Πυροβόλησαν αστυνομικό των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ




Πυροβολισμοί κατά των ανδρών των ΜΑΤ που φυλάνε τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη από αγώστους τα ξημερώματα της Τρίτης με αποτέλεσμα
να τραυματιστεί ένας αστυνομικός.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η επίθεση των αγνώστων έγινε στις 6:18, την ώρα δηλαδή που αλλάζει η βάρδια.
Στο σημείο έχουν βρεθεί κάλυκες πιθανότατα από καλάσνικοφ με πληροφορίες να ανεβάζουν τον αριθμό τους σε 13.

Ένας άνδρας των ΜΑΤ τραυματίστηκε στο πόδι πιθανότατα από θραύσμα και μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Η περιοχή γύρω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Σημειώνεται ότι το περιστατικό θυμίζει έντονα τους πυροβολισμούς της 5ης Ιανουαρίου 2009 κατά επίσης ανδρών των ΜΑΤ όταν τότε είχε τραυματιστεί σοβαρότατα ο αστυνομικός (21 χρόνων τότε) Διαμαντής Μαντζούνης.
Τότε, η τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας εξαπέλυσε επίθεση με Καλάσνικοφ στις 3:05 τα ξημερώματα κατά αστυνομικής δύναμης η οποία εκτελούσε υπηρεσία φύλαξης του υπουργείου Πολιτισμού στη συμβολή των οδών Ζαϊμη και Κουντουριώτη στα Εξάρχεια.
 
Οι αστυνομικοί δέχθηκαν καταιγισμό πυρών, ενώ ένας από αυτούς, ο αστυνομικός Διαμαντής Ματζούνης τραυματίσθηκε και διακομίσθηκε σε σοβαρή κατάσταση στον Ερυθρό Σταυρό.
 
Η σφαίρα που διαπέρασε το σώμα του νεαρού αστυνομικού χτύπησε στο θώρακα, έσπασε τα πλευρά του και τρύπησε το διάφραγμα, τους πνεύμονες, το στομάχι, το συκώτι και το έντερο.
 
«Δύο σφαίρες τον χτύπησαν και τα τραύματα που προκάλεσαν ήταν διαμπερή. Η μία στον αριστερό μηρό, όπου η βλάβη αποκαταστάθηκε χειρουργικά, και η άλλη στο θώρακα, η οποία κυριολεκτικά τραυμάτισε όλα σχεδόν τα ζωτικά του όργανα»  είχε αναφέρει  ο πρόεδρος του «Ερυθρού Σταυρού» Ανδρέας Μαρτίνης.
 
Στο σημείο της επίθεσης τότε βρέθηκαν περισσότεροι από 25 κάλυκες από Καλάσνικοφ, αλλά και από πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών.
 
Το γεγονός ότι το βασικό μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα» Πόλα Ρούπα συνελήφθη πριν μερικές ημέρες δεν θεωρείται άσχετο με το σημερινό περιστατικό. Και οι δύο επιθέσεις φαίνεται ότι διεξήχθησαν με Καλάσνικοφ.
 
Δολοφονική επίθεση την χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης.
 
«Έχουμε μια επίθεση με ευθεία βολή από κοντινό δρόμο, ήταν μια δολοφονική επίθεση» είπε ο κ. Χρηστίδης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό
 
Τον αστυνομικό που έχει τραυματιστεί θα επισκεφθεί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.
 
«Μιλάμε για πολύ σοβαρό περιστατικό. Γι' αυτό η κυρία Γεννηματά είχε τονίσει ότι πρέπει να σταματήσουν να υπάρχουν γκέτο στο κέντρο της Αθήνας» συμπλήρωσε ο κ. Χρηστίδης.
 
«Οι αρμόδιες υπηρεσίες και το υπουργείο πρέπει να δουν πολύ σοβαρά τα πράγματα. Ελπίζουμε να πάνε καλά όλα με τον αστυνομικό» κατέληξε ο κ. Χρηστίδης.
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις