Ποια «προφητεία» καθυστερεί από το «greek μπάχαλο»

Τους έχουμε «τρελάνει»: Ποια «προφητεία» καθυστερεί από το «greek μπάχαλο»


Τελικά το «greek μπάχαλο» δεν καθυστερεί μόνο τα ωφέλιμα αλλά και τα κακά που ετοιμάζονται για τους Έλληνες.
Σημαντικά εμπόδια στην ολοκλήρωση
του Ηλεκτρονικού Περιουσιολογίου προκαλεί η αργή κατάρτιση του Κτηματολογίου.
Ως εκ τούτου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα πρέπει να στηριχθεί στις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (Ε9) των φορολογουμένων για να ενεργοποιήσει τη σχετική εφαρμογή, χωρίς να έχει την δυνατότητα να κάνει πλήρεις διασταυρώσεις με την βάση του Κτηματολογίου.
Ακόμα περισσότερα προσκόμματα προκαλούνται από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο προσφάτως έκρινε πως η κατάρτιση των δασικών χαρτών και του Δασολογίου, οφείλει να προηγηθεί του Κτηματολογίου.
Με άλλα λόγια, προκειμένου να αποκτήσει η ΑΑΔΕ πλήρη εικόνα της ακίνητης περιουσίας των φορολογουμένων και τη δυνατότητα διασταυρώσεων θα πρέπει πρώτα να αναμένει την κατάρτιση του Δασολογίου, εν συνεχεία την κατάρτιση του Κτηματολογίου -συμπεριλαμβανομένης της εκκαθάρισης της βάσης του από τις καταπατημένες δασικές εκτάσεις- και μόνο τότε να προχωρήσει σε διασταυρώσεις με την δική του βάση δεδομένων που σήμερα περιλαμβάνει 7,4 εκατομμύρια φυσικά και νομικά πρόσωπα.
Αυτό σημαίνει πως το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, με τους δυσβάσταχτους φόρους πάνω στις περιουσίες των πολιτών, καθυστερεί και μαζί με αυτό οι ραγδαίες εξελίξεις.
Όπως μεταδίδεται χωρίς τις διασταυρώσεις δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτα, καθώς είναι πολλοί οι φορολογούμενοι που έχουν αποκρύψει ακίνητα (κυρίως αγροτεμάχια) από την εφορία μη δηλώνοντάς τα στο Ε9, αλλά ακόμη περισσότεροι εκείνοι οι φορολογούμενοι που έχουν «κλέψει στο ζύγι».
Συγκεκριμένα, πολλοί δεν έχουν προχωρήσει στην αναγραφή των πραγματικών χαρακτηριστικών του ακινήτου, όπως η επιφάνεια ή οι βοηθητικοί χώροι, ενώ άλλοι έχουν αποκρύψει ακόμη και το εάν διαθέτουν ψιλή κυριότητα ή επικαρπία.
Λόγω του μπάχαλου λοιπόν το Κράτος δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πόσα ακίνητα έχουν οι Έλληνες.
Σημειώνεται πως ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προβλέπει πως το Ηλεκτρονικό Περιουσιολόγιο θα είναι ολοκληρωμένο και πλήρως λειτουργικό το Μάρτιο του 2019.
Σκοπός του έργου είναι η ηλεκτρονική καταγραφή του συνόλου όχι μόνον της ακίνητης, αλλά και της κινητής και άυλης περιουσίας όλων των φυσικών και νομικών προσώπων, καθώς και των νομικών οντοτήτων, με τελικό σκοπό να φορολογηθούν τα πάντα.
Και τότε όπως λέει μια προφητεία, «θα βάλουν δυσβάσταχτους φόρους αλλά δεν θα προλάβουν» (να τους εισπράξουν).








ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις