Βουλευτής ΑΝΕΛ: Η κυβέρνηση έδωσε στα wikileaks το διάλογο Τόμσεν-Βελκουλέσκου





Γλωσσικό ολίσθημα ή ωμή παραδοχή; Σε κάθε περίπτωση αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλο πως η ελληνική κυβέρνηση διέρρευσε τους διαλόγους των υψηλόβαθμων στελεχών του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν και
Ντάλιας Βελκουλέσκου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες τα wikileaks δημοσίευσαν διαλόγους των δύο στελεχών του Ταμείου αναφορικά με την πορεία της ελληνικής διαπραγμάτευσης με το ΔΝΤ να αφήνει αιχμές πως η παρακολούθηση έγινε από τις ελληνικές αρχές. Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση ουδέποτε διέψευσε ότι υπέκλεψε τις συνομιλίες, ωστόσο ουδέποτε υπήρξε ωμή παραδοχή όπως αυτή που κάνει ο κυβερνητικός βουλευτής. Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής  Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής όπου συζητείται το ασφαλιστικό ο κ. Παπαχριστόπουλος παραδέχθηκε κυνικά και με μια δόση... αυταρέσκειας: «Τι άλλο μπορεί να κάνει η κυβέρνηση όταν έβγαλε στη φόρα το διάλογο Τόμσεν - Βελκουλέσκου. Το παλεύει με νύχια κα με δόντια το ΔΝΤ. Πώς θα το έκαιγε διαφορετικά;»

Άδωνις Γεωργιάδης: Κυβέρνηση απατεώνων
Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η αναφορά του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου στη Βουλή ότι οι διάλογοι των υψηλόβαθμων στελεχών του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν – Βάλια Βαλκουλέσκου αποτελούν προϊόν υποκλοπής που διέπραξε η ελληνική κυβέρνηση.

Ωστόσο την ώρα που το σχετικό βίντεο με την ομιλία του κυβερνητικού βουλευτή κάνει το γύρο του διαδικτύου ο ίδιος επιχειρεί να διαψεύσει τα δικά του λόγια και μιλά για παρερμηνεία των δηλώσεών αντίστοιχη με αυτή που έγινε με την πρόσφατη ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Από την πλευρά της ΝΔ ο κ. Αδωνης Γεωργιάδης είπε: «Μπορεί η Αυλωνίτου να λέει ότι σώσαμε το ΔΝΤ αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι. Οι δηλώσεις Παπαχριστόπουλου δημιουργούν την εντύπωση στους εταίρους ότι έχουν να κάνουν με κυβέρνηση απατεώνων. Η δήλωση Παπαχριστόπουλο παίζει πρώτο θέμα και αναπαράγεται από διεθνή ΜΜΕ. Αυτό το ζήτημα θα το βρει μπροστά της η κυβέρνηση. Εσάς δεν σας προκαλεί απορία που οι ΑΝΕΛ δηλώνουν ότι ο Τσίπρας κατέγραφε τα τηλεφωνήματα που έκαναν τα μέλη του ΔΝΤ από το Χίλτον;» και πρόσθεσε
«Αυτό εγείρει τεράστιο ζήτημα για το κράτος. Η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής πρέπει να εξετάσει άμεσα το θέμα και να καλέσει τον επικεφαλής ΕΥΠ. Είναι εκτεθειμένο το κράτος μας. Είχαμε το πρωτοφανές γεγονός να φύγει η τρόικα στις Βρυξέλλες για να συσκεφτεί και να ξαναγυρίσει το ίδιο βράδυ. Την ώρα που η τρόικα έχει αυτή την υποψία έρχεται βουλευτής σας να πει ότι επι σκοπώ καταγράφονταν οι συνομιλίες».

Απάντηση επιχείρησε να δώσει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος που σημείωσε «Ποτέ δεν ανέφερε ο ίδιος ότι έγινε υποκλοπή. Η προσωπική του άποψη ήταν ότι η ελληνική κυβέρνηση αξιοποίησε το προϊόν της υποκλοπής. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα». Απευθυνόμενος δε στην αντιπολίτευση είπε «Απορώ γιατί τέθηκε το θέμα. Ή μάλλον δεν απορώ όπως γιατί όπως η απορία του ψάλτη είναι ο βήχας έτσι και για εσάς η έλλειψη επιχειρημάτων είναι οι φωνές».

Ο κ. Γεωργιάδης επιχείρησε να επανέλθει και να διαβάσει επι λέξει την δήλωση του βουλευτή από τα πρακτικά της βουλής ωστόσο ο προεδρεύουν Νίκος Μανιός (ΣΥΡΙΖΑ) υποστήριξε ότι η επίμαχη φράση δεν βρίσκεται εντός των πρακτικών. Όταν δε ο βουλευτής της ΝΔ επικαλέστηκε το σχετικό βίντεο, ο κ. Μανιός είπε «αφήστε τα βίντεο γιατί έχετε χαλκεύσει πολλά βίντεο. Τα πρακτικά της βουλής δεν λένε κάτι τέτοιο».

Το Ποτάμι: Εκθέτουν την χώρα
«H κυνική ομολογία του βουλευτή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κ. Παπαχριστόπουλου, ο οποίος προφανώς γνωρίζει τα μυστικά που μοιράζονται ο κ. Τσίπρας με τον κ.Καμμένο δείχνει για άλλη μια φορά πόσο τυχοδιώκτες και επικίνδυνοι είναι αυτοί που κυβερνούν» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Ποταμιού για την κυνικήαραδοχή του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θανάση Παπαχριστόπουλου. «Επιβεβαιώνοντας από το βήμα της Βουλής τις υποψίες και τα διεθνή δημοσιεύματα σε βάρος της Ελλάδας, εκθέτουν για άλλη μια φορά τη χώρα και στιγματίζουν την ελληνική πολιτεία» καταλήγει η ανακοίνωση του Ποταμιού.












ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις