Ορδές ισλαμιστών του Ερντογάν επιτίθενται κατά κύματα στους φιλάθλους του Oλυμπιακού

 


Συνεχίζονται η προβοκατόρικες ενέργειες των οπαδών τις Φενέρμπαχτσε, λίγες ώρες μόνο πριν τον μεγάλο τελικό του Final four. Η κατάσταση… μυρίζει μπαρούτι και δεν
αποκλείεται να έχουμε γενίκευση των επεισοδίων πριν την έναρξη του αγώνα ή κατά τη διάρκεια αυτού. Υπενθυμίζουμε πως επεισόδια σημειώθηκαν και την Παρασκευή που μας πέρασε στην πλατεία Ταξίμ, πάλι από οπαδούς της Φενέρ εναντίον των Ελλήνων.
Η παρουσία πολλών οπαδών του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη για τον τελικό των «ερυθρόλευκων» με την Φενέρμπαχτσε φαίνεται πως έχει διαμορφώσει ένα… εκρηκτικό κλίμα στην πλευρά των φίλων της ομάδας του Ομπράντοβιτς.
Ο «Ζοτς» ζήτησε να υπάρξει σεβασμός προς τους οπαδούς των Πειραιωτών και να μην γίνουν άλλα επεισόδια –όπως αυτά της Παρασκευής- αλλά φαίνεται πως τα λόγια του πέφτουν στο κενό.
Λίγο πριν τις 12 το βράδυ του Σαββάτου είχαμε μια νέα εστία έντασης. Περίπου 100 τούρκοι οπαδοί –πιθανότατα της Φενέρμπαχτσε- συγκεντρώθηκαν έξω από ξενοδοχείο όπου διαμένουν αρκετοί Έλληνες φίλοι του Ολυμπιακού, άρχισαν να τους προκαλούν φωνάζοντας «Ιστανμπουλ» ενώ πέταξαν και κάποια αντικείμενα προς την είσοδο του κτηρίου.
Ακολούθησαν μικρής έκτασης επεισόδια, αλλά με την έγκαιρη επέμβαση της αστυνομίας οι Τούρκοι οπαδοί απομακρύνθηκαν γρήγορα (υπήρχαν εκεί κοντά δύο διμοιρίες).
Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως στο σημερινό τελικό, θα δοθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό και εθνικά χαρακτηριστικά, καθώς πολλές φορές αθλητικές διοργανώσεις αποτελούσαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια διαφορετικού τύπου, διπλωματική σύγκρουση.
Το μίσος των Τούρκων οπαδών πάντως συνεχίζεται από την προηγούμενη φάση της διοργάνωσης (σ.σ. προημιτελικά ) όταν μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού, έλεγαν πως «για  ακόμα μια φορά πετάξαμε τους Έλληνες στη θάλασσα.»Ο Ολυμπιακός έχει εκφράσει την έντονη ανησυχία του για το τι θα γίνει την Κυριακή το βράδυ και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες έχει ζητήσει από τις Τουρκικές Αρχές να υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη ώστε να προληφθούν τυχόν επεισόδια σε βάρος των Ελλήνων φιλάθλων αλλά και της ομάδας.












ΠΗΓΗ















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις