Η Ρωσία τίμησε τους Έλληνες ήρωες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

00-russia-greece-25-04-15


Στην Μόσχα διοργανώθηκε βραδιά αφιερωμένη στη μνήμη των Ελλήνων βετεράνων του Β' Παγκόσμιου Πολέμο. Η τελετή έλαβε χώρα στο κτήριο όπου στεγάζεται το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού.
«Οι λαοί μας ανέκαθεν είχαν
πνευματικούς και πολιτιστικούς δεσμούς. Ο ρωσικός και ο ελληνικός λαός βρισκόντουσαν πάντα στην ίδια πλευρά των οδοφραγμάτων. Μας ενώνει η κοινή πίστη, ο κοινός τρόπος σκέψης, η κοινή κοσμοθεωρία. Και στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, οι λαοί μας πολέμησαν μαζί ενάντια στον φασισμό», δήλωσε η διευθύντρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού, Θεοδώρα Γιαννίτση.
Εν συνεχεία αναφέρθηκε στους Έλληνες που πήραν μέρος στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, στα πεδία των μαχών σκοτώθηκε το 10% του ελληνικού πληθυσμού.
Στην νίκη ενάντια στον φασισμό, συνέβαλαν και οι σοβιετικοί πολίτες ελληνικής καταγωγής, σημειώνουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Μάλιστα, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, προβλήθηκε ντοκιμαντέρ για τον στρατηγό Αντρέι Φιόντοροβιτς Βουράκη, που υπήρξε ένας από τους σοβιετικούς πολίτες ελληνικής καταγωγής, που πολέμησαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις