Αϊνού οι Έλ-ληνες της Ιαπωνίας

xtg



Στο βόρειο τμήμα της Ιαπωνίας στα ιαπωνικά νησιά Χοκάιντο και Σαχαλίνη κατοικούσε και κατοικεί ως μειονότητα η φυλή των Αϊνού. Τελευταίοι απόγονοι ενός λαού που κατοικούσε κάποτε ολόκληρη την Ιαπωνία. Οι Αϊνού πιεζόμενοι από μογγολικά φύλα κατέληξαν να βρίσκονται μόνο στο βόρειο τμήμα της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με τους επιστήμονες η καταγωγή τους προσεγγίζει περισσότερο τoυς Ευρω-Σιβηρικούς λαούς παρά τους Ιάπωνες. Χωρίς έντονα
ιαπωνικά χαρακτηριστικά με κυριότερο από αυτά τα σχιστά μάτια οι Αϊνού αποτελούν ένα παράδοξο. Κι αυτό γιατί είναι απόγονοι Ελλήνων. Πολύ πριν τον Μέγα Αλέξανδρο, σε μία εποχή την οποία η επιστημονική κοινότητα δεν παραδέχεται ο Ηρακλής περνώντας τις Ηράκλειες στήλες (Γιβραλτάρ) στην παγκόσμια εκστρατεία του,της οποίας απομεινάρια βρίσκουμε και στις μέρες μας,όπως τα palacios de las grecas στη Ν.Αμερική με έντονα ελληνικά αρχιτεκτονικά στοιχεία (Δελφικό Ε, αψίδες σε σχήμα Λ και άλλα), και έχοντας διασχίσει τον Ειρηνικό Ωκεανό έφτασε με το στράτευμα του στις ακτές της Ιαπωνίας έχοντας όμως μαζί του αιχμάλωτους Νεφελίμ που είχαν σαρώσει στη Ν.Αμερική, όπως ακόμα αποκαλύπτουν οι θρύλοι των ντόπιων, τους οποίους θα έκλειναν στα Τάρταρα (Κοίλη Γη) από τις εισόδους της ερήμου Τάκλα-Μακάν. Φτάνοντας στην Ιαπωνία κάποιοι απο αυτούς (εκ του γένους Μπαχομέχ δηλαδή απέθαντοι βρυκόλακες) κατάφεραν παρά τα ισχυρά μέτρα ασφαλείας να δραπετεύσουν.
Άφησε τότε μια φρουρά πέντε χιλιάδων ανδρών στην Ιαπωνία με σκοπό να τους περιορίσει. Απόγονοι αυτής της φρουράς είναι η φυλή των Αϊνού η οποία κατοικεί πολλές χιλιάδες χρόνια εκεί. Από τη φυλή αυτή προέρχεται και ο πρώτος Σαμουράι ο Σακανόε-Νο-Ταμουραμάρο, ιδρυτής του Μπουσίντο, του "τρόπου του πολεμιστή" του κώδικα συμπεριφοράς και ηθικής των Σαμουράι.
Για τον Σακανόε-Νο-Ταμουραμάρο ακόμα σώζονται μύθοι θρύλοι και παραδόσεις περί των μαχών του με τους φτερωτούς δασκάλους του Νιν Ζούτσου όπως ο Κίμι-Νο-Ατερούι. Η ομοιότητα των Αϊνού με τους Έλληνες φαίνεται στις φορεσιές που έχουν μαιάνδρους,στα χαρακτηριστικά του προσώπου,στον τρόπο ζωής καθώς και στα πιστεύω τους.

cdrg70
LPE01059
vb fvjh70
v gh





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις