Στημένο το τουρκικό πραξικόπημα! -οι αποδείξεις

Στημένο το τουρκικό πραξικόπημα! -οι αποδείξεις


Σάλο έχουν προκαλέσει στην Τουρκία οι αποκαλύψεις της αντιπολίτευσης σχετικά με το ποιος βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα το περασμένο
καλοκαίρι. Ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ερέν Ερντέμ δήλωσε πως έχει δει ένα βίντεο που δείχνει τον κορυφαίο πραξικοπηματία να συναντά τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας!
Ο Ερντέμ ανέφερε ότι ο αρχιπραξικοπηματίας Αντίλ Οκσούζ είχε συνάντηση με τον Φικρί Ισίκ ένα εικοσιτετράωρο πριν την εκδήλωση της στρατιωτικής κίνησης! Μάλιστα, ο Οκσούζ είχε συλληφθεί από τις αρχές στις 16 Ιουλίου, αλλά αφέθηκε ελεύθερος για άγνωστο λόγο δύο μέρες μετά! Σήμερα, είναι ακόμα καταζητούμενος.
Σύμφωνα με τον Ερντέμ, η τουρκική ΜΙΤ γνωρίζει για την ύπαρξη του βίντεο και την κάλεσε να αποκαλύψει το ποιος το έχει στην κατοχή του. Όπως γνωστοποιεί η ιστοσελίδα turkishminute, η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Ερντογάν ότι δεν θέλει να διερευνηθεί πλήρως το πραξικόπημα καθώς ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος βρίσκεται από πίσω, κατασκευάζοντας την εικόνα ότι ο Γκιουλέν βρίσκεται πίσω από όλα!
Ενδεικτικό της σκηνοθεσίας του πραξικοπήματος είναι και οι συλλήψεις στρατιωτικών που έχουν γίνει. Ειδικότερα, μόνο 2 από τους 47 συνταγματάρχες που συνελήφθησαν συμμετείχαν πραγματικά στο πραξικόπημα, ενώ μόνο 300 από τους 800 στρατιωτικούς που φυλακίστηκαν είχαν ενεργό ρόλο στην ανατροπή Ερντογάν.







ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις