Αλλάζουν οι στολές στην Εθνική Φρουρά και προκαλούν αναστάτωση





Ένα αυτοκόλλητο με τις λέξεις «Εθνική Φρουρά» που φέρουν σήμερα οι στολές των στελεχών και των εθνοφρουρών και η κατάργησή του στις νέες στολές προκάλεσε αναστάτωση στο στράτευμα.Η φράση «Εθνική Φρουρά» αναγράφεται στα δεξιά μπροστά στη στολή εκστρατείας και με τις νέες στολές οι οποίες θα φοριούνται σε μερικούς μήνες δεν
θα αναγράφεται πλέον στο ίδιο σημείο.
Σύμφωνα με διαταγή του ΓΕΕΦ που κυκλοφόρησε πρόσφατα για ενημέρωση αναφορικά με τις νέες στολές σε στελέχη και εθνοφρουρούς, από τις φωτογραφίες που δόθηκαν δεν φαίνεται να υπάρχει η φράση «Εθνική Φρουρά» στο μπροστινό μέρος της στολής.
Αυτή η διαπίστωση θορύβησε αξιωματικούς και υπαξιωματικούς οι οποίοι αρχικά αντιμετώπισαν με καχυποψία αυτή την απόφαση του ΓΕΕΦ, συνδέοντάς την με το μέλλον τους στην Εθνική Φρουρά.
Αρμόδια πηγή εξήγησε στον «Φ» ότι στις σημερινές στολές η φράση «Εθνική Φρουρά» αναγράφεται σε δύο σημεία. Μπροστά δεξιά καθώς και στο μεραρχιόσημο που τοποθετείται στο αριστερό μπράτσο της στολής.
Ως τούτου στις νέες στολές θα καταργηθεί η αναγραφή στο μπροστινό σημείο και θα παραμείνει στο μπράτσο όπου τοποθετείται το σήμα που υποδεικνύει το όπλο, σώμα του κάθε εθνοφρουρού. Πρόκειται για το ίδιο σήμα στο οποίο αναγράφονται και τα γνωμικά για το κάθε όπλο ή σώμα της Εθνικής Φρουράς.





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις