Αυτό που λίγοι πρόσεξαν σε Βατικανό και Ιερουσαλήμ

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Αυτό που λίγοι πρόσεξαν σε Βατικανό και Ιερουσαλήμ


Μόνο εδω  έχετε πληροφορηθεί για τους δύο ιδεολογικοπολιτικούς πόλους στον πλανήτη, χωρίς την γνώση των οποίων ουδείς μπορεί να δώσει επαρκή γεωπολιτική ανάλυση
των διεθνών πεπραγμένων.
Να επαναλάβουμε πως από την μία πλευρά βρίσκεται η Νέα Τάξη, η οποία βασίζεται στην κατάργηση των συνόρων και των εθνικών αξιών, προκειμένου να εγκαθιδρυθεί μία παγκόσμια κυβέρνηση σε σοβιετικά πρότυπα (διεθνισμός), ενώ από την άλλη βρίσκεται η Εθνική Δεξιά των Τραμπ και Πούτιν, η οποία επιμένει σε έναν πολυκεντρικό κόσμο με το βάρος να δίνεται στις εθνικές διακρατικές συμφωνίες και όχι στα τραστ κρατών (βλ. Ευρωπαϊκή Ένωση), ενώ πολιτισμικά βασίζεται στο τρίπτυχο «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια».
Η αντίθεση των δύο ιδεολογιών φάνηκε στο Βατικανό, όπου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια βρίσκονται από το πρωί της Τετάρτης.
Στην ασπρόμαυρη σκακιέρα του πλανήτη, το μαύρο αντιπροσωπεύει την Εθνική Δεξιά, ενώ το λευκό την Νέα Τάξη με πολιτιστική αρχή τον Διαφωτισμό και την Γαλλική Επανάσταση, η οποία κατήργησε τις δεξιές μοναρχίες.
Έτσι, η σύζυγος του Αμερικανού ηγέτη δεν δίστασε να φορέσει μαύρο δαντελένιο πέπλο στο κεφάλι, ντυμένη στα μαύρα, προκειμένου να φανεί η αντίθεση στο λευκό ένδυμα του Πάπα Φραγκίσκου. Το ίδιο και η κόρη του Τραμπ, Ιβάνκα.
Τον Τραμπ υποδέχθηκε στην αυλή του Βατικανού ο αρχιεπίσκοπος Γκέοργκ Γκανσουέιν.
Μαζί με τον Τραμπ ήταν η σύζυγός του Μελάνια, η κόρη του Ιβάνκα, ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ, αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον.
Ο Πάπας δεν ήταν ιδιαίτερα γελαστός όταν χαιρέτησε τον Τραμπ έξω από το γραφείο του, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος αρκέστηκε να πει μόνο: «Είναι μεγάλη τιμή».
Οι δύο άνδρες πόζαραν για φωτογραφίες, με τον πάπα να παραμένει αμήχανος την ώρα που ο Τραμπ χαμογελούσε στους δημοσιογράφους.


Οι «λευκοί» της Νέας Τάξης δεν έχουν πια μόνο τον Πούτιν αλλά και τον Τραμπ να αντιμετωπίσουν, ο οποίος μάλιστα έχει πάρει φόρα, ειδικά μετά την επίσκεψη στην Μέση Ανατολή.
Εκεί όπου ύμνησε το Ισραήλ, προκαλώντας την δυσφορία του ηγέτη των Παλαιστινίων,  Mahmoud Abbas.
Όχι όμως τόσο με αυτά που είπε, αλλά με αυτό που δεν είπε: «Λύση δύο κρατών».
Ο Αμερικανός ηγέτης, συναντώντας τον Abbas στην Βηθλεέμ, ούτε καν ψιθύρισε τις τρεις αυτές λέξεις, καθώς αποτελούν σχέδιο της Νέας Τάξης, η οποία επιδιώκει, αφού «λύσει» το Παλαιστινιακό, την ανάληψη της εξουσίας στην Ιερουσαλήμ μέσω του Ο.Η.Ε., κόντρα στα ισραηλινά συμφέροντα, τα οποία θεωρούν ολόκληρη την ιερή πόλη αναπόσπαστο κομμάτι των Εβραίων.
Μάλιστα μία μέρα πριν φτάσει ο Τραμπ στην Ιερουσαλήμ, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu και ο Πρόεδρος της χώρας, Reuven Rivlin, μαζί με χιλιάδες ορθόδοξους Εβραίους, τίμησαν την 50η επέτειο επανένωσης της Ιερουσαλήμ στον Πύργο του Δαυίδ στην παλιά πόλη.
«50 χρόνια πριν επιστρέψαμε στην καρδιά της πρωτεύουσάς μας και της χώρας μας και 50 χρόνια πριν δεν την κατακτήσαμε (σ.σ. την Ιερουσαλήμ) αλλά την απελευθερώσαμε», είπε ο Νετανιάχου στην τελετή και πρόσθεσε:
«Λέω σήμερα σε όλον τον πλανήτη, με καθαρά και ξάστερα λόγια, πως η Ιερουσαλήμ ήταν είναι και θα είναι για πάντα η πρωτεύουσα του Ισραήλ. Το Όρος του Ναού και το Δυτικό Τείχος θα μείνουν πάντα υπό ισραηλινή κυριαρχία».
Αυτά είπε ο Νετανιάχου, έχοντας την στήριξη της Εθνικής Δεξιάς, η οποία αντίκειται στα σχέδια διεθνοποίησης της Ιερουσαλήμ με την «λύση των δύο κρατών».
Μάλιστα, η 50η επέτειος ήταν τόσο εντυπωσιακή που το Δυτικό Τείχος γέμισε εικονικά με σημαίες του Ισραήλ, πράγμα που δείχνει, όπως λίγοι πρόσεξαν, την ανυποχωρητικότητα της εβραϊκής πλευράς στο θέμα της Ιερουσαλήμ.
 



Οι δύο πλευρές της παγκόσμιας σκακιέρας παραμένουν ανυποχώρητες και οι συναντήσεις που διεξάγονται αυτή την στιγμή είναι τεράστιας σημασίας για το μέλλον του πλανήτη.
«Δεν θα ξεχάσω αυτό που είπες», είπε ο Τραμπ στον Πάπα, λίγο πριν φύγει.


























Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις