Μια λεπτομέρεια της σημερινής τρομοκρατικής επίθεσης και η ανικανότητα της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ




Η σημερινή τρομοκρατική επίθεση κατά διμοιρίας της ΥΑΤ, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ αναδεικνύει για πολλοστή φορά ένα κενό που αφορά τον σχεδιασμό και την οργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η ένοπλη επίθεση σημειώθηκε
σήμερα στις 6:20 το πρωί εναντίον της διμοιρίας της ΥΑΤ που φρουρεί τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 50. Άγνωστοι πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να τραυματιστεί από θραύσμα σε τρία σημεία του σώματός του. Οι τρομοκράτες πλησίασαν το λεωφορείο και άνοιξαν πυρ εναντίον της μέσω της οδού Αραχωβης λίγα δευτερόλεπτα μετά την αλλαγή της βραδινής διμοιρίας.
Πότε όμως ήταν η προηγούμενη επίθεση εναντίον αστυνομικών της ΥΑΤ στα Εξάρχεια; 
Τον Ιανουάριο του 2009 όταν η τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας εξαπέλυσε επίθεση με 31 σφαίρες από καλάσνικοφ και αμυντική χειροβομβίδα εναντίον αστυνομικών της διμοιρίας Α-542 στο υπουργείο Πολιτισμού. Από την επίθεση αυτή τραυματίσθηκε ο Διαμαντής Ματζούνης.
Τα προηγούμενα χρόνια η παρουσία μιας καθαρά ευέλικτης και ταχυκίνητης μονάδας όπως η ΔΕΛΤΑ είχε αποκλείσει τέτοια σενάρια εκδήλωσης επίθεσεων κατά στατικών αστυνομικών στόχων. Η κατάργηση της Ομάδας ΔΕΛΤΑ ως το πολιτικό γράμματιο του ΣΥΡΙΖΑ προς τον αναρχικό χώρο έφερε τις συνέπειες, της πλήρους διασάλευσης της δημόσιας τάξης και της κατάργησης κάθε έννοιας κράτους δικαίου και έννομης τάξης.
Μια άλλη άγνωστη πτυχή της σημερινής επίθεσης, είναι πως την ενημέρωση της συζύγου του αστυνομικού που τραυματίστηκε έγινε από τους ίδιους τους συναδέλφους του αστυνομικού που τραυματίστηκε… Κανένας ανώτερος και ανώτατος αξιωματικός δεν φιλοτιμήθηκε να μιλήσει ο ίδιος στη σύζυγο και την οικογένεια του αστυνομικού.
Δεύτερον, για πολλοστή φορά θίγεται το ζήτημα της οργάνωσης και σχεδιασμού ανάλογων μέτρων από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Τέλος αξίζει να δούμε πότε ο κύριος Τόσκας θα παραιτηθεί εάν του έχει απομείνει η ελάχιστη πολιτική ευθιξία…


Υ.Γ: Τόσες μέρες που κόπτονταν διάφοροι πολιτικοί κύκλοι για το παιδί της Ρούπα θα δείξουν ανάλογη συμπαράσταση για τον τραυματία αστυνομικό και την οικογένεια του; Ρητορικό το ερώτημα…






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις