Πλήρης υποταγή! Ο Τσακαλώτος «ξεπλένει» Γεωργίου και στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ

 

 

 Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαιώνει τους δανειστές ότι τηρείται η συμφωνία του Eurogroup για «αθώωση» του πρώην προέδρου της Στατιστικής Αρχής

Δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα – Συγκαλύπτουν το σκάνδαλο της παραποίησης στοιχείων που οδήγησαν την Ελλάδα στα μνημόνια
Μέσα στα προαπαιτούμενα της τρόικας για να κλείσει η συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση, ήταν η απαίτηση να «θαφτεί» το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ με τη διόγκωση του ελλείμματος και να βγει στον… αφρό ο κατηγορούμενος για την παραποίηση των στοιχείων κ. Ανδρέας Γεωργίου.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που προεκλογικά οριόταν πως θα έκλεινε στη φυλακή όσους οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια, τάσσεται τώρα με τη γραμμή των δανειστών συγκαλύπτοντας το τεράστιο σκάνδαλο που υποθήκευσε το μέλλον των Ελλήνων και «αθωώνει» επί της ουσίας τον άνθρωπο που φέρεται να διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος το 2009, ώστε να υπαχθεί η χώρα στο ΔΝΤ και κατ’ επέκταση να νομιμοποιηθεί το πρώτο μνημόνιο και να παραδοθεί η Ελλάδα στα χέρια των τοκογλύφων δανειστών.
Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, αφού υπέγραψε την αποζημίωση του κ. Γεωργίου για τα δικαστικά έξοδα και τη δικηγορική αμοιβή, σπεύδει τώρα να τον… ξεπλύνει, συντασσόμενος με την απόφαση του Eurogroup για αθώωσή του.
Σε δήλωσή του προς την γερμανική εφημερίδα Die Zeit, με αφορμή άρθρο της για την υπόθεση Γεωργίου, ο κ. Τσακαλώτος τονίζει πως «η ποιότητα των στατιστικών στοιχείων του προγράμματος δεν αμφισβητείται από κανέναν κι επ’ ουδενί από την ελληνική κυβέρνηση».
«Θα ήταν απρεπές ο υπουργός Οικονομικών να σχολιάσει μια δικαστική απόφαση και σε κάθε περίπτωση η ετυμηγορία σε βάρος του κ. Γεωργίου δεν αφορούσε την κατηγορία της ανάρμοστης ανάμιξης (στην κατάρτιση) των στατιστικών στοιχείων αλλά σε ένα ήσσον ζήτημα το οποίο αφορούσε τη διαδικασία. Κατά συνέπεια, η ποιότητα των στατιστικών στοιχείων του προγράμματος δεν αμφισβητείται από κανέναν κι επ’ ουδενί από την ελληνική κυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος.
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα ο καταδικασθείς Α. Γεωργίου γίνεται θέμα διαμάχης εντός της ΕΕ. Όπως ανέφερε σε σημερινό δημοσίευμά της, ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κατηγορήθηκε στην Ελλάδα ότι τεχνητά διόγκωσε το έλλειμμα και πως, σύμφωνα με σχετική έρευνα της, υπάρχουν αντιδράσεις στην Ευρώπη.
Παράλληλα, εκπρόσωπος της ΕΚΤ, δήλωσε ότι «Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκφράζει την πλήρη εμπιστοσύνη της στα στατιστικά στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ από το 2010 και επαναλαμβάνει ότι είναι ουσιώδες οι ελληνικές αρχές να προστατεύσουν την ανεξαρτησία και την αξιοπιστία της ΕΛΣΤΑΤ».







ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις