Ιερουσαλήμ, Ιερουσαλήμ: Ραγδαίες οι εξελίξεις στην «Ιερή Πόλη»

Ιερουσαλήμ, Ιερουσαλήμ: Ραγδαίες οι εξελίξεις στην «Ιερή Πόλη»


Η Ιερουσαλήμ βρίσκεται, τον τελευταίο καιρό, έντονα στο προσκήνιο, καθώς αυξάνονται οι προσπάθειες της Νέας Τάξης να την θέσει υπό διεθνή διοίκηση, με πρόφαση
την λύση του Παλαιστινιακού και την ασφάλεια εντός της πόλεως μετά και την τελευταία τρομοκρατική επίθεση σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης από τους δυτικοκίνητους ισλαμιστές.
Στόχος η ανακήρυξη παγκόσμιου ηγέτη από την πολύπαθη πόλη, μετά από την ανέγερση του Τρίτου Ναού.



Η «ομπαμική» Ουάσιγκτον έσπευσε να καταδικάσει αμέσως την επίθεση, την ώρα όμως που κατηγορείται από την ισραηλινή κυβέρνηση, μετά την απόφαση να δηλώσει αποχή από την ψηφοφορία του Ο.Η.Ε. υπέρ της υιοθέτησης σχεδίου απόφασης που απαιτεί να τερματιστεί η ισραηλινή εποικιστική δραστηριότητα στα παλαιστινιακά εδάφη.



Από την άλλη και η Ρωσία, η οποία στηρίζεται από την Παλαιά Τάξη, έχει στο στόχαστρο την Ιερουσαλήμ, καθώς, όπως σας έχουμε ενημερώσει, έχει αναπτύξει στην Συρία, σύμφωνα με ισραηλινά δημοσιεύματα, άγνωστο αριθμό  ρωσικών κινητών συστημάτων Iskander-M με πυραύλους  εδάφους-εδάφους, οι οποίοι έχουν εντός της εμβέλειά τους τόσο την Ιερουσαλήμ, όσο και το Τελ Αβίβ με την Χάιφα.
Κατά αυτόν τον τρόπο Παλαιά Τάξη θέλει να σταματήσει τα προαναφερθέντα σχέδια της Νέας.

Την ίδια ώρα, ο νέο-εκλεγείς Πρόεδρος των ΗΠΑ και εκλεκτός της Παλαιάς Τάξης, Ντόναλντ Τραμπ, έχει υποσχεθεί την μετακίνηση της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, έτσι ώστε να εμποδίσει την όποια παρέμβαση της Νέας Τάξης, παίρνοντας το μέρος του Ισραήλ.
Μάλιστα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την μετακίνηση της διοίκησης του Τραμπ στο Λευκό Οίκο, η νέα συνεδριακή του ομάδα συναντήθηκε στο λόφο του Καπιτωλίου, στην Ουάσιγκτον την Τρίτη και κατά την συνεδρίαση του Texas Senator, Ted Cruz (R), της Florida Senator, Marco Rubio (R) και της Nevada Senator, Dean Heller (R) προτάθηκε να μεταφερθεί η Αμερικάνικη Πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ σαν πράξη αναγνώρισης!!!



Η εν λόγω πρόθεση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους Άραβες, οι οποίοι θεωρούν και εκείνοι την Ιερουσαλήμ ιερή πόλη και απειλούν με ολοκληρωτική εξέγερση.
Το βασίλειο της Ιορδανίας ανακοίνωσε ότι εάν οι ΗΠΑ μετακινήσουν την πρεσβείας τους από το Τελ –Αβίβ στην Ιερουσαλήμ αυτό θα ξεπερνούσε την «κόκκινη γραμμή», επηρεάζοντας όλο το πλέγμα της  συνεργασίας και  ασφάλειας, και παραβιάζοντας όλα τα  ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών που  δεν αναγνωρίζουν  Ιερουσαλήμ  ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, καθώς προέρχονται από την Νέα Τάξη, η οποία δεν επιθυμεί τα Ιεροσόλυμα να περάσουν υπό πλήρη ισραηλινή κυριαρχία, καθώς, όπως είδατε, τα χρειάζεται.



Ο Ιορδανός κυβερνητικός εκπρόσωπος στην πρωτεύουσα Αμμάν  προειδοποίησε για  «καταστροφικές» συνέπειες εάν ο νεοεκλεγμένος Πρόεδρος Ν.Τραμπ κάνει πράξη την υπόσχεση του και μετακινήσει  την πρεσβεία των ΗΠΑ  στην εν λόγω «ιερή πόλη».
«Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να επηρεάσει τις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και των περιφερειακών συμμάχων, συμπεριλαμβανομένης της Ιορδανίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός πληροφοριών Μοχάμεντ Μομανί, μιλώντας  στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press .
«Η μετακίνηση της πρεσβείας των ΗΠΑ εμπίπτει  στην ‘κόκκινη γραμμή’ που έχει θέσει η  Ιορδανία, και θα  πυροδοτούσε   αραβικές  εξεγέρσεις σε πολλές χώρες, πρόσθεσε.



Εν προκειμένω υπάρχει σαφής «προειδοποίηση» των  φιλο-νεοταξιτών Ιορδανών στις ΗΠΑ ότι θα προκληθεί «μπουρλότο» στην Μέση Ανατολή και θα προκληθεί εξωπραγματικός πόλεμος, σε περίπτωση που ο Τραμπ μεταφέρει την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντάς την ως ισραηλινή πρωτεύουσα.
Σημειώνεται πως η Ιορδανία έχει επίσης μερίδιο στην Ιερουσαλήμ, που χρησιμεύει ως θεματοφύλακας του τρίτου  ιερού βωμού  του Ισλάμ στον ανατολικό τομέα της πόλης.
Οι Παλαιστίνιοι, από την πλευρά τους, επιθυμούν να ιδρύσουν εκεί την πρωτεύουσα του μελλοντικού τους κράτους, και έχουν σύμμαχό τους διάφορα  ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών .
Οι περισσότερες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, διατηρούν τις πρεσβείες τους στο Τελ Αβίβ.
Αναμένουμε λοιπόν τι μέλλει γενέσθαι στο βασικό μέτωπο μεταξύ Νέας και Παλαιάς Τάξης, το οποίο αφορά την κυριαρχία στον πλανήτη.
Μέχρι στιγμής καμία από τις δύο πλευρές δεν φαίνεται να κάνει πίσω.







ΠΗΓΗ




































Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις