Η Αυστρία συμφώνησε με όλα τα Βαλκάνια αφήνοντας έξω την Ελλάδα


11243prisonplanetgr


Διαμάχη φαίνεται πως έχει ξεσπάσει μεταξύ της Κομισιόν και της Αυστρίας για το θέμα της προσφυγικής κρίσης και για τις λύσεις που δίνονται σε εθνικό επίπεδο.
Ενώ ο Αυστριακός υπουργός εξωτερικών δήλωνε πως η αδράνεια της ΕΕ για μια ευρωπαϊκή λύση ωθεί τις χώρες σε μονομερείς ενέργειες, ο Ζακ Κλοντ Γιουνκερ δήλωνε πως
η Κομισιόν είναι σε διαμάχη με την Αυστρία, σημειώνοντας ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες προσπάθειες για να βρεθεί μια λύση.
Στην σημερινή διάσκεψη της Βιέννης για τα Δυτικά Βαλκάνια συμφωνήθηκε μια στενή συμμαχία που θα μειώσει της προσφυγικές ροές αποκλείοντας όμως την Ελλάδα από αυτό το πλάνο. Η τελευταία ενέργεια έφερε τις έντονες αντιδράσεις τις Ελλάδας με την Αθήνα να προχωρά σε διπλωματικά διαβήματα. Στο κοινό ανακοινωθέν που υπογράφτηκε από τους εκπρόσωπους της Αυστρίας, της Βουλγαρίας, της Κροατίας και της Σλοβενίας, μαζί με εκείνους από τις δυτικοβαλκανικές χώρες , Αλβανία, Βοσνία, Κόσσοβο, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ και Σερβία, τονίζεται η ανάγκη άμεσης διακοπής των προσφυγικών ροών ενώ παράλληλα η Αυστρία συμφώνησε στην πλήρη και εξ ολοκλήρου υποστήριξη των Σκοπίων καθώς επίσης και την αύξηση των αστυνομικών στα σύνορα ΠΓΔΜ-Ελλάδας.





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις