.gr θα μπορούσε να κάνει πολύ περισσότερα πράγματα για να εμποδίσει την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Η «άτονη» αυτή αντίδρασή της την καθιστά και την ίδια υπόλογη απέναντι στην Ιστορία.
Διότι εάν όντως η ΝΔ ήθελε να μην φτάσει προς κύρωση στην Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών είχε τρόπους για να το κάνει.
To απλούστερο που θα μπορούσε να κάνει είναι να δώσει εντολή στους βουλευτές της να παραιτηθούν και το ίδιο να ζητήσει και από τους επιλαχόντες. Έτσι αναγκαστικά η χώρα θα οδηγούνταν σε εκλογές.
Μην ισχυριστεί κάποιος ότι θα κατηγορούνταν για πολιτική εκτροπή, διότι εδώ έχουμε σοβαρότατο εθνικό ζήτημα που θα έχει συνέπειες στην μετέπειτα πορεία του Ελληνισμού.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικό θέμα, ύψιστης σημασίας. Επίσης δεν βρισκόμαστε μεσούσης της κοινοβουλευτικής περιόδου αλλά 4 έως 8 μήνες μακριά από τις εκλογές. Εάν παραιτηθεί η Κ.Ο. της ΝΔ πρέπει να γίνουν εκλογές σε όλες τις περιφέρεις της χώρας τόσο απλά.
Συν τοις άλλοις υπάρχει ακόμα ένα ζήτημα σε ότι αφορά την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών με μόλις 151 βουλευτές.
Συγκεκριμένα το άρθρο 28 παρ.2 του Συντάγματος που αναφέρει: «για ψήφιση νόμου που κυρώνει συνθήκες ή συμφωνίες με άλλα κράτη ή όργανα διεθνών οργανισμών απαιτείται πλειοψηφία τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών»
Δηλαδή μιλάμε για 180 βουλευτές και δεν είναι τυχαίο ότι στα άλλα κράτη ακριβώς αυτό γίνεται. Στα Σκόπια οι συνταγματικές αλλαγές πέρασαν με πλειοψηφία 2/3, δηλαδή με 80 βουλευτές! Εδώ γιατί γίνεται αυτό με απόλυτη πλειοψηφία. Θα μπορεί μάλιστα να περάσει και με σχετική πλειοψηφία εάν υπάρξουν απέχοντες βουλευτές!
Εδώ βέβαια τίθεται το ερώτημα γιατί δεν έχουν αντιδράσει επ' αυτού τα κόμματα της αντιπολίτευσης και επιτρέπουν την ερμηνεία του Συντάγματος κατά το δοκούν. Σε αυτό βοηθάει βεβαίως και η έλλειψη Συνταγματικού Δικαστηρίου οπότε ο κάθε κυβερνώντας ερμηνεύει όπως τον συμφέρει. Και πάλι όμως γιατί δεν αντιδρούν τα άλλα κόμματα;
ΠΗΓΗ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου