Παράσημο για το σκύλο ήρωα, Λούκα

Animal_Award


Στην Νέα Υόρκη απονεμήθηκε μετάλλιο για το σκύλο θαύμα Λούκα, το γερμανικό τσοπανόσκυλο από τις ΗΠΑ, έλαβε στο Λονδίνο το υψηλότερο μετάλλιο στον κόσμο για ζώα.
Η Λούκα έχει πραγματοποιήσει περισσότερες
από 400 αποστολές στο Αφγανιστάν και το Ιράκ. Λόγω του σκύλου στρατιώτη κανείς δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια αυτών των συχνά επικίνδυνων αποστολών. Ειδικά η Λούκα, σύμφωνα με τους εκπαιδευτές του έσωσε πολλές ζωές αμερικανών πεζοναυτών.
Η σκύλα ήρωας, που συνολικά εντόπισε πάνω απο 40 βόμβες δεν βγήκε αλώβητος από τον πόλεμο των αφεντικών του. Κατά τη διάρκεια μιας από τις περιπολίες με πεζοναύτες το 2012 στο Αφγανιστάν η Λούκα βρήκε μια βόμβα και μπόρεσαν να την εξουδετερώσουν επιτυχώς. Μόνο που λίγο αργότερα μία άλλη βόμβα ανατινάχθηκε με αποτέλεσμα να χάσει ένα από τα πόδια της. Υπέφερε επίσης απο σοβαρά εγκαύματα. Την είδηση αυτή δεν την αναφέρουμε γιατί η σκύλα πήρε το μετάλλιο για να σώσει ηλίθιους πολεμοχαρείς ανθρώπους αλλά γιατί πρώτον, ο σκύλος είναι ο μεγαλύτερος φίλος και προστάτης του ανθρώπου και δεύτερον γιατί έχουν βγει τόσα ανεγκέφαλα παπαγαλάκια… γράφοντας εσχατολογίες για τον προστάτη του ανθρώπου… και κατηγορώντας τους σκύλους με το συμβάν που είχαμε με το άτυχο πεντάχρονο παιδάκι!





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις