Βενεζουέλα: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων στις διαδηλώσεις κατά Μαδούρο – 2 ακόμα νεκροί




Είκοσι έξι νεκροί, 437 τραυματίες και 1.289 συλληφθέντες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη Βενεζουέλα.
Κατά τη διάρκεια των
διαδηλώσεων κατά του Μαδούρο που συνεχίζονται εδώ και περίπου έναν μήνα, δύο ακόμα άτομα έχασαν τη ζωή τους την Τρίτη, σύμφωνα με στοιχεία από τη γενική εισαγγελέα.
«Δεν μπορώ να ανεχτώ τη βία, λυπάμαι για τον θάνατο αυτών των 26 ανθρώπων, είτε είναι φιλοκυβερνητικοί, είτε είναι αντιπολιτευόμενοι. Ο θάνατος ενός ανθρώπου είναι πάντα λυπηρός» είπε στους δημοσιογράφους η Λουίσα Ορτέγκα, διευκρινίζοντας ότι τα θύματα ήταν «τέσσερις έφηβοι και 22 ενήλικοι».
Λίγο νωρίτερα, ο Συνήγορος του Λαού Τάρεκ Ουίλιαμ Σάαμπ, ανακοίνωσε ότι νωρίς το πρωί ξεψύχησε στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν ένας άνδρας που είχε τραυματιστεί από σφαίρες την Δευτέρα, ενώ συμμετείχε σε μια διαδήλωση υπέρ του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.
Το δεύτερο θύμα είναι ένας 23χρονος, που χτυπήθηκε από σφαίρα στο κεφάλι και σκοτώθηκε ακαριαία σε μια αντικυβερνητική διαδήλωση στην Πολιτεία Λάρα.
Οι διαδηλωτές ωστόσο δεν προτίθενται να σταματήσουν και δίνουν νέο ραντεβού προκειμένου να καταφέρουν να περάσουν τα μπλόκα της αστυνομίας και να φτάσουν στην καρδιά της πρωτεύουσας.







ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις