Τι βγήκε στην αγορά και επιβεβαιώνει την προφητεία

Παγκόσμια ανησυχία: Τι βγήκε στην αγορά και επιβεβαιώνει την προφητεία - BINTEO 


Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το οποίο επιδιώκεται να αντικαταστήσει, μεταξύ άλλων, κάθε αμοιβή από ελεύθερη επαγγελματική δραστηριότητα, θα ξοδεύεται κυρίως στις γενετικά τροποποιημένες τροφές, τις οποίες θα προσφέρουν απλόχερα
οι πολυεθνικές της παγκόσμιας εξουσίας.

Ο πρώτος γενετικά τροποποιημένος σολομός έφθασε στο τραπέζι των καταναλωτών. Ουσιαστικά είναι η πρώτη φορά που ένα μεταλλαγμένο ζώο πουλιέται ως τροφή στην λιανική αγορά!!!
Η πολυεθνική εταιρεία «AquaBounty Technologies» ανέπτυξε το σολομό και τον παράγει πλέον μαζικά σε καταναλωτές.
Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι πούλησε τους πρώτους 4,5 τόνους στην αγορά του Καναδά, ενώ αναφέρεται πως η τιμή κινήθηκε στα επίπεδα της αγοράς, γύρω στα πεντέμισι δολάρια το μισό κιλό.
Ο σολομός AquaBounty είναι περίπου διπλάσιος σε μέγεθος από τον άγριο σολομό του Ατλαντικού, καθώς έχει τροποποιηθεί για να αναπτύσσεται πιο γρήγορα, με αποτέλεσμα να φθάνει σε μέγεθος κατάλληλο για πώληση στο μισό χρόνο (περίπου σε 18 μήνες) από ό,τι χρειάζεται ο ελεύθερος.
Ο μεταλλαγμένος σολομός εκτρέφεται στον Παναμά, ενώ σύντομα θα ξεκινήσει η δημιουργία μιας μεγαλύτερης εγκατάστασης παραγωγής του σε καναδικό νησί, μετά από το «πράσινο φως» των καναδικών Αρχών.
Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι «επιστήμονες» παρουσίασαν για πρώτη φορά το μεταλλαγμένο ψάρι το 1989, έχοντας εισάγει σε αυτό ένα γονίδιο που ενισχύει την ορμόνη της ανάπτυξης.

Στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 δημιουργήθηκε η εταιρεία AquaBounty για να εμπορευθούν το προϊόν τους.
Η αρμόδια εποπτική Αρχή των ΗΠΑ (FDA) έδωσε την άδεια κυκλοφορίας στην αγορά το Νοέμβριο 2015 και οι καναδικές Αρχές έξι μήνες αργότερα.
Αυτό που είναι το πιο σημαντικό είναι πως καμία από τις δύο χώρες, σύμφωνα με το «Nature», δεν απαιτεί ο μεταλλαγμένος σολομός να φέρει σήμανση ότι είναι γενετικά τροποποιημένος, συνεπώς ο καταναλωτής δεν μπορεί να το ξέρει.
Με άλλα λόγια τα μεταλλαγμένα πλασάρονται πλέον ως φυσιολογική τροφή και μετά την Αμερική περιμένει η Ευρώπη, παρότι αυτό το αποκλείουν μέχρι στιγμής οι ειδικοί σε ό,τι αφορά τον γενετικά τροποποιημένο σολωμό.
Ωστόσο, η AquaBounty επιμένει και «επιστήμονες» που υποστηρίζουν την γενετική τροποποίηση των ζώων, αντιτείνουν ότι τα μεταλλαγμένα ψάρια όπως ο εν λόγω σολομός θα είναι επωφελή για την οικονομία, καθώς παράγονται τοπικά και δεν εισάγονται από άλλες χώρες, άρα θα δημιουργήσουν περισσότερες θέσεις εργασίας στον Καναδά και στις ΗΠΑ. Επιπλέον, επισημαίνουν ότι ο σολομός μεγαλώνει όχι σε ανοιχτούν κλωβούς στη θάλασσα, αλλά σε κλειστές δεξαμενές, συνεπώς δεν κινδυνεύει από θαλάσσιους παθογόνους μικροοργανισμούς, που συχνά συναντώνται στους σολομούς της ιχθυοκαλλιέργειας.
Η κλασσική μέθοδος με το τυρί και την φάκα, καθώς οι μεταλλαγμένες τροφές θα περιέχουν επικίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισμό ουσίες, φθείροντας την ακόμα περισσότερο και προκαλώντας στις επόμενες γενιές στειρότητα.
Το επιτυχές «μπάσιμο» του μεταλλαγμένου σολομού στην αγορά έκανε να αναθαρρήσουν γενικότερα οι υπέρμαχοι των μεταλλαγμένων ζώων, οι οποίοι ευελπιστούν ότι είναι θέμα χρόνου τα γενετικά τροποποιημένα ζώα να κερδίσουν την αποδοχή των καταναλωτών, όπως έχει γίνει ήδη με τα τροποποιημένα φυτά.
Και τελικά να αποτελέσουν την βασική τροφή των υπηκόων του παγκόσμιου κράτους, επιβεβαιώνοντας την προφητεία που λέει «θα τα βλέπετε και δεν θα τα τρώτε».











ΠΗΓΗ












Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις