Τα 502 παιδιά που εξαφανίστηκαν

noViolence



Πολλά έχουν ακουστεί σχετικά με την εμπορία ανθρώπων, η οποία έχει λάβει τρομακτικές διαστάσεις σε όλο το πλανήτη. Έτσι λοιπόν απλά, στον δήθεν πολιτισμένο πλανήτη του εικοστού πρώτου αιώνα, πολλoί άνθρωποι στερούνται της ελευθερίας τους. Άλλοι άνθρωποι
βρίσκονται νεκροί εδώ και εκεί, πεταμένοι και χωρίς όργανα, λές και είναι ζώα, άλλοι άνθρωποι πέφτουν θύματα εκβιαστών και στην τρυφερή ηλικία των έξι ετών αναγκάζονται να δουλεύουν μέχρι τελικής πτώσεως.
Οι περισσότεροι Έλληνες δεν γνωρίζουν ότι στην χώρα τους υπάρχει κύκλωμα απαγωγής παιδιών, με σκοπό την αγοραπωλησία των οργάνων τους. Το 1998 εξαφανίστηκαν 502 παιδιά από το κρατικό ίδρυμα της Αγίας Βαρβάρας στην Αθήνα. Αυτά τα παιδιά δεν βρέθηκαν ποτέ, καθώς δεν έγινε καμία σοβαρή έρευνα. Σύμφωνα με την ελβετική μη κυβερνητική οργάνωση "Terres des Hommes", τα παιδιά αυτά πουλήθηκαν για 500 ευρώ το καθένα, με σκοπό την οικονομική εκμετάλλευση τους, την εκπόρνευση τους, αλλά και την πώληση των οργάνων τους. Όμως κανείς δεν φαίνεται να νοιάζεται για όλα αυτά, ο καθένας ζεί στον μικρόκοσμο του και νομίζει ότι ζεί ελεύθερος, επειδή παίρνει ένα μισθό, είτε από τον δημόσιο είτε από τον ιδιωτικό τομέα. Κανείς δεν νοιάζεται για τίποτα, μέχρι την στιγμή που αυτό το τίποτα του χτυπάει την πόρτα.





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις