Αγωνία για τον Τραμπ – Ποιο μήνυμα του στέλνουν

Αγωνία για τον Τραμπ – Ποιο μήνυμα του στέλνουν


Με αγωνία παρακολουθούν οι Αμερικανοί τις κινήσεις του νέου τους Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κόντρα στο διοικητικό κατεστημένο της Νέας Τάξης, προσπαθεί να
θέσει υπό πλήρη έλεγχο τις ΗΠΑ και να εφαρμόσει τις δεξιόστροφες πολιτικές που είχε προαναγγείλει προεκλογικά.
Σε αυτή την κατεύθυνση, ανακοινώθηκε άλλωστε η μεγαλύτερη μείωση φορολογίας στις επιχειρήσεις που έγινε ποτέ.
Ο Λευκός Οίκος παρουσίασε την Τετάρτη το αρχικό του σχέδιο για την φορολογική μεταρρύθμιση, το οποίο λίγο νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε ως την μεγαλύτερη περικοπή φόρων στην ιστορία των ΗΠΑ.
είχε αποκαλυφθεί τις προηγούμενες ημέρες, ο συντελεστής φορολόγησης των κερδών μειώνεται στο 15% για τις εταιρείες, τις μικρές επιχειρήσεις και τα συνεργατικά σχήματα, κόντρα στην αριστερή, κρατικίστικη  λογική που είχε επιβληθεί από την κυβέρνηση Ομπάμα.
Ωστόσο, η μάχη είναι σκληρή και έχει αναγκάσει πολλούς επιφανείς Αμερικανούς να ανησυχούν, μήπως και ο Τραμπ τελικά λυγίσει και παραδοθεί στην Νέα Τάξη.
Ως εκ τούτου ο γνωστός συντηρητικός συγγραφέας Pat Buchanan, διανοούμενος της Αμερικανικής Εθνικής Δεξιάς, κάλεσε τον Πρόεδρο Τραμπ να μην παραδώσει την Αμερική στην Νέα Τάξη και τους παγκοσμιοποιητές.
Αυτό το σχόλιο έκανε, κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο Breibart, με κεντρικό θέμα το «γιατί» ο Τραμπ οφείλει να προστατεύσει την εθνική βάση των ψηφοφόρων που τον εξέλεξαν.
Ο Buchaman στηρίζει την απόφαση Τραμπ να μειώσει τους φόρους, προκειμένου η Αμερική να γίνει ξανά ανταγωνιστική αλλά θυμίζει στον Τραμπ πως πρέπει να κάνει ακόμα κι άλλα:
«Υπάρχουν νέα θέματα: η ασφάλεια των αμερικανικών συνόρων και η προστασία την εθνικής κυριαρχίας των ΗΠΑ», ανέφερε και πρόσθεσε:
«Σε αυτά τα θέματα, ένιωσα πως έχεις παντρέψει την βάση των Ρεπουμπλικάνων, την συντηρητική βάση με τους νέους λαϊκούς εθνικιστές συντηρητικούς (σ.σ. Παλαιά Τάξη, Κόμμα του Τσαγιού). Αν αυτές οι δύο δυνάμεις παραμείνουν ενωμένες θα καταφέρουν μεγάλα πράγματα. Δεν χρειάζεται να συμφωνήσουμε σε όλα».
«Το μέλλον του κόσμου είναι ο λαϊκός εθνισμός. Δείτε τι συμβαίνει σε χώρες σε όλον τον πλανήτη. Ο λαϊκός εθνισμός, ο οικονομικός εθνικισμός, η προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας, αυτά κινούν την ανθρωπότητα/ Με όλον τον σεβασμό η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το χθες», τόνισε ο συντηρητικός διανοούμενος, ο οποίος υπογραμμίζει την ανάγκη επικράτησης της δεξιάς ιδεολογίας της Παλαιάς Τάξης σε όλον τον πλανήτη κόντρα στην αριστερόστροφη της Νέας.
Τελικά ο Τραμπ θα ανταποκριθεί σε αυτή την πρόκληση, σε ότι αφορά τις ΗΠΑ;
Ποιο το μέλλον της αριστερής λογικής Ευρωπαϊκής Ένωσης ανάμεσα στις συμπληγάδες, όπως αποδεικνύονται για αυτήν, δηλαδή ΗΠΑ και Ρωσία;








ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις