Η Ρωσική Αεροπορία που τελικά… δεν έφυγε ποτέ (βίντεο)

syrianarmypatrol 
Σε συνέχεια της συντριβής των ισλαμιστών στην Παλμύρα ο συριακός Στρατός με αναπτερωμένο το ηθικό επιχειρεί την κατάκτηση της στρατηγικής σημασίας πόλης της Qaryatayn στην κεντρική Συρία η οποία βρίσκεται χτισμένη γύρο από μια όαση και αποτελεί την μόνη πηγή νερού στην
αχανή συριακή έρημο.
Εάν ανακαταληφθεί ο συριακός Στρατός θα είναι σε θέση να καταδιώξει τις δυνάμεις του ISIS και προς την Deir Ezor αλλά και προς την Ράκκα καθώς δεν θα διαθέτουν πλέον κανένα «προγεφύρωμα» πλέον στην κεντρική Συρία η οποία σε συντριπτικό ποσοστό είναι έρημος και αμμώδης χωρίς να προσφέρει κάλυψη στις δυνάμεις των ισλαμιστών.
Οι κυβερνητικές δυνάμεις συνεπικουρούνται από Ιρακινούς Σιίτες πολιτοφύλακες, μαχητές της Χεζμπολάχ (οι οποίοι και έχουν σηκώσει όλο το βάρος της συριακής σύγκρουσης για πάνω από τέσσερα χρόνια) και Ιρανούς παραστρατιωτικούς.
Η πόλη έχει ασσυριακό πληθυσμό και αποτελούνταν από 16.000 κατοίκους αν και μεγάλο μέρος των κατοίκων έχουν σφαχτεί από τους ισλαμιστές καθώς ήταν Ελληνορθόδοξοι χριστιανοί.
Οι κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν το όρος azm Al-Gharbiyat 5 χιλιόμετρα από την πόλη και θεωρείται η ανακατάληψή της ζήτημα λίγων ημερών, καθώς οι ισλαμιστές είναι τελείως αποκομμενοι και δεν μπορούν να λάβουν καμία ενίσχυση μετά την κατάληψη της Παλμύρας.
Η ρωσική Αεροπορία υποστηρίζει από αέρος και βομβαρδίζει ανηλεώς. Πραγματοποίησε πάνω από 30 αεροπορικές επιδρομές και έχουν υπάρξει καταλυτικές στην συντριβή των περιμετρικών γραμμών αμυνας των ισλαμιστών.
Η ρωσική Αεροπορία κατέστρεψε και την δεξαμενή καυσίμων του ISIS ενώ εξολοθρεύει οτιδήποτε κινείται στον δρόμο προς το Ιράκ.
Στην Παλμύρα έχει ξεκινήει η αποναρκοθέτηση της αρχαίας πόλης και μέχρι αυτή την ώρα έχουν εξουδετερωθεί πάνω από 150 νάρκες και αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί που είχαν τοποθετηθεί μέσα στον αρχαιολογικό χώρο.
Απομένοουν ακόμα αρκετές εκατοντάδες.
Η Μόσχα υποσχεθηκε ότι θα αποστείλει σύγχρονο εηοπλισμό αποναρκοθέτησης ώστε να βοηθήσει στην σωτηρία αυτού του τόσο σημαντικού για την Ανθρωπότητα αρχαιολογικού χώρου και να ξεκινήσει η αποκατάστασή του όσο γινεται πιο σύντομα.
Στην πόλη υπολγίζεται ότι εξοντώθηκαν πάνω από 600 ισλαμιστές του ISIS το οποίο θεωρείται ότι δεν μπορεί πλεόν να αναπληρώσει τόσο μεγάλες απώλειες.
Η πορεία προς την Deir Ezzor θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ανακαταληψη της Qaryatayn











ΠΗΓΗ

















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις