Ολοκληρώθηκαν οι πολεμικές προετοιμασίες της Ινδίας – Έτοιμη να επιτεθεί στο Πακιστάν – Θερμοπυρηνικός θα είναι ο πόλεμος

610281e5-ba16-4280-8117-d7e3637ac9da_mw1024_s_n


Μόλις χθες ένας Πακιστανός (βρίσκεται στην Ελλάδα από το 1965) που τα παιδιά μας πάνε στο ίδιο σχολείο μου έδωσε την πληροφορία που του μετέφεραν συγγενικά του πρόσωπα:
Ετοιμάσου για τον
πρώτο θερμοπυρηνικό πόλεμο. Ινδία και Πακιστάν εδώ και 48 ώρες είναι με το δάχτυλο στη σκανδάλη
Αυτή η φράση ήταν αρκετή για να περάσω τη νύχτα μου αναζητώντας πληροφορίες, τις οποίες όμως δεν έβρισκα, λες και υπήρχε σιωπή. Όταν πριν από λίγες ώρες δειλά δειλά άρχισαν τα εναλλακτικά δίκτυα της Αμερικής να σιγοψυθιρίζουν…
Το πρώτο δημοσίευμα ήρθε από το pakistantoday πριν μερικές ώρες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα  η Ινδία στα πλαίσια του ψυχροπολεμικού κλίματος Ρωσίας – Αμερικής και εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της Ρωσίας είναι έτοιμη να επιτεθεί στο Πακιστάν, έχοντας ήδη ολοκληρώσει τις προπολεμικές της προετοιμασίες.
Το δημοσίευμα :
Έκτακτο! Ολοκληρώθηκαν οι πολεμικές προετοιμασίες της Ινδίας - Έτοιμη να επιτεθεί στο Πακιστάν - Θερμοπυρηνικός θα είναι ο πόλεμος - Απαγορεύθηκαν οι πολιτικές πτήσεις - Νέο κύμα προσφύγων! - Εικόνα1
Φυσικά το δημοσίευμα είναι υποκινούμενο, όμως αξίζει να δούμε το κλίμα που μεταφέρει στο εσωτερικό της χώρας.
Η Ινδία έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας να εξαπολύσει μια επίθεση σε επιλεγμένους  στόχους στο εσωτερικό του Πακιστάν στο πλαίσιο του δόγματος της ψυχρής εκκίνησης (ψυχρός πόλεμος).
Κυβερνητικές πηγές αποκάλυψαν ότι, παρόλο που το Πακιστάν δεν θα ξεκινήσει μια επίθεση, θα απαντήσει με πλήρη ισχύ σε περίπτωση οποιασδήποτε ενέργειας από την Ινδία.
Οι ένοπλες δυνάμεις δεν θα αφήσουν οι  Ινδοί να διασχίζουν την κόκκινη γραμμή!
Η Ινδία έχει προβεί σε σχεδιασμό για την πραγματοποίηση αεροπορικών επιθέσεων σε τρεις φάσεις, εναντίων καίριων στρατιωτικών στόχων. Το Πακιστάν προτίθεται να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε περιπέτεια με πλήρη ισχύ.
Στο πλαίσιο της ασφάλειας των πολιτικών πτήσεων από την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ελήφθη η απόφαση της ακύρωσης όλων των αεροδιαδρόμων που διέρχονται από τις βόρειες και της Ανατολικές περιοχές, καθώς και η επ΄αόριστον αναστολή λειτουργίας όλων των αεροδρομίων της περιοχής.
Η πολιτικο-στρατιωτική ηγεσία εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ικανότητα του Πακιστάν να απαντήσει σε οποιαδήποτε επίθεση
Η Ινδία έχει ήδη προωθεί το μεγαλύτερο μέρος του στρατού της στα σύνορα του Πακιστάν το τελευταίο 24ώρο και ανάλογα πράττει εδώ και μερικές ώρες και το Πακιστάν.
Έστω υπόψη ότι αμφότερες οι χώρες είναι ισχυρές πυρηνικές δυνάμεις και αυτό είναι που έχει θέσει σε ανησυχία τους διεθνείς αναλυτές. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας στρατιωτικές και πολιτικές αναλύσεις και αυτό μας βάζει σε ερωτηματικά.
Στην Πακιστανική έκδοση του tribune πριν από λίγα λεπτά αναρτήθηκε άρθρο τοπικού αναλυτή σύμφωνα με τον οποίο η Ινδία δεν έχει στρατιωτικές δυνατότητες χερσαίων επιχειρήσεων και σε περίπτωση πολέμου θα αρκεστεί σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς.
Στα εναλλακτικά δίκτυα ενημέρωσης γίνεται λόγος και για τη στάση που θα κρατήσει η Αμερική, λαμβανομένου υπόψη ότι το Πακιστάν αποτελεί την υπ΄αριθμόν ένα χώρα στην οποία έχει αποθηκευμένες χιλιάδες πυρηνικές βόμβες, ενώ στην περιοχή μετασταθμεύει το 25% του στρατού ξηράς.
Ήδη ένα νέο κύμα μεταναστών και πάλι προς την Ευρώπη αρχίζει να λαμβάνει χώρα. Ακόμα και μπροστά στο ενδεχόμενο του πολέμου. Φυσικά η Ελλάδα θα είναι πάλι στη διαδρομή…
Για λόγους ιστορικούς να αναφέρουμε ότι ο τελευταίος μεγάλος πόλεμος του 1965 μεταξύ των δύο χωρών είχε οδηγήσει προς την Ελλάδα και πάλι μεγάλες μεταναστευτικές ροές. Μετανάστες τους οποίους απέλασε με συνοπτικές διαδικασίες η στρατιωτική κυβέρνηση της επταετίας.
Παρακάτω σας παραθέτω δύο ξενόγλωσσα βίντεο που νομίζω είναι ενδεικτικά της επικρατούσας κατάστασης:













ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις