Διεθνής Αμνηστία: «Οι μετανάστες στην Ελλάδα θα φύγουν σε 18 χρόνια»

Διεθνής Αμνηστία: «Οι μετανάστες στην Ελλάδα θα φύγουν σε 18 χρόνια»


«Αποθήκη ψυχών» χαρακτηρίζει την Ελλάδα  η Διεθνής Αμνηστία, κάνοντας λόγο για πάνω από 60.000 πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, ζώντας σε άθλιες συνθήκες.
Ακόμη, καταγγέλλει ότι δεν
τηρήθηκε η συμφωνία το 2015 να φιλοξενήσει η Ευρώπη 120.000 πρόσφυγες, καθώς οι χώρες της ΕΕ μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει ούτε το 5% του αριθμού των προσφύγων, ενώ σύμφωνα με την έκθεση η  μετεγκατάσταση των προσφύγων από την Ελλάδα θα χρειαστεί 18 χρόνια.
Ο  Steve Symonds, εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας για το Ηνωμένο Βασίλειο, τόνισε ότι «Οι άθλιες συνθήκες που αντιμετωπίζουν γυναίκες, άνδρες και παιδιά που είναι παγιδευμένοι στην Ελλάδα, είναι αποτέλεσμα της επαίσχυντης συλλογικής αποτυχίας εκ μέρους των Ευρωπαίων ηγετών.
Όλοι από κοινού θα πρέπει να ασχοληθούμε με την μετανάστευση των προσφύγων που είναι «ντροπιαστικά» μικρή σε σύγκριση με εκείνη που βιώνουν πολύ φτωχότερες χώρες στην Μέση Ανατολή και στην υποσαχάρια Αφρική – το πρώτο είναι να εφαρμόσουν τις υποσχέσεις τους (οι Ευρωπαίοι ηγέτες) και να μεταφέρουν τους αιτούντες άσυλο από την Ελλάδα».
Χώρες όπως η Αυστρία, η Ουγγαρία και η Πολωνία μέχρι τώρα δεν έχουν φιλοξενήσει κανέναν πρόσφυγα, ενώ το Βέλγιο, η Κροατία, η Σλοβακία, η Βουλγαρία και η Γερμανία, ούτε το 5% των προσφύγων δεν έχουν αναλάβει.





 ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις