ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ, γιος οδηγού λεωφορείων, το ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΒΟΡΙ να εκλεγεί σήμερα δήμαρχος Λονδίνου (ΦΩΤΟ)


sadik62


Οι δημοτικές εκλογές σπάνια στρέφουν πάνω τους τα διεθνή φώτα της δημοσιότητας…μέχρι σήμερα! Και επειδή το Λονδίνο δεν είναι μια συνηθισμένη πόλη……το μεγάλο φαβορι είναι ένας μουσουλμάνος Πακιστανός!
Ο πρώτος μουσουλμάνος που έγινε
υπουργός στη Βρετανία θα είναι πιθανότατα και ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος του Λονδίνου. Ο λόγος για τον Σαντίκ Χαν.
Ο υποψήφιος των εργατικών ζει το… βρετανικό όνειρο. Γιος οδηγού λεωφορείου, που εγκατέλειψε το Πακιστάν το 1940 για μια καλύτερη ζωή στη Βρετανία, σπούδασε νομικά σε πανεπιστήμιο του Βόρειου Λονδίνου και δούλεψε ως δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναλαμβάνοντας υποθέσεις κατά φυλετικών διακρίσεων και της αστυνομικής βίας, όπως σημειώνει το http://apocalypsejohn.com/
Όλα αυτά έως ότου αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική, το 2005. Ο Σαντίκ Χαν εξελέγη βουλευτής με του εργατικούς και έγινε ο πρώτος μουσουλμάνος υπουργός στη Βρετανία, κρατώντας το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Μεταφορών επί Γκόρντον Μπράουν. Σήμερα, στα 45 του, διεκδικεί το θώκο του δημάρχου του Λονδίνου. Τα προγνωστικά μέχρι τώρα, είναι υπέρ του.
Ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται ως εξής: «Είμαι Λονδρέζος, Ευρωπαίος, Βρετανός, Αγγλος, μουσουλμάνος, ασιατικής καταγωγής, Πακιστανικής κληρονομιάς, πατέρας, σύζυγος».
Ο 45χρονος υποψήφιος των Εργατικών διεκδικεί με αξιώσεις τη δημαρχία του Λονδίνου υποστηρίζοντας ότι «θέλω όλοι οι Λονδρέζοι να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες που μας δίνει αυτή η πόλη. Ενα ανεκτό οικονομικά σπίτι, μια δουλειά υψηλής εξειδίκευσης με αξιοπρεπή αμοιβή, ένα προσιτό και σύγχρονο σύστημα μεταφορών και ένα ασφαλές, καθαρό και υγιεινό περιβάλλον».
sadik1
Ιστορικό ορόσημο η ενδεχόμενη νίκη Καν
Μια νίκη του Καν σήμερα, σε κάθε περίπτωση, θα είναι ένα σημαντικό βήμα όχι μόνο για τη βρετανική πολιτική σκηνή αλλά και για την ευρωπαϊκή, ευρύτερα. Αν τελικά εκλεγεί, θα γίνει ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής πόλης κάτι που θα αποτελέσει ιστορικό ορόσημο σε μια στιγμή που η Ευρώπη, όπως και η Βρετανία παλεύουν με την ταυτότητά τους, τη μετανάστευση και την ένταξη των μεταναστών.
Ο συνυποψήφιός του και κυριότερος αντίπαλός του, Ζακ Γκολντισμιθ, με εντελώς διαφορετικό υπόβαθρο, πλούσιος γόνος ενός δισεκατομμυριούχου τραπεζίτη και Βρετανού αριστοκράτη, μόλις 41 ετών, την τελευταία εβδομάδα πριν την τελική αναμέτρηση, μετέτρεψε τη σύγκρουση για το δημαρχιακό θώκο σε θέματα θρησκείας και εθνικότητας. Πριν λίγο καιρό κατηγόρησε τον Καν ότι δίνει οξυγόνο και παρέχει κάλυψη σε μουσουλμάνους εξτρεμιστές, κάτι που ο 45χρονος υποψήφιος των εργατικών αρνήθηκε κατηγορηματικά.
Το ίδιο έκανε και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ο οποίος επέκρινε τον Καν για την κοινή εμφάνισή του με τον Σουλεϊμάν Γκάνι, ένα φονταμενταλιστή ιμάμη. «Αυτός ο άνθρωπος (σ.σ. ο Γκάνι) υποστηρίζει το ISIS», είπε ο Κάμερον με τους εργατικούς βουλευτές να τον αποδοκιμάζουν ως ρατσιστή. «Φωνάζουν γιατί δεν θέλουν να ακούσουν την αλήθεια», είπε με έμφαση ο Βρετανός πρωθυπουργός.
sadik5 sadik56
Οι βουλευτές των εργατικών δεν έμειναν εκεί, βέβαια, κατηγορώντας τον Κάμερον για ισλαμοφοβία και με τον ίδιον τον Χαν να τονίζει ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός ι χρησιμοποιεί τακτικές Τραμπ στην πολιτική, προσπαθώντας να διχάσει και να στρέψει τον έναν εναντίον του άλλου. «Αυτό στο Λονδίνο δεν θα περάσει», προσέθεσε, ενώ ο Γκάνι, από την πλευρά του, αρνήθηκε οποιαδήποτε υποστήριξη στο ΙSIS.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι Λονδρέζοι καλούνται μέχρι το τέλος της ημέρας να διαλέξουν για νέο τους Δήμαρχο, ανάμεσα στον γιο ενός δισεκατομμυριούχου τον συντηρητικό Ζακ Γκόλντσμιθ και τον γιο ενός Πακιστανού οδηγού λεωφορείου τον Εργατικό Σαντίκ Χαν.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Χαν να βρίσκεται 10 μονάδες μπροστά από τον υποψήφιο των Συντηρητικών Ζακ Γκόλντσμιθ και έτσι, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να είναι ο διάδοχος του Μπόρις Τζόνσον.
Για παράδειγμα, η εφημερίδα Evening Standard, δίνει στον Χαν ποσοστό 35% στην πρόθεση ψήφου πρώτης προτίμησης, έναντι 26% για τον Ζακ Γκόλντσμιθ.
Μια δεύτερη δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε από την ComRes για το τηλεοπτικό δίκτυο ITV και τον ραδιοφωνικό σταθμό LBC, δίνει το 45% των ψήφων πρώτης προτίμησης στον Χαν, έναντι 36% στον Γκόλντσμιθ. Με τις ψήφους δεύτερης προτίμησης, ο υποψήφιος των Εργατικών ανεβαίνει στο 56% και εκείνος των Συντηρητικών στο 44%.
sadik57 sadik58 sadik59 sadik60 sadik61 sadik62 sadik63







ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις