Οι πιο άτυχοι άνθρωποι της ιστορίας

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι πιο άτυχοι άνθρωποι της ιστορίας


Η τύχη είναι εκείνη που κυβερνάει αυτόν τον κόσμο. Ακόμα και ο χρόνος είναι υπόδουλος της. Νομίζουμε ότι η ζωή μας στηρίζεται στις επιλογές μας αλλά αυτό ισχύει
μέχρι ενός σημείου, γιατί τον παράγοντα τύχη δεν μπορεί να τον προβλέψει κανείς. Οι παρακάτω άνθρωποι έχουν αποδειχτεί τόσο άτυχοι που επιβεβαιώνουν αυτό ακριβώς.
Χιροσίμα
Ο «ατομικός» άνθρωπος
Στις 6 Αυγούστου, το 1945, όταν στην Χιροσίμα της Ιαπωνίας, έσκασε η ατομική βόμβα, ο Ιάπωνας, Tsutomu Yamaguchi, ήταν εκεί λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της έκρηξης. Παίρνοντας μαζί του ως σουβενίρ σοβαρές βλάβες στην ακοή και στην όραση, έφυγε σοκαρισμένος από το συμβάν για την πατρίδα του το Ναγκασάκι. Και τότε η επόμενη ατομική βόμβα έπεσε στο Ναγκασάκι. Όμως ο Tsutomu Yamaguchi, στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του  και  επέζησε και από την δεύτερη έκρηξη.
δίδυμοι πύργοι
Το αγαπημένο ζεύγος των τρομοκρατών
Το ζεύγος Laurence κάθε φορά που έλεγε να πάει διακοπές, έπεφτε πάνω σε μια τρομοκρατική επίθεση. Τον Σεπτέμβρη του 2001 ήταν εκεί όταν στην Νέα Υόρκη, κατεδαφίστηκαν οι δύο πιο διάσημοι πύργοι της σύγχρονης ιστορίας. Τον Ιούλιο του 2005 προτίμησαν να καθίσουν στην πατρίδα τους, την Αγγλία και καθώς τριγύριζαν ανάμεσα στους δρόμους του Λονδίνου, έγιναν μάρτυρες του μεγαλύτερου τρομοκρατικού χτυπήματος στην ιστορία της Αγγλίας, που τάραξε ολόκληρο το λονδρέζικο δικτύο συγκοινωνιών. Τρία χρόνια αργότερα είπαν να επισκεφτούν την εξωτική Βομβάη και βρέθηκαν στο επίκεντρο των βομβιστικών επιθέσεων που έλαβαν χώρα στην ινδική μεγαλούπολη. Οι δύο Άγγλοι είναι σώοι ακόμα, αλλά πλέον το σκέφτονται πριν περάσουν το κατώφλι της πόρτας τους.
Robert Todd Lincoln
Ο γκαντέμης γιος του Lincoln
Ο γιος του Αμερικανού πρόεδρου Abraham Lincoln, ο Robert Todd Lincoln ήταν εκεί όταν δολοφονήθηκε ο πατέρας του. Ο επόμενος πρόεδρος, James Garfield αποφάσισε να τον καλέσει για να διατελέσει χρέη γενικού γραμματέα πολεμικών υποθέσεων. Οι δύο τους ταξίδευαν μαζί, όταν Garfield πυροβολήθηκε και πέθανε, ενώ ετοιμαζόταν να ανεβεί στο τρένο. Απτόητος ο Lincoln Jr έγινε βοηθός και του επόμενου προέδρου, του William McKinley και έμελλε να βρίσκεται στην διπλανή αίθουσα, όταν ο πρόεδρος κατά την διάρκεια της ομιλίας του πυροβολήθηκε δύο φορές. Όταν τον ξανακάλεσαν από το επόμενο προεδρικό επιτελείο, προτίμησε να κάτσει στο σπίτι του, γλιτώνοντας του έτσι από νέες τραγωδίες.
κεραυνός
Ο κυνηγός κεραυνών
Ο Roy Sullivan, ένας φύλακας πάρκων στην Virginia των ΗΠΑ, κάτι είχε κάνει στον Δια, αλλιώς δεν εξηγείτε το γεγονός ότι χτυπήθηκε επτά φορές από κεραυνό. Ο Αμερικάνος κατάφερε να πετύχει αυτή τη μία πιθανότητα στις 22 επτάκις εκατομμύρια που έχει κάποιος να πάθει κάτι παρόμοιο.
Το 1942, βρισκόταν σε ένα πυργίσκο παρακολούθησης, όταν τινάχτηκε πρώτη φορά από κεραυνό. Τις έξι φορές επόμενες φορές οδηγούσε, ή ψάρευε, ή άπλωνε ρούχα έξω από και μέσα στο σπίτι του. Αφού απόειδε σε ηλικία 71 ετών αποφάσισε να αυτοκτονήσει καταφέρνοντας αυτό που οι κεραυνοί απέτυχαν.
τιτανικός
Η αβύθιστη γυναίκα
Η Victoria Jessop είχε την ατυχία να βρεθεί σε τρία ναυάγια του 20ου αιώνα. Το 1911 εργαζόταν ως καμαριέρα στο πλοίο Olympic, όταν εκείνο πήγε και έπεσε πάνω σε αμερικάνικο πολεμικό σκάφος. Ένα χρόνο μετά όταν ο Τιτανικός καρφώθηκε πάνω στο παγόβουνο η Jessop βρισκόταν εκεί. Τρίτος σταθμός, το πλοίο Britannic, που και αυτό βρέθηκε στο πάτο της θάλασσας. Όταν τελικά πέθανε ηλικιωμένη και ήσυχη στο κρεβάτι της, οι στάχτες της σκορπίστηκαν στην θάλασσα.






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις